SUOMEN
GOLFLIITTO

Arkkitehti Pekka Sivulan alkuperäinen urheilulaji oli tennis. Hän paheksui niitä tennistuttujaan, jotka olivat lopettaneet tyylikkään verkkopallopelin ja aloittaneet, hänen mielestään, mitättömän golfin peluun.

Golfariksi Pekan käännytti hänen amerikkalainen vaimonsa Shirley, jonka mailapoikana Sivula tutustui lajiin Yhdysvaltain keskilännessä Missourissa sijainneella hiekkagreenein varustetulla kentällä vuonna 1958.

Samana vuonna Sivula oli mukana perustamassa Turkuun golfseuraa, jonka nimeksi tuli Aura Golf. Vuonna 1964 valmistui seuran ensimmäinen kenttä Artukaisiin, mutta kahden vuoden vuokrasopimuksen päätyttyä seuran tuli aika etsiä uusi alue kentälleen. Turun kaupungin arkkitehtina toimineen Pekka Sivulan panos oli tärkeä. Hän löysikin tarkoitukseen sopivan alueen Ruissalosta, jonka huono puoli oli se, että kaupunki oli vuokrannut maat viljelyskäyttöön ja vuokra-aikaa oli vielä paljon jäljellä.

Lopulta Sivula sai kuitenkin maita viljelleen Veikko Laurilan luopumaan ennenaikaisesti oikeuksistaan, ja niin Aura Golfin paljon mainetta niittänyt ja lukuisia kansainvälisiä suurtapahtumia isännöinyt Ruissalon golfkenttä sai lopulta alkunsa. Sen ensimmäiset 9 reikää valmistuivat syksyllä 1970 ja ne suunnitteli Talin kokenut Lauri Arkkola. Loput yhdeksän reikää olivat sitten Pekka Sivulan ensimmäinen kenttäsuunnittelun työnäyte. Ne saatiin valmiiksi vuonna 1984, jolloin Ruissalon kentästä tuli järjestyksessään Suomen neljäs 18-reikäinen golfkenttä.

Kaunis Ruissalo käyntikorttinaan Pekka Sivula alkoi vähitellen suunnitella kenttiä myös muualle Suomeen, ja sai hän peräti viisitoista muuta klubia vakuuttumaan taidoistaan. Sivulasta tuli Kosti Kurosen jälkeen Suomen toiseksi tuotteliain golfkenttäarkkitehti.

Perustamansa Aura Golfin puheenjohtajana Sivula toimi vuosina 1981­–1983, ja Suomen Golfliiton hallituksessa hän istui 1960-luvulla. Pelaamiseen Sivula ei suhtautunut kovinkaan kunnianhimoisesti. Neljä klubimestaruutta voittanut vaimo Shirleyn oli pelaajana perheen ykkönen.