SUOMEN
GOLFLIITTO

Koulutukset kalenterissa

Sääntöilta

Seurakohtaisesti tilattava noin 3 tunnin tilaisuus, joka on suunnattu kaikille golfin säännöistä kiinnostuneille. Tilaisuudessa kerrotaan sääntöuudistukset ja keskustellaan osallistujia askarruttavista sääntökysymyksistä. Kouluttajina toimivat liiton sääntöiltakouluttajat.

Sääntöillan hinta on seuralle 200 + kouluttajan matkakustannus, sen lisäksi seura huolehtii koulutustilasta ja mahdollisista tarjoiluista.

Säännöt tutuiksi -kurssi

Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kerrata omaa sääntöosaamistaan. Kurssia suositellaan mm. seurojen kilpapelaajille sekä kilpailuissa toimiville henkilöille. Kurssin hinta on 10 €, ilmoittautumaan pääset täältä.

Tuomaritoiminnan perusteet -kurssi

Uudistettu verkko-oppimisympäristössä tapahtuva kurssi korvaa aiemmat seuratuomarikurssin. Kurssi antaa valmiuden toimia seuran sisäisten  kilpailujen tuomarina.

Kurssimateriaalia päivitetään säännöllisesti.

Kurssin hinta on 95€.

Ilmoittautuminen tapahtuu Lyytin kautta tästä linkistä. Kurssimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä, jonka jälkeen opiskelija saa tunnukset sähköpostiinsa ja pääsee aloittamaan kurssin.

Jos seura haluaa ilmoittaa kerralla useamman opiskelijan kurssille, ota yhteyttä:
Hannu Paatelo
hannu.paatelo(a)golf.fi

Kurssin hyväksytysti suorittaneille toimitetaan sähköinen tuomarikortti Cardskipper-applikaatioon.

Seuratuomarikurssi lähiopetuksena

Vaihtoehto isomman ryhmän seuratuomaritason koulutukseen on seurakohtaisesti tilattava yhden päivän tilaisuus, jossa käydään läpi Tuomaritoiminnan perusteet -kurssin sisältöalueet. Päivän lopuksi suoritetaan tuomarikoe.  Kouluttajina toimivat liiton tuomarikouluttajat: Thomas Ferm, Timo Huvinen, Jaakko Kemppainen ja Arto Teittinen, yhteystiedot löydät täältä.

Lähiopetuspäivän hinta on seuralle 750 €, joka laskutetaan tapahtuman jälkeen. Hintaan kuuluu sääntökirjat kaikille tuomarikoulutukseen ja -kokeeseen osallistujille. Tämän lisäksi seura huolehtii koulutustilasta ja mahdollisista tarjoiluista.

Aluetuomarikurssi

Tämä kurssi on tarkoitettu seuratuomarina vähintään yhden kauden toimineille tuomareille.

Kevään 2023 ainoa aluetuomarikurssi järjestetään Golf Talmassa 18.-19.3.2023
Kurssilla käydään sääntökirja perusteellisemmin läpi kuin peruskurssilla ja opiskellaan tuomarina toimimisen jaloa taitoa. Kurssin hyväksytysti suorittaneet voivat toimia tuomarina alueellisilla kilpailukiertueilla, esimerkiksi Future Tourilla tai FJT Challenge -kiertueella. Kurssi antaa myös mahdollisuuden jatkaa liittotuomaritasolle.
Kouluttajina toimivat Timo Huvinen ja Arto Teittinen.

Kurssin hinta on 125 euroa, joka sisältää kurssimateriaalin lisäksi lounaan ja kahvitukset kumpanakin päivänä. Ilmoittautumaan pääsee tästä

Tuomareiden jatkokurssi / Tuomarikortin uusiminen

Tämä netissä käytävä kurssi on tarkoitettu seuratuomarina vähintään yhden kauden toimineille tuomareille, jotka haluavat edetä aluetuomaritasolle, jolloin voi tuomaroida alueellisilla kilpailukiertueilla, esimerkiksi Future Tourilla tai FJT Challenge -kiertueella. Lisäksi kurssi on tarkoitettu vanhentuneen tuomarikortin uusijoille, sillä tuomarikortti tulee uusia 4 vuoden välein.

HUOM! Kurssi ei ole tarkoitettu liittotuomariksi aikoville tai liittotuomarina toimiville.

Kurssin hinta on 20€.

Ilmoittautuminen tapahtuu Lyytin kautta tästä linkistä. Kurssimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä, jonka jälkeen opiskelija saa tunnukset sähköpostiinsa ja pääsee aloittamaan kurssin.

Liittotuomaritoiminta

Lisätietoa liittotuomaroinnista löydät täältä.

LADIES RULES – tuomarikoulutus

Ladies Rules on ensimmäinen naisille suunnattu tuomarikoulutuskokonaisuus, jonka tavoitteena on liittotuomaritaso. Toukokuussa 2022 aloitetulle pilottikoulutukselle saadaan tukea R&A:lta, josta saatiin myös kansainvälisen tason luennoitsija-apua. Koulutuksen perusopetuksesta vastaavat Golfliiton liittotuomarikouluttajat.

Koulutus itsessään on maksuton, kuluja syntyy lähinnä lähijaksojen matkustukseen liittyvistä kuluista.

 

Lisätietoa Golfliiton sääntö- ja tuomarikoulutuksista:

Arto Teittinen
arto.teittinen(a)golf.fi