SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista:

2022

JUNIORITOIMINNAN LAATUSEURATEAMSIT
Seuratoimijoille suunnattua verkostoitumista: aiheina esim. harjoittelun organisointi, OKM-seuratuki, aluetour-konsepti, Laatuseurojen alueelliset palaverit, ohjaajakoulutuksen uudistus ja ryhmien kerääminen, Tähtiseura-prosessi ja seurakehittäjän käyttö sparrauksessa.

Teams-tapaamiset järjestetään maanantaisin klo 18-19, päivämäärät ovat
21.2., 28.3., 25.4., 23.5., 20.6., 25.7, 22.8., 26.9., 21.11. ja 19.12. 24.10.

Tapaamiset vetää seurakehittäjä Hannu Paatelo ja juniorivastaava Mika Hollo. Teams-kutsun voi tilata osoitteesta hannu.paatelo@golf.fi
Tapaamiseen voi tulla vaikka seura ei olisi Laatuseura!

Liiton materiaalit seuroille löytyvät:
Golf.fi-materiaalipankista!
Sekä Sharepointista

Sharepoint webinaarit

Sharepoint ladattavat materiaalit seuroille

Seminaari syksy 2020

Kaikki esitykset ovat ladattavissa myös Golf.fi-materiaalipankista!

GOLFJUNIORIN FYYSINEN KEHITYS JA GOLFIN TAITOHARJOITTELU – Sami Kalaja
Taitotohtorin blogit

PSYYKKINEN VALMENNUS OSANA KOKONAISVALTAISTA GOLFVALMENNUSTA – Paula Thesleff & Anna Kilpinen
Sportfocus – materiaalit harjoitteluun

Covid-19 ja junioreiden harjoittelu

Tästä 8.4.2020 Etäharjoittelu poikkeusoloissa-webinaarin tallenteeseen.
Lisäksi materiaalipankissa videon PP-esitys haulla ”juniorit”.

Ohjeistus leirien ja harjoitusten pitämiseen Covid-19 ohjeet huomioiden:
Golfin leirit ja harjoittelu – Covid-19 ohjeistus (pdf-tiedosto)

Golfliiton virallinen koronatiedotus

Suomi Golfin strategia 2020

Tavoitteita lasten ja nuorten osalta:

-Golfyhteisöjen asennemuutos juniorimyönteisemmäksi
-Lajista saatava kiinnostavampi nuorten silmissä – lasten ja nuorten määrän kasvattaminen
-Lasten ja nuorten lähtökohdista tehty suunnitelmallinen ohjaus- ja valmennustoiminta ja sen kehittäminen

Suomen Golfliiton junioritoiminta pohjaa seuraaviin arvoihin: lapsen ja nuoren kunnioittaminen, terveet elämäntavat, muiden kunnioittaminen ja henkilökohtainen vastuun ottaminen sekä toimintaympäristön arvostaminen.

Mitä on juniorigolfohjelman mukainen harjoittelu?

Hauskuus: Juniorilla on oltava hauskaa harjoituksissa! Lähtökohtaisesti kukaan ei tee tai harjoittele mitään, ellei se ole hauskaa. Monipuoliset ja vaihtelevat harjoitukset ovat junioreiden mielestä hauskoja. Yksi hyvä mittari yksittäisen harjoituksen onnistumiselle on, että miten paljon näet iloisia ilmeitä harjoituksissa.

Monipuolisuus: Monipuolisuus tarkoittaa perusliikuntataitojen opettelemista ja harjoittelemista ennen lajitaitoja tai lajiharjoitusten rinnalla. Lisäksi se tarkoittaa monilajisuuteen kannustamista, ohjaamista ja monilajisuuden harjoittelemista. Tällöin juniori saa paremmat lähtökohdat myös lajitaitojen omaksumiselle.

Tehokkuus: Tehokkuus tarkoittaa tehokkaasti toteutettuja ja järjestelmällisesti suunniteltuja harjoituksia. Lisäksi urheilusta puhuttaessa myös intensiivisiä harjoituksia, joissa harjoitellaan koko kehoa ja tehdään laadukkaita lajiharjoitteita.

Ympärivuotisuus: Ympärivuotisuus tarkoittaa kesäkauden lisäksi monipuolisen harjoittelun toteuttamista talvikaudella.

Valmiit mallit ja ohjeistukset löydät juniorigolfohjelman ikäryhmittäisistä tukimateriaaleista Golf.fi:n materiaalipankista kategorialla ’juniorit’. Lisäksi käytettävissä on ympärivuotiseen harjoitteluun rakennetut ikäryhmittäiset harjoitusmallit.

Juniorigolfohjelman koulutusilta

Koulutusilta on neljän tunnin mittainen iltakoulutus, joka voidaan toteuttaa arki-iltana tai viikonloppuna. Koulutus on suunnattu seuraohjaajille, valmentajille ja junioritoimikunnan jäsenille sekä kaikille, jotka ovat kiinnostuneet seuran junioritoiminnasta. Käytännön osioon seura voi pyytää paikalle myös omia junioreita mallioppilaiksi. Tällä koulutuksella seura saa harjoitteluun uutta puhtia ja uusia harjoittelumalleja sekä tapoja junioreiden ympärivuotiseen golfharjoitteluun. Koulutus voidaan toteuttaa myös alueellisesti tai seurojen yhteisenä koulutuksena.

Teemoina koulutuksessa ovat lapsen ja nuoren yksilöllinen kehitys, monipuolinen harjoittelu sekä ikäryhmäkohtaiset harjoitusmallit.

Koulutusillasta puolet on käytäntöä harjoitusalueella ja puolet teoriaa. Talvikaudella käytännön osuus pidetään liikuntasalissa. Koulutus järjestetään, kun osallistujia on vähintään viisi henkilöä.

Koulutusillan hinta järjestävälle seuralle on 500€, jonka lisäksi seura vastaa koulutustiloista, mahdollisista tarjoiluista sekä siitä, että osallistujat ovat perehtyneet etukäteen juniorigolfohjelman materiaaleihin. Tarvittavat tilat ovat liikuntasali / harjoitusalue sekä luentotila / luokka.

Lisätietoa juniorigolfohjelmasta sekä koulutuksista Mika Hollolta.