SUOMEN
GOLFLIITTO

Yleistä

Suomen Golfliiton ylläpitämät rankingit.

Suomen Golfliiton kilpailussa tasatulokseen päätyneet pelaajat jakavat rankingpisteet. Jos pelaajat päätyvät samaan kokonaispistemäärään rankingissa, he jakavat kyseisen sijoituksen. Pisteitä ei saa, jos lyöntipelissä ei selviydy cutista tai jos reikäpelissä putoaa ensimmäisellä kierroksella.

Finnish Amateur Ranking (FAR)

Suomen Golfliitto ylläpitää Finnish Amateur Ranking (FAR) –pistelaskujärjestelmää. FAR–pisteitä saa kansallisista ja kansainvälisistä golfkilpailuista. Kansallisten kilpailujen osanotto-oikeus määrittyy osin FAR–rankingin mukaan. Kilpailukauden päätyttyä palkitaan FAR rankingtilastojen voittajat.

Finnish Amateur Ranking säännöt

1. Golfliitto ylläpitää ja päivittää Finnish Amateur Ranking –pistelaskua.

2. Pelaaja voi saada FAR-pisteitä, jos hän voi edustaa Suomea arvokilpailuissa.

3. Ulkomaan amatöörikilpailuissa FAR-pistekategorian määrittelee WAGR:n Power Method.

4. FAR-pisteitä ei voi saada ikärajoitteisista kilpailuista.

5. Tasatuloksissa sijoituspisteet lasketaan yhteen ja jaetaan tasasijalla olleiden kesken.

6. Pisteitä annetaan vain kilpailussa Cut–rajan selvittäneille pelaajille.

7. Pelaajien matkustaessa ilman joukkueenjohtajaa, pitää kilpailun täydelliset lopputulokset toimittaa Golfliittoon viimeistään kahden viikon kuluessa kilpailutapahtumasta. Pisteet annetaan tällöin WAGR:n Power Methodin mukaisesti. Tämä koskee myös Yliopistosarjoja. Tuloslistaksi riittää myös linkki tuloksiin. Tämä tulee toimittaa sähköpostina Golfliittoon mika.wikstrom@golf.fi.

Finnish Junior Amateur Ranking (FJAR)

Suomen Golfliitto ylläpitää Finnish Junior Amateur Ranking (FJAR) –pistelaskujärjestelmää. FJAR–pisteitä saa kansallisista ja kansainvälisistä alle 21-vuotiaiden golfkilpailuista. Kansallisten kilpailujen osanotto-oikeus määrittyy osin FJAR–rankingin mukaan. Kilpailukauden päätyttyä palkitaan FJAR -rankingtilastojen voittajat.

Rankingiin lasketaan seuraavien kilpailujen pisteet: FJT Challenge, Finnish Junior Tour ja Junioreiden kansainväliset kisat (pojat ja tytöt).

Finnish Junior Amateur Ranking säännöt

1. Golfliitto ylläpitää ja päivittää Finnish Junior Amateur Ranking –pistelaskua.

2. Pelaaja voi saada FJAR-pisteitä, jos hän voi edustaa Suomea arvokilpailuissa.

3. Ulkomaan amatöörikilpailuissa FJAR-pisteiden kertoimen määrittelee WAGR:n Power Method.

4. Jos pelaaja pelaa Power Methodin ulkopuolisia kansainvälisiä kilpailuja ja haluaa näistä FJAR–pisteitä, on hänen toimitettava täydelliset kilpailutulokset Golfliittoon viimeistään kahden viikon kuluessa kilpailutapahtumasta. Lähtökohtaisesti kilpailun tulee olla WAGR-kilpailu ja mahdolliset pisteet annetaan tällöin harkinnalla. Tuloslistaksi riittää myös linkki tuloksiin. Tämä tulee toimittaa sähköpostina Golfliittoon mika.wikstrom@golf.fi.

5. FJT Challengen ja Finnish Junior Tourin kilpailujen pisteiden jakamisperusteet löytyvät kunkin kiertueen omilta sivuilta. HUOM! Ensisijaisesti FJT-kilpailuista jaetaan pisteet WAGR:n Power Methodin perusteella.

6. FJAR-pisteitä ei voi saada aikuisten (yli 21v) kilpailuista.

7. Tasatuloksissa sijoituspisteet lasketaan yhteen ja jaetaan tasasijalla olleiden kesken.

8. Pisteitä annetaan vain kilpailussa Cut–rajan selvittäneille pelaajille.

World Amateur Golf Ranking (WAGR)

Mikä on WAGR?

WAGR = World Amateur Golf Ranking on niin miehille kuin naisillekin pidetty koko maailman kattava amatöörien rankingjärjestelmä. Järjestelmässä on yli 10.000 pelaajaa reilusta 100 eri maasta ja järjestelmä pitää sisällään yli 4.000 kilpailua.

Järjestelmässä pelaajille lasketaan keskimääräiset pisteet viimeisen 104 viikon ajalta vuoden 2018 alusta.

WAGR päivitetään joka keskiviikko 12:00 GMT.

Mitä kilpailuja järjestelmään kuuluu?

Pääsääntö kilpailuille on, että ne ovat lyönti- tai reikäpelikilpailuja tai niiden yhdistelmiä, amatööri- tai ammattilaiskilpailuja (OWGR:iin tai Rolex Ranking:iin kuuluvia kilpailuja) ja niissä pelataan vähintään kolme lyöntipeli- tai reikäpelikierrosta kilpatiiauspaikoilta. Kilpailut järjestelmään hyväksyy WAGR-toimikunta.

Myös kaikki nuorten yli 16-v kilpailut kuuluvat WAGR:n alaisuuteen, jos ne täyttävät mainitut kriteerit ja WAGR – toimikunta ne hyväksyy.

Nuorten WAGR – kilpailut Suomessa

Suomessa WAGR kilpailuihin kuuluvat Finnish Junior Tour, SM – kilpailut (ei alle 14v), Finnish Amateur Championship ja Finnish Tour.

Kuinka pääsen WAGR-rankingiin?

Jotta pelaaja pääsee WAGR-rankingiin tulee hänen ansaita vähintään 6,5 pistettä yksittäisestä Power Methodin alaisesta WAGR-kilpailusta, jonka saavuttaa ainakin WAGR-kilpailun voittaja, mutta kilpailun tasosta riippuen myös seuraaville sijoille sijoittuneet. WAGR-ranking säilyy, jos pelaaja on saavuttanut viimeisten 52 viikon aikana yhdestä WAGR-kilpailusta vähintään 4 pistettä.

Lisätietoja www.wagr.org