SUOMEN
GOLFLIITTO

Koulutukset kalenterissa

HUOM!

1. ja 2. tason koulutukset uudistuvat kevään 2020 aikana yhdeksi yhteiseksi kokonaisuudeksi: Suomi Golfin seuraohjaajatoiminnan perusteet -kurssiksi. Kurssi toteutetaan hyödyntämällä Priima-oppimisympäristöä sekä osallistujan omaa toimintaympäristöä. Osallistuja saa oppimismatkalleen myös mentorin, jonka kanssa käydään läpi kurssin aikana nousseita asioita.

Uudenmallinen kurssi on tarkoitus laittaa käytäntöön maaliskuun-huhtikuun 2020 aikana, jolloin golfkauden alkaessa innokkaat uudet ohjaajat pääsevät toimimaan omassa yhteisössään aktiiveina!

Kurssin lisätiedot saatavilla kevään 2020 aikana.

 

3-taso: Assistant trainer -koulutus

Koulutus valmistaa golfin apuopettajan (assistant trainer) tehtävään. Koulutuksessa keskitytään lajin aloittelijoiden perusopetukseen. Opintosisällöissä painottuvat lajitaidot ja tiedot, opettaminen ja ohjaaminen, vuorovaikutustaidot sekä fyysinen harjoittelu.

Koulutus koostuu pääsykokeesta, neljästä viisi päivää kestävästä lähijaksosta, kolmen viikon harjoittelujaksosta sekä lähijaksojen väleissä tehtävistä oppimistehtävistä.

Pääsykokeeseen kutsutaan hakijat erikseen hakemusten perusteella. Arvioimme soveltuvuutta golfopettajatehtävään hakemusten perusteella. Aiempien koulutustasojen suorittaminen, golfin ohjaaja- tai opettajakokemus sekä muu koulutus arvioidaan. Tasoitusvaatimuksena opettajakoulutukseen siirryttäessä on singelitasoitus.

Koulutus järjestetään Suomen urheiluopistolla Vierumäellä.

Koulutuksen hinta on 2 500 € ja se sisältää koulutuksen ja lähijaksoilla majoituksen 2hh ja ruokailut.

Koulutuksen hyväksytysti suorittaminen edellyttää läsnäoloa jokaisella lähijaksolla.

4-taso: Golfopettaja-koulutus

Koulutus koostuu omasta pelaajien kehittämisprosessista, pääsykokeesta, viidestä lähijaksosta ja niihin liittyvistä ennakkotehtävistä sekä golfmatkan järjestämisestä.
Koulutukseen valitsemisen perusteena ovat hakijoiden halu ja kyky kouluttautua, koulutusjärjestelmän aiempien koulutusten (taso 3 saakka) suorittaminen, suoritettu PGA:n pelitaitokoe sekä kokemus golfin opetus- ja valmennustehtävistä.
Kouluttautuvat jatkavat suoraan koulutuksen seuraavalle tasolle (5. taso) Golfvalmentajan ammattitutkinnolle.

5-taso: Golfvalmentajan ammattitutkinto

Suomen Golfliitto ja Suomen urheiluopisto järjestävät koulutuksen, jonka yhteydessä suoritetaan golfin lajiosioita ja Valmentajan ammattitutkinto (VAT). Nämä koulutukset ovat yhdessä ylin valmentajakoulutus eli 5. tason koulutus.

Golfliitto vastaa koulutuksessa lajiosioista ja Suomen urheiluopisto Valmentajan ammattitutkinnon osioista.

Valmentajan ammattitutkinto on OPH:n hyväksymä tutkinto ja valmistavan koulutuksen opetussuunnitelma perustuu OPH:n hyväksymiin tutkinnon perusteisiin. Golfin 5. taso on vaatimus PGA:n opettavaksi jäseneksi, jos on suorittanut hyväksytysti pelikokeen. Koulutus vastaa Euroopan PGA:n laatuvaatimuksia.