SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista:
2024

JUNIORITOIMINNAN LAATUSEURA-TEAMSIT
Seuratoimijoille suunnattua verkostoitumista: aiheina esim. harjoittelun organisointi, OKM-seuratuki, aluetour-konsepti, Laatuseurojen alueelliset palaverit, ohjaajakoulutuksen uudistus ja ryhmien kerääminen, Tähtiseura-prosessi ja seurakehittäjän käyttö sparrauksessa.

Tapaamiset vetää seurakehittäjä Hannu Paatelo ja juniorivastaava Mika Hollo. Teams-kutsun voi tilata osoitteesta hannu.paatelo@golf.fi
Laatuseura teamsit 2024 kevät
Ma 26.2.2024
Ti 26.3.2024!!!!
Ma 22.4.2024
Ma 27 5.2024
Tapaamiseen voi tulla vaikka seura ei olisi Laatuseura

Liiton materiaalit seuroille löytyvät:
Golf.fi-materiaalipankista sekä Sharepointista:

Sharepoint webinaarit

Sharepoint ladattavat materiaalit seuroille

Golfliiton YouTube-kanavalta löytyy nuorille suunnattuja sääntö- ja vinkkivideoita! Vinkit Golfkierrokselle

Tavoitteita lasten ja nuorten toimintaan:

-Golfyhteisöjen asennemuutos juniorimyönteisemmäksi
-Lajista saatava kiinnostavampi nuorten silmissä – lasten ja nuorten määrän kasvattaminen
-Lasten ja nuorten lähtökohdista tehty suunnitelmallinen ohjaus- ja valmennustoiminta ja sen kehittäminen

Suomen Golfliiton junioritoiminta pohjaa seuraaviin arvoihin: lapsen ja nuoren kunnioittaminen, terveet elämäntavat, muiden kunnioittaminen ja henkilökohtainen vastuun ottaminen sekä toimintaympäristön arvostaminen.

Mitä on juniorigolfohjelman mukainen harjoittelu?

Hauskuus: Juniorilla on oltava hauskaa harjoituksissa! Lähtökohtaisesti kukaan ei tee tai harjoittele mitään, ellei se ole hauskaa. Monipuoliset ja vaihtelevat harjoitukset ovat junioreiden mielestä hauskoja. Yksi hyvä mittari yksittäisen harjoituksen onnistumiselle on, että miten paljon näet iloisia ilmeitä harjoituksissa.

Monipuolisuus: Monipuolisuus tarkoittaa perusliikuntataitojen opettelemista ja harjoittelemista ennen lajitaitoja tai lajiharjoitusten rinnalla. Lisäksi se tarkoittaa monilajisuuteen kannustamista, ohjaamista ja monilajisuuden harjoittelemista. Tällöin juniori saa paremmat lähtökohdat myös lajitaitojen omaksumiselle.

Tehokkuus: Tehokkuus tarkoittaa tehokkaasti toteutettuja ja järjestelmällisesti suunniteltuja harjoituksia. Lisäksi urheilusta puhuttaessa myös intensiivisiä harjoituksia, joissa harjoitellaan koko kehoa ja tehdään laadukkaita lajiharjoitteita.

Ympärivuotisuus: Ympärivuotisuus tarkoittaa kesäkauden lisäksi monipuolisen harjoittelun toteuttamista talvikaudella.

Valmiit mallit ja ohjeistukset löydät juniorigolfohjelman ikäryhmittäisistä tukimateriaaleista Golf.fi-materiaalipankista kategorialla ’juniorit’. Lisäksi käytettävissä on ympärivuotiseen harjoitteluun rakennetut ikäryhmittäiset harjoitusmallit.

Lisätietoa juniorigolfohjelmasta sekä koulutuksista Mika Hollolta.