SUOMEN
GOLFLIITTO

Antidoping

Suomi Golfin strategian mukaisesti tavoittelemme eettisiin ja puhtaisiin arvoihin perustuvaa jatkuvaa menestystä kilpagolfissa. Jokainen urheilija on itse vastuussa siitä, että hänellä on ajankohtainen tieto olemassa olevista säännöistä ja määräyksistä.

Golfliitto viestii ajankohtaisista antidopingasioista omien viestintäkanaviensa kautta sekä valmennustuen piirissä oleville että koko muulle golfyhteisölle.

Voimassa olevan golfin antidopingohjelman löydät TÄSTÄ. (pdf)
Lisätiedustelut:
Kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen, 040-561 5863

Puhtaasti paras -verkkokoulutus

Puhtaasti paras -verkkokoulutuksessa urheilijat ja heidän tukihenkilönsä oppivat sekä varmistavat ajantasaisen tietonsa antidopingasioista. Koulutuksen sisältö perustuu antidopingsäännöstöihin.

Verkkokoulutus suositellaan tehtäväksi vähintään kahden vuoden välein. Kertausosion avulla voi kerrata antidopingasioita säännöllisesti tällä välin. Uuden antidopingsäännöstön tullessa voimaan 2021 kaikkien tulee tehdä uusi päivitetty koulutus kokonaisuudessaan.

Rekisteröidy mukaan koulutukseen: https://puhtaastiparas.fi

Tarkista KAMU:sta lääkkeesi

Urheilija on aina itse vastuussa käyttämistään lääkevalmisteista ja menetelmistä. Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa -luettelot perustuvat Maailman Antidopingtoimisto WADA:n julkaisemaan luetteloon urheilussa kielletyistä aineista ja menetelmistä.

Uudella KAMU -lääkehaulla voit tarkistaa, ovatko käyttämäsi lääkeaineet kiellettyjä urheilussa. KAMU-lääkehaku koskee Suomessa myytäviä lääkevalmisteita, sillä ulkomailla myytävät saattavat sisältää eri lääkeaineita samasta kauppanimestä huolimatta. KAMU -lääkehaku löytyy SUEK:n sivuilta.

Pikaopas yleisimmistä lääkeaineista (ei täydellinen kiellettyjen aineiden luettelo)www.suek.fi 

Erivapaus urheilijan lääkityksessä

Urheilijan lääkityksen erivapaudessa on kaksi toimintatapaa urheilijan tasosta riippuen. Kattava selvitys erivapaudesta on esitetty SUEK:n sivuilla. Golf on jaoteltu kahdelle tasolle, jonka saavuttaneiden urheilijoiden tulee hakea tarvitsemansa erivapaudet etukäteen Kansainvälisen erivapausstandardin ja SUEKin ohjeiden mukaisesti.

  1. Yleisen sarjan ja nuorten SM-kilpailuihin osallistuvat
  2. Aikuisten ja nuorten liittovalmennusryhmät

Erivapauden hakulomake ja ohjeet löytyvät SUEK:n sivuilta www.suek.fi/erivapaus

Häirintävapaa urheilu

Häirintä missään muodossa ei kuulu mihinkään urheiluun, myöskään golfiin.

Kannusta kertomaan:

Väestöliiton Et ole yksin -palvelussa, jokainen voi keskustella mahdollisista häirintätapauksista ammattilaisen kanssa. Tutustu palveluun täältä: https://etoleyksin.fi

SUEKin ILMO-palveluun voi ilmoittaa nimellä tai nimettömästi, mikäli havaitsee rikkomuksia. Palveluun pääset täältä: https://ilmo.suek.fi/#!/