SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Tavoite on yksinkertainen – lisää naispelaajia

LadygolfSeuroille3. Tammikuuta 2024

Viimeisten kahden vuoden aikana "Naiset golfaa" -kampanjalla on pyritty innostamaan naisia golfharrastuksen pariin. Golfliiton seuroille räätälöimä valmis markkinointikampanja on toiminut hyvänä mallina, ja sekä järjestäviltä seuroilta että kampanjan tavoittamilta naisilta saatu palaute on ollut varsin positiivista.

”Valitettavasti naispelaajien määrä ei ole kuitenkaan lähtenyt nousuun sitten ensimmäisen koronavuoden jälkeen”, kertoo kampanjasta Golfliitossa vastaava Kirsi Erofejeff-Engman. Kriittisesti tulee pohtia, mikä on syynä siihen, että naisharrastajien määrä on viimeisen kymmenen vuoden aikana pysynyt suhteellisen samana, eli hieman alle 40 000 harrastajan. Onko golfiin aloittamisen kynnys naisille yhä liian korkea? Vuonna 2023 noin 5000 naista suoritti Green Card -kokeen, joten jos Green Card on jo taskussa, miksi golfharrastus ei jatku?

”Kahden viimeisen kampanjavuoden aikana olemme huomanneet, että naiset ovat kyllä innokkaita tarttumaan tilaisuuteen kokeilla golfia matalalla kynnyksellä. Viime vuonna lähes kaikki kampanjan tutustumistilaisuudet täyttyivät erittäin nopeasti”, tiivistää Erofejeff-Engman.

Pelkkä alkuinnostus ei ole kuitenkaan riittänyt lisäämään naisharrastajien määrää. Siksi kaudella 2024 kampanjassa kiinnitetäänkin erityistä huomiota siihen, mitä voidaan tarjota potentiaalisille uusille harrastajille tutustumistilaisuuden jälkeen. Kampanjaan osallistuvia seuroja haastetaan vakavasti pohtimaan, miten he voivat toteuttaa houkuttelevan polun naisille golfharrastuksen parissa.

Tutkimusten mukaan naisten kiinnostus terveyttä kohtaan on erittäin suurta, ja tämä tulee näkymään kampanjan pääviestissä, jossa tuodaan selkeästi esiin golfin kiistattomat terveysvaikutukset. Golfin kansainvälinen kattojärjestö R&A on tuottanut laadukasta materiaalia, jota myös Naiset golfaa -kampanjassa hyödynnetään.

Muilta osin kampanja toteutetaan pitkälti samoin kuin aiemminkin. Avaimet käteen -paketti seuroille sisältää kaikki tarvittavat visuaaliset elementit markkinointia varten, kampanjan toteuttamisen sosiaalisessa mediassa, työkalun yhteystietojen keräämiseen, koulutuksen, tukimateriaalin tutustumispäivän järjestämiseen ja sparrauksen jatkokehitystä varten. Seuran sitoutumishinta pysyy samana, eli 200 euroa.

”Aiempina vuosina olemme kannustaneet siihen, että tilaisuudet olisivat maksuttomia. Tämä on osaltaan saattanut aiheuttaa harmillista osallistujien poisjääntiä viime hetkellä”, huomauttaa Erofejeff-Engman. Siksi kaudella 2024 mukana olevien seurojen kannattaakin harkita kohtuullista osallistumismaksua.

Vuonna 2024 kampanjaan mahtuu mukaan 30 seuraa. Ilmoittautuminen alkaa 13.1. Seuratoimijapäivän yhteydessä, jossa kampanjaa esitellään lisää.

Naiset golfaa -kampanja jatkuu kaudella 2024.