SUOMEN
GOLFLIITTO

TEAM FINLAND -VALMENNUSRYHMÄT 2023

  • Olympiaryhmä

valitaan projektiluontoisesti Olympiarankingin voimassaoloaikana. Valituilla urheilijoilla on realistiset edellytykset saavuttaa paikka seuraaviin olympiakisoihin. Toiminta Olympiaranking –jakson aikana koostuu valmennusleireistä, ohjatuista harjoituksista ja henkilökohtaisten prosessien tukemisesta.

  • Pro-ryhmä (2022)

Valinnat tehdään, kun kiertueiden pelioikeudet varmistuvat. Koostuu pelaajista, joilla on joko pelioikeus jollekin kansainväliselle kiertueelle, tai he ovat juuri siirtyneet/siirtymässä amatöörien liittovalmennusryhmistä ammattilaiseksi. Ryhmä on tarkoitettu pääasiassa nuorille (alle 30-vuotiaille) ammattilaisille, kuitenkin enintään 5 vuodeksi. Myös tulorajat on mahdollista asettaa. Pelaajia tuetaan henkilökohtaisissa prosesseissa ja heille tarjotaan Team Finland -asiantuntijapalveluita.

Miehet: Oliver Lindell, Matias Honkala, Lauri Ruuska, Ilari Saulo, Alex Hietala

Naiset: Tiia Koivisto, Kiira Riihijärvi, Emilia Tukiainen, Kerttu Hiltunen, Emily Penttilä

  • Miesten ja naisten liittovalmennusryhmät

Valinnat vuosittain lokakuun loppuun mennessä. Pelaajat tavoittelevat menestystä ja etenemistä kansainvälisellä tasolla kohti maailman TOP50. Osalla on tavoitteena ammattilaisgolf lyhyellä aikavälillä ja osa valitsee reitin yliopistogolfin kautta. Pelaajat osallistuvat kansainvälisiin kilpailuihin ja mittaavat tasoaan myös ammattilaiskentillä. Ryhmä on tarkoitettu maamme parhaille alle 25-vuotiaille amatööreille, jotka tavoittelevat ammattilaisuraa.

Miehet: Jaapo Jämsä, Markus Luoma, Elias Haavisto

Naiset: Henni Mustonen, Katri Bakker, Anna Backman, Krista Junkkari, Emilia Väistö

  • Poikien ja tyttöjen liittovalmennusryhmät

Valinnat vuosittain lokakuun loppuun mennessä. Urheilijat opettelevat elämään huippu-urheilijan arkea ja hakevat kokemusta kansainvälisestä kilpagolfista sekä sen vaatimuksista. Kilpailutuki myönnetään henkilökohtaisen tason ja valmennusprosessin mukaan. Ryhmä on tarkoitettu maamme parhaille alle 18-vuotiaille amatööreille, joiden tavoitteena on kansainvälinen kilpagolf.

Pojat: Saku Ellilä, Leevi Hellberg, Arttu Kulmala, Ville Virkkala, Samu Kyntölä

Tytöt: Anastasia Hekkonen, June Weckman, Sara Pihlajamäki

  • Alueelliset akatemiaryhmät

Valinnat vuosittain lokakuun loppuun mennessä. Toimivat seitsemällä alueella ympäri Suomea. Toiminnassa keskitytään urheilijan elämän perusasioihin ja tutustutaan kansainvälisen kilpagolfin vaatimustasoon. Ryhmät on tarkoitettu alueiden parhaille 10-16 vuotiaille kilpapelaajille.

TFA Urheilijat löytyvät akatemiatoiminnan sivuilta.

  • Erityisgolf liittovalmennusryhmät

Erityisgolfin amatööriurheilijoille tarjotaan oma tukipaketti, jolla tuetaan pääsääntöisesti omakustanteisesti tapahtuvaa harjoittelua. Erityisgolfin valmennusryhmälle laadittu urheilijasopimus asettaa tavoitteellisuutta erityisgolfin kilpatoimintaan.

 

Lisätietoja erityisgolfin valmennustoiminnasta:

Erityisgolfin liittovalmentaja Janne Eskola +358 50 5991 992 / janne.eskola@golf.fi

Erityisgolfin koordinaattori Johanna Ahti +358 40 590 0998 / johanna.ahti@golf.fi

 

Lisätietoja Team Finland -toiminnasta:

Liittovalmentaja Jussi Pitkänen +358 40 619 4669 / jussi.pitkanen@golf.fi 

Valmennuspäällikkö Eero Kangasniemi +358 40 761 3352 / eero.kangasniemi@golf.fi