SUOMEN
GOLFLIITTO

FJT Challenge -kiertueen osakilpailuista on mahdollisuus saada Finnish Junior Amateur Ranking-pisteitä sekä osallistumisoikeus seuraavaan Finnish Junior Tourin osakilpailuun. Poikien sarjassa 8 parasta ja tyttöjen sarjassa 5 parasta osakilpailusta saavat kategorian, joka mahdollistaa pääsyn seuraavaan FJT-osakilpailuun paremmin kuin pelkän tasoituksen avulla. Jokaisesta FJT Challenge 4. osakilpailusta ainoastaan ikäluokkien (U16, U18 ja U21) paras tyttö ja poika saavat reikäpelikaaviopaikan Junioreiden reikäpelin SM-kilpailuihin ilman lyöntipelikarsintaa.

FJT Challenge osakilpailuista jaetaan myös Haastajaranking-pisteitä. Haastajarankingin parhaat pääsevät kauden päättävään Haastajafinaaliin Vaasassa 21.-22.9.

Kilpailumääräyksissä on jonkin verran muutoksia kaudelle 2024, joten kaikkien pelaajien on syytä tutustua alla oleviin kilpailumääräyksiin ja ohjeisiin.

Kilpailijoiden keskittymisrauhan takaamiseksi otetaan käyttöön 6.6. alkaen seuraava FootJoy Finnish Junior Touria ja FJT Challenge-kilpailuja koskeva lisäys kilpailumääräyksiin: Katsojien (sisältäen vanhemmat ja huoltajat) tulee pysytellä vähintään 30 metrin päässä pelaajista. Poikkeuksena ovat pallon etsintätilanteet sekä toimiminen ”huoltoalueilla”, joiksi katsotaan tiiauspaikka 1 ympäristöineen, viheriö 9 ympäristöineen, tiiauspaikka 10 ympäristöineen ja viheriö 18 ympäristöineen. Näitä alueita etäisyysrajoitus ei koske. Tiettyä ryhmää tai pelaajaa seuraaville katsojille suositellaan kulkemista pelaajien edellä, jolloin he voivat avustaa pallojen löytymisessä.

Rangaistus edellä mainitun kilpailumääräyksen rikkomisesta:
Katsojan lähestyessä pelaajaa: ensimmäinen rikkomus: varoitus, toinen rikkomus: kilpailukentältä poistaminen
Pelaajan lähestyessä katsojaa: ensimmäinen rikkomus: varoitus, toinen rikkomus: kahden lyönnin rangaistus

HUOM! Junioreiden joukkue-SM -karsintakilpailussa pelataan myös henkilökohtainen lyöntipelisarja, josta saa kaksinkertaiset pisteet FJAR:iin verrattuna tavalliseen FJT Challenge -kilpailuun. Kilpailuun voi osallistua, vaikka ei osallistuisi joukkuekilpailuun.

Golfliiton kilpailukalenteri 2024
Juniorikilpailujen toimintatavat 2024

FJT Challenge kilpailumääräykset 2024 (Muutokset vuoteen 2023 merkitty keltaisella) päivitetty 3.4.2024

Junioreiden joukkue-SM karsinta 2024 kilpailumääräykset
Kilpailukutsu Cognizant Cup – FIJC 2024 (Lyöntipeli SM U14 & U16) (suomeksi)
Invitation Cognizant Cup Finnish International Junior Championship U14 & U16 (in english)
Junioreiden reikäpeli SM Kilpailumääräykset 2024 Hartola Golf 30.7.-1.8.
Haastajafinaali Kilpailumääräykset 2024 Vaasan Golf 21.-22.9.

