SUOMEN
GOLFLIITTO


Golfia on pelattu maailmanlaajuisella tasoitusjärjestelmällä vuodesta 2020 alkaen. Muutos oli merkittävä, sillä sitä ennen käytössä oli kuusi järjestelmää. Suomessa uusi järjestelmä otettiin käyttöön helmikuussa 2020.

Lisätietoa tasoitusjärjestelmästä pelaajalle löydät Pelaajien WHS-sivulta.

On tärkeää, että ainakin yksi henkilö seurasta on kouluttautunut uuteen tasoitusjärjestelmään, tietää miten se toimii ja kykenee syventämään tietojaan.

Näiltä sivuilta löydät tietoa seuran vastuusta, koulutuksista sekä materiaaleista.

Viestintä- ja koulutusmateriaalit

Seurojen tekemän viestinnän tueksi Golfliitto on rakentanut valmiita materiaaleja ja materiaalipohjia, joita golfyhteisö voi käyttää vapaasti sisäisessä ja ulkoisessa viestinnässään. Materiaalia tuotetaan lisää ja päivitämme niitä materiaalipankkiin.

Materiaalipankista on saatavissa:
-koulutusesitys (Power Point)
-tiedotepohja jäsenille (Word)
-infojulisteita (jpg)
-infovideoita (ladattu myös Golfliiton Youtube-kanavalle)

Lataa materiaalit TÄÄLTÄ.

Koulutuskiertue ja koulutukset

Golfliiton asiantuntijat Mika Wikström ja Aarni Nordqvist tekivät marras-joulukuussa 2019 kolmella paikkakunnalla uuden tasoitusjärjestelmän koulutuskiertueen. Osallistujat olivat seuran edustajia, jotka vastaavat pelaajille tasoitukseen liittyviin kysymyksiin, esimerkiksi toimitus- / toiminnanjohtajia, palvelupäälliköitä ja toimikuntien vetäjiä.

Osallistujia oli yhteensä toistasataa noin puolesta golfseuroista. Osallistujille on toimitettu koulutusmateriaalit.

Tasoitusmanuaalin voita ladata TÄSTÄ.

Seuran vastuut

Informoi ja kouluta jäseniänne. Kommunikoi pelaajille uusista tasoitussäännöistä ja mitä se tarkoittaa heille. Hyödynnä koulutus- ja muuta materiaalia näiltä sivuilta.

Ylläpidä tasoitustoimikuntaa. Toimikunnan tehtävänä on vastata kysymyksiin ja auttaa jäseniä. Se voi tehdä tasoitustarkastuksen käsin eBirdie-palvelussa (ominaisuus julkaistaan helmikuussa ennen WHS-siirtymää).

Päivitettyjen Slope-taulujen ottaminen käyttöön. Tasoituksille 37-54 lasketaan pelitasoitus samalla tavalla kuin muillekin. Tulostakaa alkuvuodesta uudet Slope-taulut ja laittakaa ne näkyvillä parhaaksi katsomiinne paikkoihin.

Tarkastakaa tasoitusrajoitukset kentällenne. Koska uudessa tasoitusjärjestelmässä tasoitus voi nousta yli 36 ja monella tulee näin käymään WHS-siirtymässä, pohtikaa tasoituksenmukaista tasoitusrajoitusta kentälle. Kannustamme, että kentät olisivat mahdollisimman saavutettavissa.

UKK – useimmin kysytyt kysymykset

Alla on vastauksia tyypillisiin tasoitustoimikuntaa ja kilpailutoimintaa koskeviin kysymyksiin. Lisäämme kysymyksiä ja vastauksia sitä mukaa, kun niitä esiintyy. Pelaajaa koskevia vastauksia yleisimpiin kysymyksiin löydät TÄÄLTÄ.

Kuka vastaa, jos pelaajalla on virheellinen tasoitus?+
Pitääkö aiemmin tehtyjä tasoitusten säätötoimenpiteitä tehdä uudelleen?+
Voiko tasoitustoimikunta nostaa tasoitusta yli rajoituksen?+
Voiko kilpailunjohto vaatia tasoituskierrosten vähimmäismäärää?+