SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Syyskokous sujuvasti maaliin

Seuroille27. Marraskuuta 2021

Suomen Golfliiton syksyn liittokokous pidettiin onnistuneesti lauantaina 27.11. Mukana kokouksessa oli 57 seuran edustajat, joista suurin osa etäyhteyksin ja vain muutamia paikan päällä Helsingin Taitotalossa.

”Hienoa, että näin suuri määrä aktiivisia seuroja oli mukana. Etäyhteyksin osallistuminen pidetään varmasti jatkossakin mahdollisuutena”, Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen iloitsee.

Ennen kokouksen virallista alkua Golfliiton tietopalveluiden asiantuntija Aarni Nordqvist esitteli yleisölle kauden kiinnostavimpia tunnuslukuja toimialaraportista. Vuosi oli jälleen ennätyksellinen monella rintamalla – huima kasvu jatkui jäsenmäärässä sekä Green Card -suorituksissa ja samalla suomalaisten asiakaskokemus nousi Pohjoismaiden parhaaksi sekä jäsen- että vieraspelaajissa. Suomi on ainoa maa, jossa myös uusien pelaajien asiakaskokemus on parantunut pandemian aikana.

Alkupuheenvuorossaan puheenjohtaja Hanna Hartikainen avasi syyskokouksen toteamalla, että mennyt vuosi on ollut liikunnan ja urheilun kentällä hyvin poikkeuksellinen johtuen pitkälti koronasta. Yhteiskunnan , liikunnan ja urheilun vaikeuksien keskellä golfissa on kuitenkin koettu onnistumisia ja menestymistä.  Jäsenmäärien ja Green Card -suoritusten kasvu sekä kesän huipputapahtumat, Ladies European Tourin kilpailu Turussa ja Tokion olympialaiset, toivat iloa ja jännitystä koko Suomen urheilukansalle.

Menestystä, kasvua ja näkyvyyttä

Toiminnanjohtaja Juha Korhonen esitteli Golfliiton toimintasuunnitelman vuodelle 2022, jonka ydintavoitteet rakentuvat elinvoimalle, kilpagolfille ja vaikuttamiselle. Golfbuumi on voimissaan, ja halutaan yhä voimistaa lajin menestystä, kasvua ja näkyvyyttä.

Talouspäällikkö Teemu Savolainen esitteli liiton taloustilanteen ja ensi vuoden budjetin sekä niiden tärkeimmät huomiot. Koronapandemia vaikuttaa edelleen toimintaan. Tapahtumia on jouduttu perumaan ja järjestämään suunnitellusta poikkeavalla tavalla ja näin ollen kustannuksia on säästynyt. Kaikki investoinnit eivät tule toteutumaan täysimääräisinä, joten suurella todennäköisyydellä vuoden 2021 talousarvion tulos tulee olemaan ylijäämäinen. Toinen peräkkäinen ylijäämäinen tulos auttaa valmistautumaan tulevaisuudessa valtion rahoituksen epävarmuuteen, sillä Opetus- ja kulttuuriministeriö ovat suosittaneet lajiliittoja vahvistamaan omaa pääomaansa.

Tuottojen rakenne pysyy samankaltaisena kuin ennenkin. Ensi vuoden panostukset näkyvät etenkin lajin aloittamisessa ja harrastukseen sitouttamisessa, viestinnän ja markkinoinnin digisisällön tuotannossa ja digitalisaation edistämisessä. Lisäpanostusta allokoidaan myös juniorityön alueelliseen tukemiseen.

Hallitukseen uusia kasvoja

Uusiksi Golfliiton hallituksen jäseniksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi valittiin Jussi Rouhento (Tawast Golf) Keski-Suomesta ja Janne Pelkonen (Pickala Golf Club) Uudeltamaalta. Minna Nenonen (Alastaro Golf) ja Osmo Ruuska (Tarina Golf) uudelleenvalittiin jatkamaan hallituksessa seuraavat kaksi vuotta.

Hallituksen jäsenten Jussi Jokinen (Ähtäri Golf), Marko Leiviskä (Oulun Golfkerho) ja Saara Vahvaselkä (Espoo Ringside Golf) kausi jatkuu. Myös puheenjohtaja Hanna Hartikaisen kausi jatkuu.

Hallituksen varajäseniksi valittiin Uudellemaalle Mikko Eskelinen (Master Golf Club) ja uudelle kaudelle Lounais-Suomeen Kimmo Lehto (Kankaisten Golf Masku), Itä-Suomeen Kimmo Kotro (Karelia Golf) ja Keski-Suomeen Sami Haapamäki (Jyväs Golf).

Kaikkiaan liittokokous sujui jouhevasti, ja se hyväksyi Golfliiton toimintasuunnitelman ja budjetin vuodelle 2022. Jäsenmaksut pysyvät ennallaan.

Kokouksessa hyväksyttiin myös uudistus kurinpitomääräyksiin. Suomen Golfliitto ja sen jäsenet ovat jatkossa sitoutuneet liikunnan ja urheilun yhteisiin vakavaa epäasiallista käyttäytymistä ja vakavia eettisiä rikkomuksia koskeviin kurinpitomääräyksiin ja urheiluyhteisön yhteisen eettisten rikkomusten kurinpitolautakunnan toimivaltaan ja sääntöihin sekä sen päätöksiin. Tällainen käyttäytyminen ja rikkomukset kuuluvat eettisten rikkomusten kurinpitolautakunnan toimivaltaan. Muutokset lisättiin liiton toimintasääntöihin ja kurinpitomääräyksiin.

”Golfilla on ehdoton linja epäasialliseen käytökseen ja eettisiin rikkomuksiin, ja olemme olleet alusta asti valmistelemassa urheilun keskitettyä kurinpitomallia. Teema on erittäin tärkeä, ja uusi toimintamalli auttaa tekemään sitä näkyvämmäksi ja puuttumaan rikkeisiin entistä aiemmin”, toiminnanjohtaja Korhonen kertoo.

Kevään liittokokous pidetään 26.3.