SUOMEN
GOLFLIITTO

Kilpailut

Kilpagolfkauden kohokohtia, Suomen mestaruuskilpailuja, kansainvälisiä arvokilpailuja sekä muita merkittäviä kilpailuja järjestetään Suomessa vuosittain runsaasti. Kaudella 2018 pelkästään eri ikäluokkien SM-mitaleja ratkotaan parissakymmenessä kilpailussa.

SM-kilpailujen lisäksi kesän arvokilpailuista nousevat esiin Vierumäen kaksi kansainvälistä kilpailua, kesäkuussa pelattava Finnish International Junior Championship sekä elokuussa käytävä European Challenge Tourin osakilpailu. Golfliitto on myös mukana järjestämässä LETAS Viaplay Ladies Finnish Openia kesäkuussa Messilässä.

Lisäksi kesän aikana Golfiitto isännöi kahta EGA:n mestaruuskisaa, St. Andrews Trophya heinäkuussa ja Jacques Léglise Trophya elokuussa.

Kaikkiin edellä mainittuihin kilpailuihin on yleisöllä vapaa pääsy.

Kauden 2018 SM-kilpailut

Juniorit
FIJC 2018, SM-lyöntipeli 14 v ja 16 v 27.–29.6. Vierumäen Golfseura
SM-lyöntipeli 18 v ja 21 v 27.–29.6. Vaasan Golf
SM-reikäpeli 25.–27.7. Lahden Golf
SM-seurajoukkueet 1.–3.8. Koski-Golf
Yleiset
SM-seurajoukkueet 19.–21.6. Aurinko Golf
SM-reikäpeli 4.–6.7. Suur-Helsingin Golf, Lakisto
SM-lyöntipeli 18.–21.7. Aura Golf
Avoimet SM-kilpailut, The Erkko Trophy 24.–26.8. Helsingin Golfklubi
Mid Tour 30v
SM-lyöntipeli 13.–15.7. Golf Talma
SM-reikäpeli 3.–5.8. Suur-Helsingin Golf
SM-seurajoukkueet, naiset 1.-2.9. Espoo Ringside Golf
SM-seurajoukkueet, miehet 22.-23.9. Yyteri Golf
Seniorit
SM-lyöntipeli, N50/60/65/70 7.–8.7. Nurmijärven Golfklubi
SM-lyöntipeli, M50 6.–8.7. Viipurin Golf, Etelä-Saimaa
SM-lyöntipeli, M60  4.-5.8. Hartolan Golfklubi
SM-lyöntipeli, M65 17.–18.7. Kymen Golf
SM-lyöntipeli, M70 14.-15.8. Messilä Golf
SM-lyöntipeli, M75 15.-16.8. Messilä Golf
SM-lyöntipeli, M80 3.7. Helsingin Golfklubi
SM-reikäpeli, N50 25.–26.8. Salo Golf
SM-reikäpeli, M50 24.–26.8. Salo Golf
SM-seurajoukkueet, N50 15.–16.9. Hyvinkään Golf
SM-seurajoukkueet, M50 15.–16.9. Kullo Golf

Kiertueet

Future Tour

Future Tour on matalan kynnyksen kilpailukiertue, jossa opetellaan kilpailemista miellyttävässä ja kannustavassa ilmapiirissä. Kaudella 2017 Future Tourilla pelataan kuusi eri sarjaa sekä joukkuekilpailu, Junnu Liiga. Pelaajien tulee olla iältään 8-16 vuotiaita (ikä, jonka pelaaja täyttää vuonna 2018).

Junior Challenge Tour

Junior Challenge Tour on suunnattu edistyneemmille junioripelaajille. Kilpailuissa pelataan 18 reikää tasoituksetonta lyöntipeliä. Pojat pelaavat keltaisilta ja tytöt punaisilta tiimerkeiltä. Pelaajat valitaan osakilpailuihin tasoituksen perusteella. Junior Challenge Tour toimii karsintajärjestelmänä valtakunnalliselle Junior Tourille. Pelaajien tulee olla iältään 8–21-vuotiaita (ikä, jonka pelaaja on täyttänyt tai täyttää vuonna 2018).

Catmandoo Finnish Junior Tour

Catmandoo Finnish Junior Tour on Suomen ylin kilpailukiertue alle 21-vuotiaille kilpapelaajille. Kiertue sisältää kauden aikana 13 tapahtumaa, joihin kuuluvat myös lyöntipelin ja reikäpelin SM-kilpailut sekä kansainvälinen Finnish International Junior Championship. Kauden aikana pelataan viisi Major -kilpailua, joissa on jaossa maailman amatöörirankingin WAGR-pisteitä (World Amateur Golf Ranking). Muut kilpailut ovat normaaleja 36 reiän kilpailuja.

Finnish Tour

Audi PGA Finnish Tour (FT) on Suomen PGA:n järjestämä ammattilaisten ja amatöörien yhteiskiertue. Kausi 2018 on FT:n historian seitsemästoista. Kiertue toimii korkeimpana kansallisena kilpailutasona, ja se on myös tärkeä porras suomalaisille huippupelaajille matkalla kansainvälisille kentille. Audi Finnish Tourin merkittävimmät osakilpailut kuuluvat yhteispohjoismaiseen Nordig League -satelliittikiertueeseen. Kilpailukiertue toteutetaan yhteistyössä Suomen Golfliiton kanssa.

Gloria LadyCup

Gloria LadyCup on vuosittain järjestettävä Ryder Cup -tyyppinen joukkuekilpailu, jossa vastakkain asettuvat Itä- ja Länsi-Suomen joukkueet. Molempiin joukkueisiin valitaan karsintakilpailujen perusteella 24 naisedustajaa. Gloria LadyCup on aikuisten amatöörinaisten joukkuegolfin huipputapahtumana. Finaali järjestetään vuorovuosina Itä- ja Länsi-Suomen kentillä. Vuonna 2018 Gloria LadyCupin finaali  pelataan Lakeside Golfissa  20.- 21.7.2018.

Mid Tour

Mid Tour on Suomen Golfliiton yli 30-vuotiaille pelaajille suunnattu kilpailukiertue. Mid Tour kaudella 2018 pelataan sekä naisten että miesten sarjoissa yhteensä kuusi osakilpailuja, joihin kuuluvat myös lyöntipelin sekä reikäpelin SM-kilpailut. Syksyisin mitellään myös mid-ikäisten seurajoukkueiden SM-mitaleista. Mid Tour lähettää edustajat vuosittain eri Euroopan maissa pelattaviin arvokisoihin.

Finnish Senior Tour

Finnish Senior Tour on seniorigolfareiden ylin kilpailukiertue Suomessa. Kiertueen ikäraja on 50 vuotta. Kilpailusarjat ovat avoimia Suomen kansalaisille, jotka ovat Suomen Golfseniorien (SGS) jäseniä ja joiden tasoitus ei ylitä kilpailukohtaista tasoitusrajaa (miehillä 12, naisilla 16, SM-kilpailuissa määritelty sarjakohtaisesti).

E-tour

Erityisgolfkiertue E-Tourin osakilpailut ovat avoimia kaikille liikunta-, kehitys-, näkö-, tai kuulovammaisille ja elinsiirron saaneille. Lisäksi kiertueen yksittäisiin kilpailuihin voivat osallistua muutkin kilpailukohtaisten sääntöjen mukaisesti.