Junioreiden palkitsemissuositus 2024
Ranking-pisteiden jakaminen FJT Challenge 2024
Eri sarjojen Ranking-tilanteet (Orders of Merit)

Ilmoittautumisohje Golfliiton kilpailuihin
Ohjeita, mikäli kilpailuun ilmoittautumisessa ilmenee ongelmia

Golfliiton käyttäytymis-, sääntö- ja yhdenvertaisuuskoulutus ja Reilu kilpailu -koulutus

 

Sarjat

Tytöt

Sarja on tarkoitettu 8-21-vuotiaille tytöille, joiden tasoitus on 18 tai pienempi. Pelimuotona on 18 reiän lyöntipeli ilman tasoituksia. Sarja pelataan sinisiltä tiimerkeiltä.

Pojat

Sarja on tarkoitettu 8-21-vuotiaille pojille, joiden tasoitus on 14 tai pienempi. Pelimuotona on 18 reiän lyöntipeli ilman tasoituksia. Sarja pelataan valkoisilta tiimerkeiltä.

Koulutukset

Golfliiton käyttäytymis-, sääntö- ja yhdenvertaisuuskoulutus ja Reilu kilpailu -koulutus

Koulutukseen pääset tästä!

Kaikille Golfliiton kilpailutoiminnassa oleville junioreille on kohdennettu Käyttäytymis-, sääntö- ja yhdenvertaisuuskoulutus (Osa I).
Tämän lisäksi FJT Challenge- ja Finnish Junior Tour -pelaajille on oma Reilu kilpailu -koulutus (Osa II).
Koulutusten tavoitteena on kerrata keskeisimmät golfsäännöt sekä reilun pelin mukaiset toimintatavat kilpailutapahtumissa ja niiden ulkopuolella harrastaessa. Koulutus on jaettu kahteen osaan.
Osa I on pakollinen kaikille Golfliiton alaisiin kilpailuihin osallistuville junioreille.
Osa II on pakollinen FJT Challenge- ja Finnish Junior Tour -pelaajille.
Suoritus on voimassa kaksi kautta. Jos suoritit koulutuksen vuonna 2023, ei samaa koulutusta tarvitse tehdä vuonna 2024.

Suorittamista varten tarvitset oman Pelaaja ID:si (jäsennumero), jonka löydät kätevimmin eBirdie-sovelluksestasi. Huomaathan, että pelaaja-ID tulee syöttää oikeassa muodossa tai muutoin koulutus ei kohdistu itsellesi.
Pääset kirjautumaan verkkokoulutukseen TÄSTÄ.

Svenskspråkiga version, klicka HÄR.

Webinaarit

Kääk! En ole vieläkään voittanut kilpailua?!
Webinaarisarjan kolmannessa osassa käytiin läpi kehityksen eri vaiheita ja sitä, miten urheilijaa voi motivoida muillakin keinoilla kuin kilpailumenestyksellä. Puhujina mm. Team Finland -valmentaja Minea Blomqvist-Kakko ja Team Finland -tilastoasiantuntija Jarmo Alapirtti. Materiaalin ja tallenteen webinaarista löydät täältä.

Temppuradalta tourille
Webinaarisarjan toisessa osassa aiheena oli ”Temppuradalta Tourille – ikäluokan mukainen tavoitteiden asettelu ja harjoittelu”. Materiaalin ja tallenteen webinaarista löydät täältä.

Oikea kilpailu oikeaan aikaan
Golfliiton kilpailu-, valmennus- ja seuratoiminta kutsuvat junioripelaajien huoltajat, valmentajat ja seuraohjaajat kuuntelemaan taustoitusta tulevalle pelaajakehitysohjelmalle ja eri ikäluokkasuosituksille ja -tavoitteille. Materiaalin ja tallenteen webinaarista löydät täältä.

FJT Challenge Kiertuepäälliköt

Etelä/Länsi Janne Burman 050 527 0105
Etelä/Itä Matti Huomanen 040 730 7008
Länsi Juha Santala 040 736 5136
Kaakko Miika Meier 050 405 5864
Itä Marko Korhonen 045 132 0877
Pohjanmaa Esko Heikkinen 040 026 4196
Pohjoinen Teemu Karvonen 040 723 5294

Golfliiton kilpailukoordinaattori
Arto Teittinen
arto.teittinen(a)golf.fi
p.050-521 3654