SUOMEN
GOLFLIITTO

Olosuhteet

Golfin suorituspaikkojen eli golfkenttien rakentamisesta, ylläpidosta ja toiminnasta vastaavat golfkenttäyhtiöt ja seurat. Rahoitus tulee pääosin lajin harrastajilta. Suomen Golfliitto golfyhteisöjen yhteiselimenä tukee kenttiä peliolosuhteiden luomisessa monin tavoin.

Seuran hakiessa jäsenyyttä ja kenttähankkeen edetessä, liitto tarjoaa asiantuntija-apua mm. kentän turvallisuusasioihin liittyen. Kentän valmistuttua tehdään slope-mittaukset ja -määritykset tasoituskelpoisuuden ja kilpailutoiminnan mahdollistamiseksi.

Pohjoisissa olosuhteissa golfkenttien hoito on erityisen haasteellista. Pohjoismaiden nurmitutkimussäätiö STERF tekee tärkeää työtä uuden tiedon tuottamisessa. Golfliitto tukee STERFin toimintaa. Liitto antaa oman panoksensa golfkentänhoidon kehittämiseen myös edistämällä alan koulutusta sekä tarjoamalla asiantuntijapalveluita. Kentät voivat tilata kenttäkehittäjän vierailukäynnille auttamaan kentänhoidon haasteiden selvittämisessä.

Kehittyminen ympäristöasioissa on tärkeää myös golfalalla. GEO-ympäristösertifikaatin tavoitteleminen OnCourse-ohjelman avulla antaa hyvän työkalun golfkentille. Golfliitto on aloittanut ohjelman kääntämisprosessin ja soveltamisen paremmin Suomen olosuhteita vastaavaksi. Liitto tukee kenttiä tarjoamalla asiantuntija-apua ohjelman käytön aloittamisessa.

Ilmastonmuutoksen torjumisen välttämättömyys on tullut entistäkin selvemmäksi, ja Suomen Golfkentät ry on aloittanut projektin asian tiimoilta.

Tukea esteettömän ja yhdenvertaisen golfympäristön luomiseen erityisryhmät huomioiden saa Suomen HCP Golf ry:ltä.

Jari Koivusalo, kenttäasiantuntija
0406631277 / jari.koivusalo@golf.fi