SUOMEN
GOLFLIITTO

Lassi Tilander, Suomi-golfin grand old man, on kenties maamme historian monipuolisin golfvaikuttaja. Tilander on tehnyt golfin parissa lähes kaikkea, mitä yksi henkilö ehtii elämässään tehdä. Lajihistorian tuntemuksessa ja golftarinoiden kertojana Tilander on Suomessa omassa luokassaan.

Mainosalalla työuransa tehnyt Tilander tutustui golfiin vuonna 1961 Aulangon vanhalla kentällä. Ensimmäinen yritys lyödä golfpalloa oli puhdas huti, mutta toinen, palloon osunut, vei hänet jo mennessään.

60-luvun myöhempinä vuosina Tilander työskenteli oman toimensa ohella Lahden Golfin sihteerinä eli käytännössä monitoimimiehenä, joka huolehti niin toiminnanjohtajan tehtävistä kuin kentänhoidostakin.

Vuonna 1971 Tilander muutti Helsinkiin ja etsi asunnon aivan Talin golfkentän lähettyviltä. Siitä lähtien Tilander on ollut Helsingin Golfklubin jäsen ja Suomen vanhimman golfyhteisön keskeisiä vaikuttajia.

Tilander on antanut arvokkaan panoksensa myös Suomen Golfliitolle muun muassa toimiessaan kahteen otteeseen liittohallituksen jäsenenä. Nuorempana myös aitajuoksussa ja keilauksessa SM-tasolla kilpaillut Tilander on toiminut kilpagolfissa niin nuorten, miesten kuin senioreidenkin maajoukkueen kapteenina. Yleisen sarjan SM-kilpailuissa Tilander on ollut vuonna 1971 parhaimmillaan viides. Vuonna 1994 hän voitti golfissa senioreiden lyöntipelin Suomen mestaruuden 55-vuotiaiden miesten sarjassa.

Pidempään golfia harrastaneet muistavat Tilanderin erityisesti major-turnausten selostajana. Vuosina 1997–2007 hän juonsi aisaparinsa Asko Arkkolan kanssa golfin televisioituja major-turnauksia omalla jäljittelemättömällä ja syvää lajituntemusta huokuvalla tyylillään.

Tilander tunnetaan myös aktiivisena golfkirjoittajana. Hän on suomentanut runsaasti golfkirjallisuutta ja julkaissut myös omia golfaiheisia kirjoja. Golflehdessä Tilander kirjoitti pitkään juttuja omalle Tiiltä tiille -palstalleen. Hän toimii 82-vuotiaana edelleen Golfpiste.com-verkkosivuston bloggarina osallistuen aktiivisesti golfalalla käytäviin ajankohtaisiin keskusteluihin.

Pitkälti yli 700 golfkenttää ympäri maailmaa pelannut Tilander tunnetaan yhtenä golfkenttäbongauksen pioneereista. Englantilaisen klubikulttuurin ystäväksi tunnustautuva Tilander on myös yksi Suomen golfhistoriallisen seuran perustajajäsenistä.