SUOMEN
GOLFLIITTO

Special Olympics Unified Golf Tour on tuorein kilpailukiertue Golfliiton kilpailukalenterissa. Kiertuetta pilotoitiin vuonna 2021 ja on ollut vuodesta 2022 osana Golfliiton kilpailutarjontaa.

Kilpailussa pelataan joukkuekilpailua, jossa joukkueparin muodostavat kehitysvammainen eli Special Olympics golfari ja vammaton golfari eli partneri. Pelimuotona on 18 reiän tasoituksellinen foursome, jossa palloa pelataan vuorotellen reikään asti. Avausvuoro vaihtuu jokaisella väylällä. väyläkohtainen maksimitulos on 10 lyöntiä, jonka jälkeen pelipallo nostetaan ylös ja tuloskorttiin merkitään tulokseksi 10 lyöntiä.

Osakilpailuista jaetaan rankingpisteet Special Olympics -golfarille,  ja kauden päätteeksi palkitaan rankingin voittaja. SO golfarin partneri voi vaihtua jokaiseen osakilpailuun.

Kilpailut ja materiaalit 2024:

Kilpailukalenteri ja ilmoittautuminen
Kaikkiin osakilpailuihin ilmoittautumiset on avattu 1.4.2024.

Tutustu Kilpailumääräyksiin ennen kilpailuun osallistumista:
Kilpailumääräykset 2024 
Golfliiton Hard Card

Mikäli pelaaja haluaa käyttää moottoroitua ajoneuvoa Golfliiton alaisissa kilpailuissa, hänen tulee anoa sitä EDGAn kautta. EDGA-passiin tulee merkintä käyttöoikeudesta, mikäli pelaaja on siihen oikeutettu.
EDGA-passin hakeminen, ohjeistus

 

Ilmoittautumisohje, Special Olympics Unified Golf Tour

Lisätiedustelut kilpailusta:
Tuulia Suominen 044 733 4555, tuulia.suominen@golf.fi

SO Unified Golf on Special Olympics golfarien oma golfkiertue, jossa kilpaillaan Special Olympics Kesämaailmankisoissa. Maailmankisoista löydät lisätietoa Paralympiakomitean sivuilta .

Special Olympics Golf Sport Rules löydät täältä (englanninkielinen teos).

Paralympiakomitea koordinoi Suomen Special Olympics -toimintaa.