SUOMEN
GOLFLIITTO

Sigurd ”Sigge” Nyström oli ensimmäinen suomalainen golfvalmentaja, joka oppi ammattinsa 1930-luvulla Talissa toimineiden ulkomaisten valmentajien apulaisena. Hänen elämäntyökseen muodostui toimia suomalaisen golfopetuksen pioneerinä.

Hän aloitti Talin Golfklubilla caddiena vuonna 1935, ja ura jatkui caddiemasterina vuodesta 1938. Sodan jälkeen 1947 hän aloitti valmentajauransa, ja se kesti pitkälti yli 50 vuotta.

Vielä 90-luvun lopulla Nyström antoi yksityisopetusta sekä Talissa että Talin Tenniskeskuksessa. Työ oli ympärivuotista, sillä talvisin Nyströmin tukikohta oli vuosikymmeniä kuuluisa Helsingin Tennispalatsi, jossa hän pyöritti myös välinekauppaa.

Helsingin Golfklubin kunniajäsenen mukaan on nimetty ”Siggen baari” -huone Talin klubilla.

Nyström on Suomen PGA:n jäsen numero 1, ja myös PGA:n kunniajäsen. Suomen Golfliiton hopeinen viiri myönnettiin vuonna 1994.

Nyström menestyi myös pelaajana. Hän osallistui edelleenkin 2-miehisjoukkuein pelattavaan ammattilaisten World Cupiin (silloin Canada Cup) kahdesti. Ensin Jalo Grönlundin kanssa Roomassa vuonna 1968 ja toisen kerran Jusa Hämäläisen kanssa Havaijilla vuonna 1978.