SUOMEN
GOLFLIITTO

Special Olympics Unified Golf Tour on tuorein kilpailukiertue Golfliiton kilpailukalenterissa. Kiertuetta pilotoitiin vuonna 2021 ja on ollut vuodesta 2022 osana Golfliiton kilpailutarjontaa.

Kilpailussa pelataan joukkuekilpailua, jossa joukkueparin muodostavat kehitysvammainen eli Special Olympics golfari ja vammaton golfari eli partneri. Pelimuotona on 18 reiän tasoituksellinen foursome, jossa palloa pelataan vuorotellen reikään asti. Avausvuoro vaihtuu jokaisella väylällä. väyläkohtainen maksimitulos on 10 lyöntiä, jonka jälkeen pelipallo nostetaan ylös ja tuloskorttiin merkitään tulokseksi 10 lyöntiä.

Osakilpailuista jaetaan rankingpisteet Special Olympics -golfarille,  ja kauden päätteeksi palkitaan rankingin voittaja. SO golfarin partneri voi vaihtua jokaiseen osakilpailuun.

Kauden 2024 kilpailukohtaiset lisätiedot ja ilmoittautumiset tapahtuvat Golfliiton kilpailukalenterin kautta.

Kaikkiin osakilpailuihin ilmoittautumiset aukeavat 1.4.2024.

Ilmoittautumisohje, Special Olympics Unified Golf Tour

Unified Golf tourin kilpailumääräykset löydät täältä. (päivitetään ja lisätään ennen ilmoittautumisten alkamista)

Golfautolla pelaamiseen ja käyttöluvan anomiseen on tulossa tarkennuksia kaudelle 2024 ja asiasta tiedotetaan ennen ilmoittautumisten alkamista.

Lisätiedustelut kilpailusta: Tuulia Suominen 044 733 4555

SO Unified Golf on Special Olympics golfarien oma golfkiertue, jossa kilpaillaan Special Olympics Kesämaailmankisoissa. Maailmankisoista löydät lisätietoa Paralympiakomitean sivuilta .

Special Olympics Golf Sport Rules löydät täältä (englanninkielinen teos).

Paralympiakomitea koordinoi Suomen Special Olympics -toimintaa.