SUOMEN
GOLFLIITTO

Blogit

Koronavirus ja golf

BlogitCovid-19Hanna Hartikainen6. Huhtikuuta 2020

Korona on sekoittanut ihmisten arkea monin tavoin. Myös liikkumisen ja hyvinvoinnin mahdollisuudet ovat kaventuneet. Koronavirusepidemiaan vastaaminen on vaatinut järeitä toimenpiteitä ja niiden noudattamista.

Koronavirusepidemian leviämisen ja viranomaisten päätösten johdosta Suomen Golfliitossa olemme ohjeistaneet golfyhteisöjä ja pelaajia sekä tehneet myös omaa toimintaa koskevia päätöksiä.

Mitä golfille kuuluu tällä hetkellä? Miten tilanne vaikuttanut golfiin?

Suomalaiselle golfille kuuluu hyvää. Töitä tehdään poikkeustilanteesta huolimatta. Osa golfkentistä on jo tehnyt päätöksen golfkauden 2020 avaamisesta, ja osa kentistä odottaa vielä kevään tuloa. Myös koronasta johtuen osa golfyhteisöistä on siirtänyt tai jäänyt odottamaan kauden avausta.

Koronaepidemia on vaikuttanut koko yhteiskuntaan ja sen toimintaan. Viranomaisten linjaukset ovat selkeät ja ohjaavat myös golfin toimintaa. Golfliitto on ohjeistanut golf-yhteisöjä ja golfareita noudattamaan viranomaisten ohjeita ja suositellut toimintatapoja, jotta pystyisimme pelaamaan turvallisesti ja vastuullisesti lajia, jota rakastamme.

Lämmin kiitos golfyhteisöille linjausten ja suositusten tinkimättömästä noudattamisesta. Kiitos myös golfareille, että noudatamme viranomaisten ohjeita ja suosituksia – se on vastuullista muita kohtaan!

Korona laittaa kalenteria uusiksi myös golfissa. Kaikki Golfliiton tilaisuudet (myös kevään liittokokous) ja liiton hallinnoimat kilpailutapahtumat on peruttu toukokuun loppuun saakka tai siirretty mahdollisuuksien mukaan myöhempään ajankohtaan. Myös valmennustapahtumat, harjoitukset ja matkat kansainvälisiin kilpailuihin on peruttu toukokuun loppuun saakka.

Mikä on tärkein oppi tai oivallus, joka on syntynyt koronapandemian tilanteen takia?

Koronaepidemia on pakottanut meitä ottamaan käyttöön uusia työskentely- ja viestintätapoja. Samalla koronaepidemia tarjoaa meille mahdollisuuden ottaa käyttöön kaikki ne digitaaliset ja teknologiset työvälineet, jotka olemme kehittäneet.

Suomalainen golf on pelaamisen mahdollistavien ja sitä tukevien digitaalisten palveluiden käytössä edelläkävijä. Golfia on meillä mahdollista pelata täysin ilman ihmiskontaktia. Peliajan varaaminen sekä ilmoittautuminen hoituvat digitaalisesti, samoin tulosten kirjaaminen, tasoituskierrosten jättäminen sekä tasoituksen seuraaminen automaattisesti päivittyvän uuden tasoitusjärjestelmän kautta. Digitaaliset välineet auttavat myös virtuaalisissa kilpailuissa sekä yhteisöllisyydessä.

Toinen digiloikka on tapahtunut työskentelyssä. House of Golfin henkilöstö on ollut etätöissä 12.3. lähtien, ja lähes kaikki tehtävät ja palaverit on pystytty hoitamaan kotitoimistolta ilman suurempia häiriöitä. Myös Golfliiton hallituksen kokoukset ovat siirtyneet täysin Teams-kokouksiksi, ainakin häiriötilanteen ajaksi. Kokoukset ovat olleet tehokkaampia, päätöksenteko on nopeutunut ja myös matkustamiseen mennyt aika on säästynyt. Myös kokouskäytännöt ovat muuttuneet. Nopeaa reagointia vaativat asiat linjataan ja päätetään nopeasti, pidempää sparrausta ja vuorovaikutusta vaativia asioita käsitellään eri kokouksissa ja ne käydään läpi eri tavalla.

Golfliiton hallitus kokoontuu viikoittain (ja tarvittaessa useammmin) kokoukseen, jossa käsittelemme korona-sidonnaisia aiheita ja teemme tarvittavia päätöksiä. Ohjeita ja suosituksia päivitetään tarvittaessa ja viestimme kaikissa omissa ja sosiaalisen median kanavissa, tarvittaessa myös webinaarissa.

Vastuullisesti toimien

Monikaan ei oma-aloitteisesti halua rajoittaa elämää tai golfin pelaamista. Kuitenkin pandemia pyyhkäisi koko maapallon yli ja olemme kaikki samassa veneessä. Uskon, että selviämme tästä vaikeasta ajasta noudattaen viranomaisten ohjeita, toimimalla vastuullisesti ja yhteistyössä. Meillä kaikilla on tärkeä rooli sen varmistamisessa, että suomalainen golf kehittyy ja voi hyvin myös tämän vaikean ajan jälkeen.

Hyvää pääsiäisen aikaa!

Hanna Hartikainen
Golfliiton puheenjohtaja

Lisätietoja
golf.fi ja UKK
Olympiakomitean ohjeet