SUOMEN
GOLFLIITTO

Kilpailut

Kilpagolfkauden kohokohtia, Suomen mestaruuskilpailuja, kansainvälisiä arvokilpailuja sekä muita merkittäviä kilpailuja järjestetään Suomessa vuosittain runsaasti. Kaudella 2019 pelkästään eri ikäluokkien SM-mitaleja ratkotaan parissakymmenessä kilpailussa.

SM-kilpailujen lisäksi kesän arvokilpailuista nousevat esiin Vierumäen kaksi kansainvälistä kilpailua, kesäkuussa pelattava Finnish International Junior Championship sekä elokuussa käytävä European Challenge Tourin osakilpailu. Golfliitto on myös mukana järjestämässä LETAS Viaplay Ladies Finnish Openia kesäkuussa Messilässä, sekä Mid-EM -kilpailua kesäkuussa St. Laurence Golfissa.

Kaikkiin edellä mainittuihin kilpailuihin on yleisöllä vapaa pääsy.

Kauden 2019 SM-kilpailut

Juniorit
FIJC 2019, SM-lyöntipeli 14 v ja 16 v 26.–28.6. Vierumäen Golfseura
SM-lyöntipeli 18 v ja 21 v 26.–28.6. Nurmijärven Golfklubi
SM-reikäpeli 23.–25.7. Suur-Helsingin Golf
SM-seurajoukkueet 31.7.–2.8. Katinkulta Golf
Yleiset
SM-seurajoukkueet 18.–20.6. Espoo Ringside Golf
SM-reikäpeli 3.–5.7. Lahden Golf
SM-lyöntipeli 17.–20.7. Vaasan Golf
Avoimet SM-kilpailut, The Erkko Trophy 8.–10.8. Helsingin Golfklubi
Mid Tour 30v
SM-lyöntipeli 12.–14.7. Pickala Golf Club
SM-reikäpeli 2.–4.8. Espoo Ringside Golf
SM-seurajoukkueet, naiset 15.-16.6. Nevas Golf
SM-seurajoukkueet, miehet 21.-22.9. Kankaisten Golf
Seniorit
SM-lyöntipeli, N50/60/65/70 27.-28.7. Salo Golf
SM-lyöntipeli, M50 5.–7.7. Golf Talma
SM-lyöntipeli, M60  13.-14.7. Peuramaa Golf
SM-lyöntipeli, M65 20.–21.7. Ruukki Golf
SM-lyöntipeli, M70 24.-25.7. Etelä-Pohjanmaan Golf
SM-lyöntipeli, M75 16.-17.7. Tuusulan Golfklubi
SM-lyöntipeli, M80 2.7. Helsingin Golfklubi
SM-reikäpeli, N50 24.–25.8. Tammer Golf
SM-reikäpeli, M50 23.–25.8. Tammer Golf
SM-seurajoukkueet, N50 14.-15.9. Nurmijärven Golfklubi
SM-seurajoukkueet, M50 14.-15.9. Keimola Golf Vantaa

Kiertueet

Future Tour

Future Tour on matalan kynnyksen kilpailukiertue, jossa opetellaan kilpailemista miellyttävässä ja kannustavassa ilmapiirissä. Kaudella 2019 Future Tourilla pelataan kuusi eri sarjaa sekä joukkuekilpailu, Future Liiga. Pelaajien tulee olla iältään 8-16 vuotiaita (ikä, jonka pelaaja on täyttänyt tai täyttää vuonna 2019).

Junior Challenge Tour

Junior Challenge Tour on suunnattu edistyneemmille junioripelaajille. Kilpailuissa pelataan 18 reikää tasoituksetonta lyöntipeliä. Pojat pelaavat keltaisilta ja tytöt punaisilta tiimerkeiltä. Pelaajat valitaan osakilpailuihin tasoituksen perusteella. Junior Challenge Tour toimii karsintajärjestelmänä valtakunnalliselle Junior Tourille. Pelaajien tulee olla iältään 8–21-vuotiaita (ikä, jonka pelaaja on täyttänyt tai täyttää vuonna 2019).

Fujitsu Finnish Junior Tour

Fujitsu Finnish Junior Tour on Suomen ylin kilpailukiertue alle 21-vuotiaille kilpapelaajille. Kiertue sisältää kauden aikana 13 tapahtumaa, joihin kuuluvat myös lyöntipelin ja reikäpelin SM-kilpailut sekä kansainvälinen Finnish International Junior Championship. Kauden aikana pelataan viisi Major -kilpailua, joissa on jaossa maailman amatöörirankingin WAGR-pisteitä (World Amateur Golf Ranking). Muut kilpailut ovat normaaleja 36 reiän kilpailuja.

Finnish Tour

Audi PGA Finnish Tour (FT) on Suomen PGA:n järjestämä ammattilaisten ja amatöörien yhteiskiertue. Kausi 2019 on FT:n historian kahdeksastoista. Kiertue toimii korkeimpana kansallisena kilpailutasona, ja se on myös tärkeä porras suomalaisille huippupelaajille matkalla kansainvälisille kentille. Audi Finnish Tourin merkittävimmät osakilpailut kuuluvat yhteispohjoismaiseen Nordig League -satelliittikiertueeseen. Kilpailukiertue toteutetaan yhteistyössä Suomen Golfliiton kanssa.

Gloria LadyCup

Gloria LadyCup on vuosittain järjestettävä Ryder Cup -tyyppinen joukkuekilpailu, jossa vastakkain asettuvat Itä- ja Länsi-Suomen joukkueet. Molempiin joukkueisiin valitaan karsintakilpailujen perusteella 24 naisedustajaa. Gloria LadyCup on aikuisten amatöörinaisten joukkuegolfin huipputapahtumana. Finaali järjestetään vuorovuosina Itä- ja Länsi-Suomen kentillä.

Mid Tour

Mid Tour on Suomen Golfliiton yli 30-vuotiaille pelaajille suunnattu kilpailukiertue. Mid Tour kaudella 2019 pelataan sekä naisten että miesten sarjoissa yhteensä kuusi osakilpailuja, joihin kuuluvat myös lyöntipelin sekä reikäpelin SM-kilpailut. Syksyisin mitellään myös mid-ikäisten seurajoukkueiden SM-mitaleista. Mid Tour lähettää edustajat vuosittain eri Euroopan maissa pelattaviin arvokisoihin. Vuonna 2019 henkilökohtaiset Mid-EM -kilpailut järjestetään Suomessa, St. Laurence Golfissa.

Finnish Senior Tour

Finnish Senior Tour on seniorigolfareiden ylin kilpailukiertue Suomessa. Kiertueen ikäraja on 50 vuotta. Kilpailusarjat ovat avoimia Suomen kansalaisille, jotka ovat Suomen Golfseniorien (SGS) jäseniä ja joiden tasoitus ei ylitä kilpailukohtaista tasoitusrajaa (miehillä 12, naisilla 16, SM-kilpailuissa määritelty sarjakohtaisesti).

E-Tour

Erityisgolfkiertue E-Tourin osakilpailut ovat avoimia kaikille liikunta-, kehitys-, näkö-, tai kuulovammaisille ja elinsiirron saaneille. Lisäksi kiertueen yksittäisiin kilpailuihin voivat osallistua muutkin kilpailukohtaisten sääntöjen mukaisesti.