SUOMEN
GOLFLIITTO

 Puistogolf on hauska ja helppo tapa pelata golfia ulkona!

Kenelle? Puistogolf on loistava matalan kynnyksen tapa kokeilla lajia koko perheen kanssa. Välineet ovat kevyet ja helppokäyttöiset, ja sopivat myös perheen pienimmille.

Sisältö? Pelataan golfin säännöin muovisilla golfmailoilla ja sähly- tai tennispalloilla. Radan voi rakentaa puistoon, koulun pihaan tai urheilukentälle, frisbee-/futisgolfkentälle tai golfkentän harjoitusalueelle.

Miten? Suunnittele ja rakenna puistoon eri pituisia golfväyliä, joiden vaikeusasteet vaihtelevat. Väylille voi halutessaan määritellä ihannelyöntituloksen. Väylän aloituspaikka voidaan merkitä esim. kartiolla, hyppynarulla, kepillä tai kivellä. Kohde johon pelataan voi olla voimistelurengas, korkea kartio, puiston roskakori tai puun runko.

Yhdessä on aina hauskempaa – muista joukkuepelimuodot! Vähiten lyöntejä tehnyt pelaaja/joukkue on voittaja.

Pelin eteneminen? Tavoitteena on saada pallo kohteeseen mahdollisimman vähin lyönnein. Peli alkaa avauslyönnillä, ja jokainen pelaaja lyö vuorollaan oman pallonsa väylälle. Peliä jatketaan lähestymislyönnillä kohteeseen. Kaikki eivät välttämättä tarvitse omia mailoja, vaan oman vuoron jälkeen maila ojennetaan pelikaverille. Kun kaikki pelaajat ovat saaneet pallon kohteeseen ja tulokset merkattua, siirrytään seuraavalle väylälle!

Iloa ja onnistumisia saa tuulettaa!

Peliin tarvitset Draivia kouluun! –ohjelman muovimailoja, sähly –tai tennispalloja. Välinetilaukset: www.draiviakouluun.fi

Puistogolfin rakentaminen – ohjeet word-tiedostona. 

Tapahtumat 

Vuonna 2018 viemme golfia sinne missä on ihmisiä, eli isoihin tapahtumiin. Tapahtumat toteutetaan yhteistyössä paikallisten golfyhteisöjen kanssa. Golfyhteisöt ovat tapahtumissa mukana järjestämässä toimintaa – esimerkiksi lyöntipistettä – ja markkinoimassa lajin aloittamista, kursseja ja tapahtumia kuten Kansallisen golfviikon toimintoja.

Pelialue rakennetaan tapahtuma-alueelle, jossa on turvallista pelata Puistogolfia. Suunnitellaan ja rakennetaan 3-6 eri pituista väylää, joiden vaikeusasteet vaihtelevat.

Tulevia puistogolf-tapahtumia:

7.-10.6. Gymnaestrada, Turku
9.6. Hattula-päivät, Hattula
16.-20.7. Suomi Areena, Pori
19.-21.7. U19 EM-futis tapahtumatori, Seinäjoki
27.7. Unikeonpäivät, Naantali klo 10-18
27.-29.7. Lasten meripäivät, Kotka
2.8. Syke100 Goes Myllysaari, Lappeenranta

Jos kaupungissasi tai alueellasi on iso tapahtuma johon Puistogolf sopisi, niin ota yhteyttä Taru Väisäseen taru.vaisanen@golf.fi / +358 44 300 8870Lisätiedot ja miten mukaan