SUOMEN
GOLFLIITTO

Koulutukset kalenterissa

Sääntöilta 2019 on seurakohtaisesti tilattava kolmen tunnin työpaja, joka on suunnattu kaikille golfin säännöistä kiinnostuneille.  Sääntöillan pääteemana on uudistetut golfsäännöt ja ilta keskittyy pääosin tähän aiheeseen.

Sääntöilta (ei järjestetä keväällä 2019) on seurakohtaisesti tilattava kolmen tunnin työpaja, joka on suunnattu kaikille golfin säännöistä kiinnostuneille.  Sääntöillan kesto on  90 minuuttia ja sitä seuraa tuomarikoe, jonka voivat suorittaa seuran kaikki seura, -alue –tai liittotuomarit. Tuomarikokeen kesto on n. 100 minuuttia.

Seuratuomarikurssi on päivän mittainen peruskurssi, joka on suunnattu seuratason kilpailujen järjestäjille, kilpailutoimikunnan jäsenille jne. Kurssin voi tilata myös seurakohtaisesti.

Aluetuomarikoulutus on kaksipäiväinen jatkokoulutus joka tarjoaa syventävää sääntötuntemusta. Koulutus antaa valmiuden toimia alueellisten kilpailujen tuomarina, esimerkiksi junioreiden ja senioreiden aluetourit. Seuratuomarikurssi tulee olla suoritettu ja tuomarikortissa merkinnät vähintään 2 kilpailusta /vuosi.

Koulutuskohtaiset kuvaukset

Sääntöilta on seurakohtaisesti tilattava kolmen tunnin työpaja.  Sääntöillan kesto on  90 minuuttia ja sitä seuraa tuomarikoe, jonka voivat suorittaa seuran kaikki seura-, alue- tai liittotuomarit. Tuomarikokeen kesto on n. 100 minuuttia.
Tilaisuudessa kerrotaan sääntöuudistukset ja keskustellaan osallistujia askarruttavista sääntökysymyksistä. Sääntöasian jälkeen järjestetään tuomarikoe.
Kouluttajina toimivat liiton tuomarikouluttajat ja liittotuomarit.

Sääntöillan hinta on seuralle 200 + kouluttajan matkakustannus, sen lisäksi seura huolehtii koulutustilasta ja mahdollisista tarjoiluista. Tilauksen yhteydessä seura esittää kaksi toivetta ajankohdalle.

Seuratuomarit

Seuratuomareiden pääasiallisena työkenttänä on oma seura, missä tuomarina toimimista voi harjoitella ja näin saada kokemusta edetä seuraavalle tasolle. Seurassa on tieto seuratuomarikurssin suorittaneista tuomareista.

Seuratuomari pätevyyden voi suorittaa yleisellä seuratuomarikurssilla tai seurakohtaisella kurssilla, jonka voi tilata Suomen Golfliiton valtuuttamalta kouluttajalta. Koulutuskalenteri löytyy täältä.

Seuratuomarikurssi on päivän mittainen peruskurssi joka on suunnattu seuratason kilpailujen järjestäjille, kilpailutoimikunnan jäsenille jne.

Sisältö:

  • Sääntökirjan käyttäminen
  • Tuomarina toimiminen
  • Sääntökoe

Hinta: 65 €/osallistuja, sisältäen lounaan ja kahvitarjoilun.

Seuratuomarikortin saaminen edellyttää, että kokeesta vähintään 54% on oikein. Koe on uusittava 4 vuoden välein. Aluetuomariksi aikovan seuratuomarin on kauden aikana haettava tuomarointikokemusta vähintään 2 kilpailusta.

Aluetuomarit

Aluetuomareiden pääasiallisena työkenttänä on oma seura sekä lähiseurat, missä tuomarina toimimista voi harjoitella ja näin saada kokemusta edetä seuraavalle tasolle. Seurassa on tieto aluetuomarikurssin suorittaneista tuomareista ja seurakohtainen lista aluetuomareista löytyy täältä.

Aluetuomarikoulutus on jatkokoulutus joka tarjoaa syventävää sääntötuntemusta.
Koulutus antaa valmiuden toimia alueellisten kilpailujen tuomarina, esimerkiksi junioreiden ja senioreiden aluetourit. Koulutus on kahden päivän mittainen.
Seuratuomarikurssi tulee olla suoritettu ja tuomarikortissa merkinnät vähintään 2 kilpailusta /vuosi.
Hinta: 175 €, sisältäen kahvitukset ja lounaat sekä Official Guide to the Rule of Golf -kirjan.
Sisältö:

  • Sääntöjen syvällisempi läpikäynti
  • Official Guide to the Rule of Golf -kirjan käyttäminen
  • Tuomaritoiminta pelaajan näkökulmasta
  • Sääntökoe

Aluetuomarikortin saaminen edellyttää että kokeesta vähintään 72 % on oikein. Koe on uusittava 4 vuoden välein ja tuomarointikokemusta tulee olla vähintään 2 kilpailua/vuosi, joista yksi muualla kuin kotikentällä.

Liittotuomarit

Liittotuomarikokelaiden ja liittotuomareiden koulutus sisältää arvokilpailuissa avustamisen lisäksi kahdesti vuodessa järjestettävät liittotuomareiden päivät. Liittotuomarikokelaaksi kutsutaan ja vuosittaisten sääntökokeiden parhaimmat lähetetään kansainväliseen sääntö- ja tuomarikoulutukseen St. Andrewsiin. Lisätietoa liittotuomaroinnista löydät täältä.

 

Lisätietoa Golfliiton koulutuksista:
Arto Teittinen, pääkouluttaja, +358 50 521 3654
Mika Wikström, Asiantuntija: Kilpailut – Säännöt – IT, +358 400 739 877