SUOMEN
GOLFLIITTO

Suomi Golf ID

Uusi kirjautumistapa parantaa golfarin tietoturvaa ja helpottaa digitaalisten palvelujen tunnusviidakkoa. Sen aktivointi ja hallinnointi tapahtuvat pelaajan eBirdie-sovelluksesta.

Näin otat Suomi Golf ID:n käyttöön

  1. Tarkista ja varmista, että kotiseurassasi käyttämäsi sähköpostiosoite on yksilöllinen ja henkilökohtainen. Kirjaudu seuratunnuksillasi eBirdie-sovellukseen.
  2. Valitse oikean yläkulman viivavalikosta Suomi Golf ID.
  3. Lue ohjeet, kuittaa ja aloita aktivointi.
  4. Seuraa sovelluksen ohjeita – hae kertakäyttöinen salasana sähköpostistasi.
  5. Kirjaudu ja vaihda salasana.
  6. Suomi Golf ID on nyt aktivoitu ja se korvaa seuratunnuksella kirjautumisen. Jatkossa voit vaihtaa Suomi Golf ID:n salasanan eBirdien Asetukset-valikon kautta.

 

”Helppo ja turvallinen – Suomi Golf ID kannattaa ottaa heti käyttöön.”

Suomi Golf ID pähkinänkuoressa

MIKÄ ON SUOMI GOLF ID?
Suomi Golf ID on yksilöllinen käyttäjätunnus, joka yhtenäistää digitaalisten golfpalveluiden käyttäjätunnukset. Se on ainoa tunnus, jonka käyttäjä jatkossa tarvitsee jäsen- ja tasoitustietoa käsitteleviin digitaalisiin palveluihin. Pelaaja voi hallinnoida sitä eBirdie-sovelluksestaan.

MILLOIN?
Suomi Golf ID on pelaajien käytettävissä toukokuusta alkaen. Aktivoinnin jälkeen se korvaa seuratunnuksilla  kirjautumisen palveluun.

Pelaaja voi päättää ottaako sen vielä käyttöön vai ei, sillä vanhat tunnistautumiskeinot toimivat alkuun Suomi Golf ID:n rinnalla.  Tulevaisuudessa Suomi Golf ID korvaa perinteisen seuratunnuksilla kirjautumisen.

MISSÄ PALVELUISSA SE TOIMII?
Aluksi Suomi Golf ID tulee käyttöön eBirdie-sovellukseen kirjautumisessa. Seuraavassa vaiheessa palveluntarjoajat, eli esimerkiksi ajanvaraus-, kilpailu- ja tuloskorttipalvelut, ottavat tunnistautumisen käyttöön omissa palveluissaan.

MITÄ HYÖTYJÄ SUOMI GOLF ID:STÄ ON PELAAJALLE?
Helppoutta, nopeutta ja parempaa tietoturvaa golfarin digipalveluissa. Suomi Golf ID yhdistää golfin digipalvelut yksien tunnusten taakse ja helpottaa operointia eri palveluiden välillä. Golfari tarvitsee jatkossa vähemmän tunnuksia, ja palveluiden saatavuus paranee. Samalla golfarin tietoturva vahvistuu.

MIKSI YHTENÄINEN TUNNISTAUTUMISTAPA RAKENNETTIIN?
Golfliiton tavoitteena on, että golftoimialalla olisi paljon vaihtoehtoja ja innovatiivisia yrityksiä tarjoamassa toinen toistaan parempia digipalveluja pelaajille ja kenttäyhteisöille. Kolikon kääntöpuolena on ollut hajanaisuus ja useat eri käyttäjätunnukset, joihin turhautuminen on noussut esiin markkinatutkimuksissa. Toimialan palveluntarjoajien kanssa päädyttiin yhdessä siihen, että Golfliitto on oikea toimija ratkaisun rakentajaksi ja hallinnoijaksi. Tarkoituksenamme on yksinkertaistaa golfin harrastajan digitaalista arkea ja helpottaa golfarin elämää.

MIHIN SUOMI GOLF ID PERUSTUU?
Suomi Golf ID on rakennettu yhteistyössä Golfliiton IT-palvelukumppani HiQ:n kanssa. Toteutus pohjautuu nykyaikaiseen teknologiaratkaisuun, jonka tietoturvan taso on korkea. Toteutuksen teknisen tietoturvan varmistaminen teetettiin riippumattomalla tietoturvan asiantuntijayrityksellä. Sen mukaan Suomi Golf ID nostaa kirjautumisen tietoturvan hyvälle tasolle ja pitää käyttäjien tunnukset turvassa. Pelaajien suositellaan sen käyttöönottoa heti, kun se on mahdollista.

Käyttäjän on kuitenkin tärkeää valita riittävän hyvä ja yksilöllinen salasana, sillä sen vahvuus on edelleen omalla vastuulla.

UKK – Useimmin käytetyt kysymykset

Miksen saa otettua Suomi Golf ID:tä käyttöön?
Päivitä eBirdie-sovelluksesi sovelluskaupasta. Varmista, että jäsentiedoissasi kotiseurassasi on henkilökohtainen ja yksilöllinen sähköposti. Se päivittyy keskusrekisteriin viimeistään seuraavaksi aamuksi, jolloin voit kokeilla uudestaan. Jos Suomi Golf ID:n käyttöönotto ei tämänkään jälkeen onnistu, ole yhteydessä ebirdie@golf.fi

Suomi Golf ID -kirjautuminen ei toimi
Jos olet unohtanut salasanan, voit pyytää uuden salasanan eBirdie-sovelluksen etusivulta, Suomi Golf ID -kirjautumisesta. Jos tämäkään ei auta niin ole yhteydessä asiakaspalveluun ebirdie@golf.fi

Missä palveluissa Suomi Golf ID on käytössä?
Aluksi Suomi Golf ID:tä voi käyttää eBirdie-sovellukseen kirjautumiseen. Päivitämme tähän muita palveluita sitä mukaa, kun Suomi Golf ID on käytettävissä myös niissä.

Miten saan uusittua tai vaihdettua salasanan?
Avaa eBirdie-sovellus ja sieltä Suomi Golf ID -kirjautumisen etusivu. Voit vaihtaa salasanan käyttämällä joko unohtunut salasana -toimintoa tai sisäänkirjautuneena asetuksista oikean yläkulman valikkonapin kautta.

Voinko vaihtaa käyttäjätunnukseni? 
Käyttäjätunnuksena toimii yksilöllinen Suomi Golf ID tai sähköpostiosoitteesi. Sähköpostin voit vaihtaa jäsentiedoistasi, kunhan se on yksilöllinen ja henkilökohtainen.

Mistä apua?
Suomi Golf ID:hen ja eBirdieen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä ebirdie@golf.fi

Minulla on useampi jäsenyys. Millä niistä aktivoin?
Kirjaudu Suomi Golf ID:hen kotiseurasi jäsentiedoilla, ja varmista että sinulla on siellä yksilöllinen sähköpostiosoite.