SUOMEN
GOLFLIITTO

Kilpailut

Kilpagolfkauden kohokohtia, Suomen mestaruuskilpailuja, kansainvälisiä arvokilpailuja sekä muita merkittäviä kilpailuja järjestetään Suomessa vuosittain runsaasti. Kaudella 2020 pelkästään eri ikäluokkien SM-mitaleja ratkotaan parissakymmenessä kilpailussa.

SM-kilpailujen lisäksi kesän arvokilpailuista nousevat esiin Vierumäen kaksi kansainvälistä kilpailua, kesäkuussa pelattava Finnish International Junior Championship sekä elokuussa käytävä European Challenge Tourin osakilpailu. Golfliitto on myös mukana järjestämässä LETAS Viaplay Ladies Finnish Openia kesäkuussa Messilässä, sekä Naisten henkilökohtaisia EM-kilpailuja, jotka järjestetään heinäkuussa Kytäjällä. Lue lisää Suomen mestaruuskilpailuista sekä kansainvälisistä kilpailuista täältä.

Kaikkiin edellä mainittuihin kilpailuihin on yleisöllä vapaa pääsy.

Kauden 2020 SM-kilpailut

Juniorit
FIJC 2019, SM-lyöntipeli 14 v ja 16 v 24.-26.6. Vierumäen Golfseura
SM-lyöntipeli 18 v ja 21 v 24.-26.6. Kymen Golf
SM-reikäpeli 22.-24.7. Karelia Golf
SM-seurajoukkueet 29.-31.7. St. Laurence Golf
Yleiset
SM-seurajoukkueet 16.-18.6. Järviseudun Golfseura
SM-reikäpeli Tammer-Golf
SM-lyöntipeli 15.-18.7. Etelä-Pohjanmaan Golf
Avoimet SM-kilpailut, The Erkko Trophy 6.-8.8. Helsingin Golfklubi
Mid Tour 30v
SM-lyöntipeli 24.-26.7. Nokia River Golf
SM-reikäpeli 4.-6.7. Hill Side Golf
SM-seurajoukkueet, naiset
SM-seurajoukkueet, miehet
Seniorit
SM-lyöntipeli, N50/60/65/70 4.-5.7. Pickala Golf Club
SM-lyöntipeli, M50 10.-12.7. Laukaa Peurunka Golf
SM-lyöntipeli, M60
SM-lyöntipeli, M65
SM-lyöntipeli, M70
SM-lyöntipeli, M75
SM-lyöntipeli, M80
SM-reikäpeli, N50 21.-23.8. Kytäjä Golf
SM-reikäpeli, M50 22.-23.8. Kytäjä Golf
SM-seurajoukkueet, N50 19.-20.9. Vuosaari Golf Helsinki
SM-seurajoukkueet, M50 19.-20.9. Kymen Golf

Kiertueet

Future Tour

Future Tour on matalan kynnyksen kilpailukiertue, jossa opetellaan kilpailemista miellyttävässä ja kannustavassa ilmapiirissä. Kaudella 2020 Future Tour toimii myös karsintakiertueena Fujitsu Finnish Junior Tourille. Osakilpailuissa pelataan yhteensä seitsemässä eri sarjassa. Pelaajien tulee olla iältään sarjasta riippuen joko 8-16 -vuotiaita tai 8-21 -vuotiaita (ikä, jonka pelaaja on täyttänyt tai täyttää vuonna 2020).

Future Liiga

Kaudella 2020 käynnistetään junioreiden oma joukkuekiertue, Future Liiga. Kiertueen tarkoituksena on tutustuttaa juniorit eri pelimuotoihin samalla luoden kannustavaa joukkuehenkeä nuorille pelaajanaluille. Kilpailuja pelataan neljällä eri alueella viiden osakilpailun verran. Jokaisessa osakilpailussa pelataan eri joukkuepelimuodolla. Pelaajien tulee olla iältään 8-16 -vuotiaita (ikä, jonka pelaaja on täyttänyt tai täyttää vuonna 2020).

Fujitsu Finnish Junior Tour

Fujitsu Finnish Junior Tour on Suomen ylin kilpailukiertue alle 21-vuotiaille kilpapelaajille. Kiertue sisältää kauden aikana 10 tapahtumaa, joihin kuuluvat myös lyöntipelin ja reikäpelin SM-kilpailut sekä kansainvälinen Finnish International Junior Championship. Kauden aikana pelataan viisi Major -kilpailua, joissa on jaossa maailman amatöörirankingin WAGR-pisteitä (World Amateur Golf Ranking). Muut kilpailut ovat 54 reiän kilpailuja, joista tavoitellaan WAGR-statuksen kilpailuja kaudelle 2021.

Finnish Tour

Audi PGA Finnish Tour (FT) on Suomen PGA:n järjestämä ammattilaisten ja amatöörien yhteiskiertue. Kausi 2020 on FT:n historian yhdeksästoista. Kiertue toimii korkeimpana kansallisena kilpailutasona, ja se on myös tärkeä porras suomalaisille huippupelaajille matkalla kansainvälisille kentille. Kilpailukiertue toteutetaan yhteistyössä Suomen Golfliiton kanssa.

Gloria LadyCup

Gloria LadyCup on vuosittain järjestettävä Ryder Cup -tyyppinen joukkuekilpailu, jossa vastakkain asettuvat Itä- ja Länsi-Suomen joukkueet. Molempiin joukkueisiin valitaan karsintakilpailujen perusteella 24 naisedustajaa. Gloria LadyCup on aikuisten amatöörinaisten joukkuegolfin huipputapahtumana. Finaali järjestetään vuorovuosina Itä- ja Länsi-Suomen kentillä.

Mid Tour

Mid Tour on Suomen Golfliiton yli 30-vuotiaille pelaajille suunnattu kilpailukiertue. Mid Tour kaudella 2020 pelataan sekä naisten että miesten sarjoissa yhteensä seitsemän osakilpailuja, joihin kuuluvat myös lyöntipelin sekä reikäpelin SM-kilpailut. Syksyisin mitellään myös mid-ikäisten seurajoukkueiden SM-mitaleista. Mid Tour lähettää edustajat vuosittain eri Euroopan maissa pelattaviin arvokisoihin.

Finnish Senior Tour

Finnish Senior Tour on seniorigolfareiden ylin kilpailukiertue Suomessa. Kiertueen ikäraja on 50 vuotta. Kilpailusarjat ovat avoimia Suomen kansalaisille, jotka ovat Suomen Golfseniorien (SGS) jäseniä ja joiden tasoitus ei ylitä kilpailukohtaista tasoitusrajaa (miehillä 12, naisilla 16, SM-kilpailuissa määritelty sarjakohtaisesti).

E-Tour

Erityisgolfkiertue E-Tourin osakilpailut ovat avoimia kaikille liikunta-, kehitys-, näkö-, tai kuulovammaisille ja elinsiirron saaneille. Lisäksi kiertueen yksittäisiin kilpailuihin voivat osallistua muutkin kilpailukohtaisten sääntöjen mukaisesti.