SUOMEN
GOLFLIITTO

Tulevat kilpailut 

Tulevien kausien kilpailut

Myönnetyt kilpailut löytyvät tästä linkistä: Kilpailuasettelu 25.6.2019. Golfliitto pidättää oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot:

SM- ja arvokilpailut ja Nordic League
Mika Wikström, mika.wikstrom(a)golf.fi, +358 400 739 877
Juha Juvonen, juha.juvonen(a)golf.fi, +358 40 561 5863

Finnish Junior Tour, Junior Challenge Tour, Future Tour
Annika Nykänen, annika.nykanen(a)golf.fi, +358 50 4122 709

Finnish Tour
Teemu Laakso, teemu.laakso(a)pga.fi

Mid Tour
Miika Reunama, miika.reunama(a)gmail.com, +358 400 228 8119

Finnish Senior Tour
Miehet: Kyösti Puustinen, kyosti.puustinen(a)gmail.com, +358 40 779 8311
Naiset: Pirkko Havukainen, pirkko.havukainen(a)gmail.com, +358 400 602 509

Kilpailujen hakeminen ja järjestäminen

Suomen Golfliiton alaisten kilpailujen järjestelyoikeuksien haku tehdään sähköisen hakemuksen kautta.
Virallinen hakuaika on 1.1.–28.2. jolloin järjestäjäseuroja haetaan kolmelle seuraavalle kaudelle. Vuoden 2019 tammi- ja helmikuussa haussa ovat mukana kausien 2020–2022 kilpailut.

Kaikki hakuaikana tulleet hakemukset käsitellään 31.3. mennessä, ja seuroille ilmoitetaan järjestelyoikeuksien myöntämisestä viimeistään 30.4.

Jos hakuajan jälkeen kaikille seuraavan kauden kilpailuille ei ole löytynyt järjestäjäseuroja, aukeavat kilpailut jatkuvaan hakuun 1.5. Jatkuvassa haussa hakemukset tulee myös tehdä verkkopalvelun kautta, mutta näillä hakemuksilla voi hakea järjestelyoikeuksia vain seuraavalle kaudelle.

Jatkuvaan hakuun tulleet hakemukset käsitellään kilpailuhenkilöstön toimesta, ja järjestelyoikeudet myönnetään kun sopivia järjestäjäseuroja löytyy. Seuraava virallinen hakuaika on taas seuraavan vuoden tammi-helmikuussa (1.1.–28.2.), ja silloin hakuun aukeavat seuraavien kolmen kauden kilpailut.

Golfliiton alaisia kilpailuja pääsee hakemaan tästä linkistä.

Lisätietoja järjestämisestä:

Future Tour
Junior Challenge Tour
Finnish Junior Tour
Audi Finnish PGA Golf Tour

Tuomaritoiminta

Suomen Golfiiton kilpailuihin asettamat tuomarit

Täältä löydät kauden 2019 tuomariasettelun

Lisätietoja: Kilpailukoordinaattori Annika Nykänen

Liittotuomarit ja kilpailunjohtajat

Liittotuomareiden pääasiallisena työkenttänä ovat liiton järjestämät kilpailut. Kokemuksen myötä liittotuomareilla on mahdollisuus päästä St. Andrewsissa R&A:n järjestämään TARS-koulutukseen (Tournament Admistrator and Referee School). Täältä löytyy Suomen Golfliiton liittotuomarit ja sääntö- ja tasoitustoimikunnan jäsenet sekä heidän yhteystietonsa.

Liittotuomarikokelaiden harjoitteluista täytettävä arviointilomake löytyy tästä linkistä. Lomake tulee lähettää viimeistään 2 viikon kuluessa kilpailusta.

Liittotuomareiden tuomariraportin pääsee täyttämään tästä linkistä. Lomake tulee lähettää viimeistään 2 viikon kuluessa kilpailusta.

Aluetuomarit

Aluetuomareiden pääasiallisena työkenttänä on oma seura sekä lähiseurat, missä tuomarina toimimista voi harjoitella ja näin saada kokemusta edetä seuraavalle tasolle. Seurassa on tieto aluetuomarikurssin suorittaneista tuomareista ja seurakohtainen lista aluetuomareista löytyy täältä.

Seuratuomarit

Seuratuomareiden pääasiallisena työkenttänä on oma seura, missä tuomarina toimimista voi harjoitella ja näin saada kokemusta edetä seuraavalle tasolle. Seurassa on tieto seuratuomarikurssin suorittaneista tuomareista.

Seuratuomari pätevyyden voi suorittaa yleisellä seuratuomarikurssilla tai seurakohtaisella kurssilla, jonka voi tilata Suomen Golfliiton valtuuttamalta kouluttajalta. Koulutuskalenteri löytyy täältä.

Tuomarikoulutus

Golfliiton järjestämien tuomarikurssien ja koulutusten perusteella golftuomarit jaetaan kolmeen eri tasoon: seura-, alue- ja liittotuomareihin. Tämän lisäksi tarpeeksi pisteitä saaneet aluetuomarit voivat hakea itsensä liittotuomarikokelaaksi ja edetä liittotuomariksi harjoittelun ja koulutuksen kautta. Lisäksi Suomen Golfliitolla on lista koulutetuista kilpailunjohtajista. Lisätietoa tuomarikoulutuksesta löytyy täältä.