SUOMEN
GOLFLIITTO

TEAM FINLAND -VALMENNUSRYHMÄT 2023

  • Olympiaryhmä

valitaan projektiluontoisesti Olympiarankingin voimassaoloaikana. Valituilla urheilijoilla on realistiset edellytykset saavuttaa paikka seuraaviin olympiakisoihin. Toiminta Olympiaranking –jakson aikana koostuu valmennusleireistä, ohjatuista harjoituksista ja henkilökohtaisten prosessien tukemisesta.

  • Pro-ryhmä

Valinnat tehdään, kun kiertueiden pelioikeudet varmistuvat. Koostuu pelaajista, joilla on joko pelioikeus jollekin kansainväliselle kiertueelle, tai he ovat juuri siirtyneet/siirtymässä amatöörien liittovalmennusryhmistä ammattilaiseksi. Ryhmä on tarkoitettu pääasiassa nuorille (alle 30-vuotiaille) ammattilaisille, kuitenkin enintään 5 vuodeksi. Myös tulorajat on mahdollista asettaa. Pelaajia tuetaan henkilökohtaisissa prosesseissa ja heille tarjotaan Team Finland -asiantuntijapalveluita.

Miehet: Matias Honkala, Ilari Saulo, Alex Hietala, Eemil Alajärvi, Saku Tuusa, Rasmus Karlsson, Lassi Burman

Naiset: Emilia Tukiainen, Karina Kukkonen, Tia Teiniketo

  • Miesten ja naisten liittovalmennusryhmät

Valinnat vuosittain lokakuun loppuun mennessä. Pelaajat tavoittelevat menestystä ja etenemistä kansainvälisellä tasolla kohti maailman TOP50. Osalla on tavoitteena ammattilaisgolf lyhyellä aikavälillä ja osa valitsee reitin yliopistogolfin kautta. Pelaajat osallistuvat kansainvälisiin kilpailuihin ja mittaavat tasoaan myös ammattilaiskentillä. Ryhmä on tarkoitettu maamme parhaille alle 25-vuotiaille amatööreille, jotka tavoittelevat ammattilaisuraa.

Miehet: Jaapo Jämsä, Markus Luoma, Elias Haavisto

Naiset: Henni Mustonen, Katri Bakker, Anna Backman, Krista Junkkari, Emilia Väistö

  • Poikien ja tyttöjen liittovalmennusryhmät

Valinnat vuosittain lokakuun loppuun mennessä. Urheilijat opettelevat elämään huippu-urheilijan arkea ja hakevat kokemusta kansainvälisestä kilpagolfista sekä sen vaatimuksista. Kilpailutuki myönnetään henkilökohtaisen tason ja valmennusprosessin mukaan. Ryhmä on tarkoitettu maamme parhaille alle 18-vuotiaille amatööreille, joiden tavoitteena on kansainvälinen kilpagolf.

Pojat: Saku Ellilä, Leevi Hellberg, Arttu Kulmala, Ville Virkkala, Samu Kyntölä

Tytöt: Anastasia Hekkonen, June Weckman, Sara Pihlajamäki

  • Alueelliset akatemiaryhmät

Valinnat vuosittain lokakuun loppuun mennessä. Toimivat seitsemällä alueella ympäri Suomea. Toiminnassa keskitytään urheilijan elämän perusasioihin ja tutustutaan kansainvälisen kilpagolfin vaatimustasoon. Ryhmät on tarkoitettu alueiden parhaille 10-16 vuotiaille kilpapelaajille.

TFA Urheilijat löytyvät akatemiatoiminnan sivuilta.

  • Paragolf liittovalmennusryhmät

Toimintarajoitteisten amatööri- ja ammattiurheilijoiden harjoittelua tuetaan liittovalmentajajohtoisilla leireillä ja asiantuntijatiimin tuella. Paragolfin valmennusryhmälle laadittu pelaajasopimus asettaa tavoitteellisuutta paragolfin kilpatoimintaan.

Simo Kosunen, Johannes Siikonen, Tony Sivén,  Tero Peltola,  ja Petri Takkunen

 

Lisätietoja Team Finland -toiminnasta:

Liittovalmentaja Jussi Pitkänen +358 40 619 4669 / jussi.pitkanen@golf.fi 

Valmennuspäällikkö Eero Kangasniemi +358 40 761 3352 / eero.kangasniemi@golf.fi

 

Lisätietoja paragolfin valmennustoiminnasta:

Paragolfin liittovalmentaja Janne Eskola +358 50 5991 992 / janne.eskola@golf.fi

Paragolfin koordinaattori Johanna Ahti +358 40 590 0998 / johanna.ahti@golf.fi