SUOMEN
GOLFLIITTO

TEAM FINLAND -VALMENNUSRYHMÄT 2021

  • Olympiaryhmä

valitaan projektiluontoisesti Olympiarankingin voimassaoloaikana. Valituilla urheilijoilla on realistiset edellytykset saavuttaa paikka seuraaviin olympiakisoihin. Toiminta Olympiaranking –jakson aikana koostuu valmennusleireistä, ohjatuista harjoituksista ja henkilökohtaisten prosessien tukemisesta.

Miehet: Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen

Naiset: Matilda Castren, Sanna Nuutinen, Ursula Wikström ja Noora Komulainen

  • Pro-ryhmä

Valinnat tehdään, kun kiertueiden pelioikeudet varmistuvat. Koostuu pelaajista, joilla on joko pelioikeus jollekin kansainväliselle kiertueelle, tai he ovat juuri siirtyneet/siirtymässä amatöörien liittovalmennusryhmistä ammattilaiseksi. Ryhmä on tarkoitettu pääasiassa nuorille (alle 30-vuotiaille) ammattilaisille, kuitenkin enintään 5 vuodeksi. Myös tulorajat on mahdollista asettaa. Pelaajia tuetaan henkilökohtaisissa prosesseissa ja heille tarjotaan Team Finland -asiantuntijapalveluita.

Pro Miehet: Oliver Lindell, Alex Hietala, Matias Honkala ja Ilari Saulo.

Pro Naiset: Tiia Koivisto, Karina Kukkonen, Kiira Riihijärvi ja Emilia Tukiainen

  • Miesten ja naisten liittovalmennusryhmät

Valinnat vuosittain lokakuun loppuun mennessä. Pelaajat tavoittelevat menestystä ja etenemistä kansainvälisellä tasolla kohti maailman TOP50. Osalla on tavoitteena ammattilaisgolf lyhyellä aikavälillä ja osa valitsee reitin yliopistogolfin kautta. Pelaajat osallistuvat kansainvälisiin kilpailuihin ja mittaavat tasoaan myös ammattilaiskentillä. Ryhmä on tarkoitettu maamme parhaille alle 25-vuotiaille amatööreille, jotka tavoittelevat ammattilaisuraa.

Miehet: Jesse Waaralinna, Jaapo Jämsä, Markus Luoma, Veeti Mähönen, Elias Haavisto, Miikka Mäkinen ja Santeri Lehesmaa

Naiset: Ada Huhtala, Matilda Svahn, Henni Mustonen, Kerttu Hiltunen, Erika Danielsson, Daniella Barrett, Krista Junkkari, Anna Backman, Elina Saksa ja Tia Teiniketo

  • Poikien ja tyttöjen liittovalmennusryhmät

Valinnat vuosittain lokakuun loppuun mennessä. Urheilijat opettelevat elämään huippu-urheilijan arkea ja hakevat kokemusta kansainvälisestä kilpagolfista sekä sen vaatimuksista. Kilpailutuki myönnetään henkilökohtaisen tason ja valmennusprosessin mukaan. Ryhmä on tarkoitettu maamme parhaille alle 18-vuotiaille amatööreille, joiden tavoitteena on kansainvälinen kilpagolf.

Pojat: Jesse Saareks, Niilo Mäki-Petäjä, Anton Roth, Joel Talusen ja Roope Juslin

Tytöt: Ella Mäki-Tanila, Aada Rissanen, Liv Lemström, Adeliina Virtanen ja Anastasia Hekkonen

  • Alueelliset akatemiaryhmät

Valinnat vuosittain lokakuun loppuun mennessä. Toimivat seitsemällä alueella ympäri Suomea. Toiminnassa keskitytään urheilijan elämän perusasioihin ja tutustutaan kansainvälisen kilpagolfin vaatimustasoon. Ryhmät on tarkoitettu alueiden parhaille 10-16 vuotiaille kilpapelaajille.

TFA Urheilijat löytyvät akatemiatoiminnan sivuilta.

  • Erityisgolf liittovalmennusryhmät

Erityisgolfin amatööriurheilijoille tarjotaan oma tukipaketti, jolla tuetaan pääsääntöisesti omakustanteisesti tapahtuvaa harjoittelua. Erityisgolfin valmennusryhmälle laadittu urheilijasopimus asettaa tavoitteellisuutta erityisgolfin kilpatoimintaan.

E-Golf: Tero Peltola, Petri Takkunen, Heikki Syvälä, Jari Vihanne, Johannes Siikonen ja Lasse Miettinen

 

Lisätietoja erityisgolfin valmennustoiminnasta:

Erityisgolfin liittovalmentaja Janne Eskola +358 50 5991 992 / janne.eskola@golf.fi

Erityisgolfin koordinaattori Johanna Ahti +358 40 590 0998 / johanna.ahti@golf.fi

 

Lisätietoja Team Finland -toiminnasta:

Liittovalmentaja Jussi Pitkänen +358 40 619 4669 / jussi.pitkanen@golf.fi 

Liittovalmentaja Petteri Nykky +358 40 187 7706 petteri.nykky@golf.fi

Valmennuskoordinaattori Eero Kangasniemi +358 40 761 3352 / eero.kangasniemi@golf.fi