SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Timo Karvinen aloittaa tammikuussa Team Finland Pro-ryhmän valmentajana

GolfliittoKilpagolf20. Joulukuuta 2022

Team Finlandin valmennustiimi vahvistuu tulevalle kaudelle, kun Timo Karvinen aloittaa pro-ryhmän valmentajana 1.1.2023. Aikaisemmin pro-ryhmän valmennuksesta vastannut huippuvalmentaja Petteri Nykky jatkaa Team Finland valmennustiimissä amatöörimiesten kanssa.

Siirtyminen amatöörikilpailuista ammattilaisuuteen on erittäin haastavaa. Peli pysyy käytännössä samana, mutta silti kaikki muuttuu. Mukaan tulee kiertue-elämän haasteet, onnistumisilla oikeissa paikoissa on erittäin iso merkitys ja taloudelliset vaatimukset kasvavat. Kiteytettynä vaatimustaso kovenee.

Pro-ryhmän kautta Team Finland tukee nuoria alle 30-vuotiaita urheilijoita, joilla on joko pelioikeus jollekin kansainväliselle kiertueelle, tai he ovat siirtymässä ammattilaiseksi. Urheilijoita tuetaan heidän henkilökohtaisissa valmennusprosesseissaan ja heille tarjotaan Team Finland -asiantuntijapalveluita.

”Olemme iloisia saadessamme yhden Suomen kokeneimmista ja menestyneimmistä valmentajista mukaan tiimiimme. Timolla on paljon näyttöjä tuloksekkaasta ja suunnitelmallisesta valmennusprosessien johtamisesta Suomessa ja maailmalla. Uskomme, että Timon johdolla nuorten ammattilaisten ympärille saadaan luotua positiivinen tekemisen kulttuuri, jossa kaikki urheilijan ympärillä toimivat henkilöt saadaan puhaltamaan yhteen hiileen.” kommentoi valmennuspäällikkö Eero Kangasniemi.

”Toivon tuovani nuorille ammattilaisille päämäärätietoisuutta ja tavoitteellisuutta urakehitykseen. Tuon heille oman kokemukseni kautta myös ideoita ja keinoja lajiharjoitteluun, joiden myötä tavoitteet täyttyvät. Odotan innolla saumatonta yhteistyötä pelaajien henkilökohtaisten valmentajien kanssa.” Karvinen kommentoi tuoretta pestiään.

Pro-ryhmään kaudelle 2023 nimettävät urheilijat julkaistaan tammikuun aikana.

Pro-ryhmän valmennuksen lisäksi Timon osaamista tullaan hyödyntämään koulutuksissa sekä Team Finland Akatemiatoiminnan kehittämisessä.

Team Finland asiantuntijaryhmän kokoonpanon vastuualueineen löydät täältä.