SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Digitalisaatio yhä vahvemmin avuksi lajimarkkinointiin ja harrastamisen alkumetreille

Aloita golfSeuroille27. Lokakuuta 2020

Automaatio ja rekisterien ajantasaisuuden tärkeys korostuvat

Suomi Golf panostaa digitalisaatioon ja pyrkii omalla toiminnallaan löytämään uusia keinoja golfyhteisöjen tukemiseen ja uusien pelaajien tavoittamiseen.

Kauden 2020 aikana Golfliitto on tavoitellut markkinoinnin automaatiolla lajista kiinnostuneita ei-harrastajia monikanavaisen markkinointiviestinnän avulla. Esimerkkinä Facebookissa ja Instagramissa markkinoitujen Aloita golf -julkaisujen kautta on päässyt tutustumaan lajiin uudella Priima-oppimisalustalla sekä liittymään uutiskirjeen postituslistalle. Kiinnostuneille  lähetettiin kauden mittaan uutiskirjeitä, joissa kerrotaan kattavasti harrastuksesta ja sen moninaisista hyvää tekevistä vaikutuksista sekä ohjattu suoraan golfkentille. Saadut tulokset ovat olleet rohkaisevia, ja automaation kehitystä jatketaan.

Vuoden 2021 alusta liitto tukee golfyhteisöjä jäsenpidossa aloittamalla automaation vuoden 2020 aikana Green Cardin suorittaneille. Viestinnän teemoissa huomioidaan alkuvuodesta mm. talven ylläpitävä harjoittelu, muistutukset pelaamisen monista vaihtoehdoista sekä peli- ja harjoittelumatkat, tietysti koronatilanne huomioiden.

Kevään 2021 Golfmessuille tullaan viime vuoden tapaan lähettämään messuliput kaikille kauden 2020 aikana Green Cardin suorittaneille.

Näiden toimenpiteiden avulla pyrimme pitämään lajin myös jatkossa varteenotettavana harrastamisvaihtoehtona.

Vuoden 2021 aikana GC-suorittaville tullaan ohjelmoimaan Tervetuloa lajin pariin -automaatio, joka tarjoaa uudelle golfarille olennaista tietoa harrastamisen ensiaskeleilla.

”Golfyhteisöillä on tärkeä rooli pitää sekä GC- että jäsenrekisterit säännöllisesti ajan tasalla, jotta automaatioviestit tavoittavat uudet pelaajat ja he pääsevät sitäkin kautta osaksi golfperhettä”, markkinointipäällikkö Kimmo Rantamäki kiteyttää.

 

Golfin aloittamisen digipolkua vahvistaa myös pian julkaistava Green Cardin digitalisoiminen sekä aloittaneille pelaajille suunnatun Kaikki mitä olet halunnut tietää golfista -oppaan nettiversio.

Golf.fi-sivujen Aloita Golf -osio uudistettiin jo keväällä, ja kuka tahansa pääsee sen kautta viihdyttävälle aloittamisen peruskurssille. Alustana käytetään Priima-oppimisympäristöä, joka on käytössä myös kaikissa Golfliiton verkkokoulutuksissa.  Monipuoliseen sisältöön kuuluu tietopakettien ja infograafien lisäksi runsaasti viihdyttäviä videoita, joissa seikkailevat muun muassa Mikko Ilonen ja Minea Blomqvist-Kakko.