SUOMEN
GOLFLIITTO

TEAM FINLAND -VALMENNUSRYHMÄT

  • Olympiaryhmä

valitaan projektiluontoisesti Olympiarankingin voimassaoloaikana. Valituilla urheilijoilla on realistiset edellytykset saavuttaa paikka seuraaviin olympiakisoihin. Toiminta Olympiaranking –jakson aikana koostuu valmennusleireistä, ohjatuista harjoituksista ja henkilökohtaisten prosessien tukemisesta.

Miehet

Mikko Korhonen

Naiset

Matilda Castren, Sanna Nuutinen, Ursula Wikström ja Noora Komulainen

  • Pro-ryhmä

Valinnat tehdään, kun kiertueiden pelioikeudet varmistuvat. Koostuu pelaajista, joilla on joko pelioikeus jollekin kansainväliselle kiertueelle, tai he ovat juuri siirtyneet/siirtymässä amatöörien liittovalmennusryhmistä ammattilaiseksi. Ryhmä on tarkoitettu pääasiassa nuorille (alle 30-vuotiaille) ammattilaisille, kuitenkin enintään 5 vuodeksi. Myös tulorajat on mahdollista asettaa. Pelaajia tuetaan henkilökohtaisissa prosesseissa ja heille tarjotaan Team Finland -asiantuntijapalveluita.

Pro Miehet 2021

Oliver Lindell, Alex Hietala, Matias Honkala ja Ilari Saulo.

Pro Naiset 2021

Tiia Koivisto, Karina Kukkonen, Kiira Riihijärvi ja Emilia Tukiainen

  • Miesten ja naisten liittovalmennusryhmät

Valinnat vuosittain lokakuun loppuun mennessä. Pelaajat tavoittelevat menestystä ja etenemistä kansainvälisellä tasolla kohti maailman TOP50. Osalla on tavoitteena ammattilaisgolf lyhyellä aikavälillä ja osa valitsee reitin yliopistogolfin kautta. Pelaajat osallistuvat kansainvälisiin kilpailuihin ja mittaavat tasoaan myös ammattilaiskentillä. Ryhmä on tarkoitettu maamme parhaille alle 25-vuotiaille amatööreille, jotka tavoittelevat ammattilaisuraa.

Miehet 2021

Jesse Waaralinna, Jaapo Jämsä, Markus Luoma, Veeti Mähönen, Elias Haavisto, Miikka Mäkinen ja Santeri Lehesmaa

Naiset 2021

Ada Huhtala, Matilda Svahn, Henni Mustonen, Kerttu Hiltunen, Erika Danielsson, Daniella Barrett, Krista Junkkari, Anna Backman, Elina Saksa ja Tia Teiniketo

  • Poikien ja tyttöjen liittovalmennusryhmät

Valinnat vuosittain lokakuun loppuun mennessä. Urheilijat opettelevat elämään huippu-urheilijan arkea ja hakevat kokemusta kansainvälisestä kilpagolfista sekä sen vaatimuksista. Kilpailutuki myönnetään henkilökohtaisen tason ja valmennusprosessin mukaan. Ryhmä on tarkoitettu maamme parhaille alle 18-vuotiaille amatööreille, joiden tavoitteena on kansainvälinen kilpagolf.

Pojat 2021

Jesse Saareks, Niilo Mäki-Petäjä, Anton Roth, Joel Talusen ja Roope Juslin

Tytöt 2021

Ella Mäki-Tanila, Aada Rissanen, Liv Lemström, Adeliina Virtanen ja Anastasia Hekkonen

  • Alueelliset akatemiaryhmät

Valinnat vuosittain lokakuun loppuun mennessä. Toimivat seitsemällä alueella ympäri Suomea. Toiminnassa keskitytään urheilijan elämän perusasioihin ja tutustutaan kansainvälisen kilpagolfin vaatimustasoon. Ryhmät on tarkoitettu alueiden parhaille 10-16 vuotiaille kilpapelaajille.

TFA Urheilijat 2021 löytyvät akatemiatoiminnan sivuilta.

  • Erityisgolf liittovalmennusryhmät

Erityisgolfin amatööriurheilijoille tarjotaan oma tukipaketti, jolla tuetaan pääsääntöisesti omakustanteisesti tapahtuvaa harjoittelua. Erityisgolfin valmennusryhmälle laadittu urheilijasopimus asettaa tavoitteellisuutta erityisgolfin kilpatoimintaan.

E-Golf 2021

Tero Peltola, Petri Takkunen, Heikki Syvälä, Jari Vihanne, Johannes Siikonen ja Lasse Miettinen

Lisätietoja erityisgolfin valmennustoiminnasta:

Erityisgolfin päävalmentaja Janne Eskola +358 50 5991 992 / janne.eskola@golf.fi

Erityisgolfin koordinaattori Johanna Ahti +358 40 590 0998 / johanna.ahti@golf.fi

 

Lisätietoja Team Finland -toiminnasta:

Valmennuskoordinaattori Eero Kangasniemi +358 40 761 3352 / eero.kangasniemi@golf.fi