SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Ringside Golf, Kankaisten Golf ja Virpiniemi Golf ehdolla Vuoden golfseuraksi

Seuroille14. Maaliskuuta 2019

Finalistikolmikolla tasaiset pisteet

Suomen Golfliitto palkitsee 16. maaliskuuta Helsingissä Hilton Kalastajantorpalla pidettävässä Suomen Golfgaalassa Vuoden golfseuran. Valintaprosessin loppusuoralle etenivät Ringside Golf, Kankaisten Golf ja Virpiniemi Golf, joista yksi kruunataan voittajaksi gaalan päätteeksi.

Vuoden golfseura on valittu vuodesta 1995 alkaen. Voittajan valinta perustuu 22 eri kategorian pisteytykseen, jossa osa-alueita on muun muassa nais- ja junioritoiminta, jäsenmäärien kehitys, kilpaurheilu ja yhteiskuntavastuu. Valintakriteeritaulukko on esillä materiaalipankissa.

Kolme parasta seuraa ansioituivat jokaisella osa-alueella.

Espoo Ringside Golf

Ringside on tunnettu erityisen aktiivisesta seuratoiminnastaan, jonka ansiosta seura on yli tuplannut jäsenmääränsä 2010-luvulla reiluun 2300 jäseneen. Silti toiminnanjohtaja Ari Vepsän mukaan ehdokkuus tuli suurena yllätyksenä.

”Jäsenmäärän kasvu ei ole koskaan ollut meille itsetarkoitus vaan se on kehittynyt aktiivisen toiminnan myötä”, Vepsä kiteyttää.

Yksi olennaisista palasista on ollut Samuli Seppälän johtama opetustoiminta. Ympärivuotiset ryhmäharjoitukset aloitettiin vuonna 2012, ja ensimmäisiin talviharjoituksiin ilmoittautui muutamassa päivässä 150 jäsentä. Kesäisin suositut nuorten golfleirit ja alkeiskurssit vetävät osallistujia.

Iso rooli on myös aktiivisilla toimikunnilla, jotka innostavat ja rohkaisevat jäsenistöä osallistumaan tapahtumiin. Kauden avauskisaan on ilmoittautunut viime vuosina jopa 180 pelaajaa.

”Yksi tavoitteistamme on luoda kaikille mukavaa yhdessäoloa kilpailemisen lomassa. Haluamme että pelaajat viihtyvät ja tuntevat itsensä tervetulleiksi”, Vepsä kertoo.

Ringside panostaa vahvasti myös kilpagolfiin, jossa pitkäjänteinen työ on alkanut tuottaa menestystä. Samalla se haastaa pitämään kentänhoidon kilpapelaamisen vaatimalla tasolla. Seuran näkyvimpiä esikuvia ovat Krista Bakker ja Peter Erofejeff.

Kentän loistava sijainti asutuksen keskellä on haluttu maksimoida, ja jäsenistöstä 70% asuukin alle 15 minuutin päässä. Seura tekee yhteistyötä alueen koulujen ja urheiluseuran kanssa esimerkiksi golfpäiväkerhojen muodossa. Lisäksi paikallisen omakotiyhdistyksen kanssa järjestetään klubilla syysjuhlia ja talvisin hiihtokilpailuja, joten kenttä on tullut tutuksi paikallisille asukkaille.

Espoo Ringsiden klubitalo

Kankaisten Golf

Kankaisten Golf Maskussa on kentän rakennuksesta vuonna 2002 alkaen on tehty määrätietoista ja jatkuvaa kehitystä niin kentän kuin seuratoiminnakin osalta. Jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti.

”Meillä vallitsee täällä hyvä yhteishenki ja omat jäsenet toimivat brändilähettiläinä”, toiminnanjohtaja Timo Tuominen kertoo.

Seura saikin kaikista pisteytyksen parhaat tulokset jäsenten tyytyväisyydestä. Maskussa uusia jäseniä aktivoidaan seuratoimintaan tutustumisilloilla ja kummikierroksilla. Lisäksi naisten peli-illoissa ensikertalaiset huomioidaan pienellä lahjalla.

Omien alkeiskurssiensa lisäksi Kankaisten Golf tekee aktiivista yhteistyötä eri tahojen kanssa jäsenhankinnassa – kansalaisopiston Tutustu golfiin-kurssit sekä Draivia kouluun-ohjelmassa. Iltapäiväkerhotoiminta palkittiin Varsinais-Suomen urheilugaalassa Vuoden koulu/seura -yhteistyö kategoriassa.

Seura kunnostautuu myös ahkerana toimijana Golfliiton tapahtumissa ja tilaisuuksissa.

”Tapahtumissa verkostot paranevat ja seuran tunnettuus kasvaa. Samalla seuratoimijoiden osaaminen kehittyy, ja saa uusia ideoita muualta”, Tuominen jatkaa.

Tuomisen mukaan parasta on, että Kankaisten Golfissa seura ja yhtiö katsovat yhdessä samaan suuntaan ja haluavat jatkuvasti kehittyä. Investoinnit kenttään ja klubitalon laajennukseen tehdään ympäristöstä huolta pitäen. Kankaisiin tehtiin Suomen ensimmäinen kenttäkohtainen ympäristöohjelma jo vanhan 18 reiän rakentamisen yhteydessä.

Kankaisten Golf Masku

Virpiniemi Golf

Ehdokkuus on meille Virpiniemi Golfiin iso asia. Olemme panostaneet viime vuosina jokaiseen osa- alueeseen ja on hienoa, että se on tuottanut tulosta”, toimitusjohtaja Petri Heikkinen iloitsee.

Onnistumisia on Oulussa saatu etenkin naisissa ja junioreissa. Naisjäsenmäärän kasvun mahdollisti systemaattinen suoramarkkinointi passiivisille Green Cardin suorittaneille golfareille sekä erittäin aktiivinen naistoimikunta. Ihmisille tarjottiin uudelleen tutustumista lajiin ja helppoja vaihtoehtoja pelaamiseen.

Virpiniemi on junioritoiminnan laatuseura, jonka monipuolisuuden mahdollistavat motivoituneet ja ammattitaitoiset ohjaajat Tommi Linnan johdolla. Yhteistyötä tehdään lähikoulujen ja eri lajien urheiluseurojen kanssa. Kaikille avoimet Nappulagolf-harjoituspäivät ovat olleet suosittuja perheen pienimpien kokeiluun. Yksi junioreiden kesän kohokohdista on vuosittain Pekka Rinteen ja Jussi Jokisen isännöimä hyväntekeväisyystapahtuma.

Vahva junioritoiminta heijastuu myös kilpagolfmenestykseen, jonka kirkkain esikuva on tällä hetkellä Kiira Riihijärvi.

”Teemme myös yhteistyötä Pohjois-Suomen muiden golfseurojen kanssa järjestämällä yhteisleirityksiä. Näiden vahvuutena on, että saamme kaikki juniorit yhteen ja nautimme lajista”, Heikkinen kertoo.

Heikkinen linjaa Virpiniemessä parasta olevan lämpimän klubihengen ja upeat puitteet meren läheisyydessä. Ympäristönsuojelussa otetaankin erityisesti huomioon vesien ja maaperän suojelu. Kentänhoidossa toimitaan tarkkojen kriteerien mukaan.

Virpiniemi Golfin upeita maisemia