SUOMEN
GOLFLIITTO

Pentti ”Pesa” Nurminen toimi Talin ensimmäisenä caddiena alkaen vuodesta 1932. Mailapoikia alkoi vähitellen myös itse pelikin kiinnostaa, mutta säännöt olivat sellaiset, ettei pelaamaan päässyt kuin yhtenä päivänä kesässä caddiekilpailuissa. Silloin vuorostaan klubin herrat toimivat mailapoikina. Kekseliäät pikkupojat olivat kuitenkin jouten ollessaan kehittäneet Talin metsiin oman ratansa, jossa he omatekoisilla mailoillaan kävivät keskinäisiä otteluitaan.

Jäseneksi Nurminen valittiin Helsingin Golfklubiin sodan jälkeen vuonna 1948.

1950-luvulla hän olikin maamme parhaita pelaaja. Hän edusti Talia kotimaisissa sekä ulkomaisissa kilpailuissa viidellä eri vuosikymmenellä. Nurminen toimi myös Helsingin Golfklubin kapteenina 1983-85. Kunniajäsen hänestä tuli 2000-luvun alussa.

Nurminen on ollut aktiivisesti mukana viemässä Suomen golfia eteenpäin. 1980-luvulla hän toimi Sarfvik Golfin, ensimmäisen osakekentän, projektin valvojana. Hän oli Golfliiton hallituksen jäsen 1968–1983, mistä myönnettiin Suomen Golfliiton kultainen ansiomerkki nro 9 (1990).

Pesa Nurminen teki historiaa pelikentillä myös vanhemmalla iällä. Hän pelasi ensimmäisenä suomalaisena bruttona oman ikänsä (tai sen alle) kierrettyään kotikenttänsä Talin 81-vuotiaana 80 lyönnillä vuonna 2002. Hän oli nelinkertainen senioreiden suomenmestari.