SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfliiton kevätliittokokous 23.3.

Seuroille23. Maaliskuuta 2024

Golfliiton kevään liittokokous pidettiin Golfmessujen yhteydessä Messukeskuksen kokoustiloissa lauantaina 23.3.2024. Tuttuun tapaan kokous järjestettiin hybridinä, ja mukana oli edustajia yhteensä 50 seurasta, joista 32 oli paikalla ja 18 linjoilla etänä.

Kevätkokouksen avasi Golfliiton puheenjohtaja Antti Tiitola, joka nosti kokousyleisölle ajankohtaisia kuulumisia.

Tiitola avasi Suomi Golfin strategian tulevaa päivittämistä. Aikahorisonttia pidennetään vuoteen 2028 saakka. Painopisteinä säilyvät edelleen golfin elinvoima, digitaalisuus, kilpagolf ja vaikuttamistyö. Strategiapäivityksen suuntaviivat on tarkoitus valmistua syysliittokokoukseen, jonka jälkeen varsinainen käytännön työ alkaa. Kilpagolfin osalta strategia päivitettiin jo loppuvuodesta.

Golfliiton taloudesta pidetään tarkkaa huolta, ja myös sopeuttamista on tehty. Tiitola nosti esiin myös jäsenmaksun tarkastelun tulevaisuudessa. Lopuksi puheenjohtaja kertasi positiivisia virtauksia golfin parista ja kiitti kaikkia osapuolia yhteistyöstä.

”Olen erittäin iloinen lukuisista tapaamisista ja runsaasta vuoropuhelusta liiton ja seurojen välillä. Toivon myös meidän kaikkien ottavan golfin terveysvaikutukset ja Golf tekee hyvää -kampanjan omaan työkalupakkiin, jotta saamme viestiä yhä laajemmalle”, Antti Tiitola summasi.

Kevätkokouksen esityslistan päätösasiat olivat Golfliiton viime vuoden vuosikertomuksen hyväksyminen sekä tilinpäätöksen vahvistaminen.

Toimintasuunnitelma pystyttiin toteuttamaan lähes suunnitellusti kustannustason voimakkaasta noususta huolimatta. Kaikki golfin tunnusluvut kasvoivat. Golfin yhteiskuntakelpoisuutta ja vastuullisuutta vahvistettiin vaikuttamistyön lisäksi työkalujen, SROI-laskelman sekä Olosuhdepolitiikan, julkaisemisella. Digipuolella uusia palveluita kuten eBirdie-tuloskortti ja Suomi Golf ID rakennettiin. Kilpagolfin saralla suomalaiset saavuttivat jälleen paljon menestystä. Kotimaan kauden kohokohtana oli Suomen LET-kisa, Ladies Open by Pickala Rock Resort.

”Jäsenmäärä ja kaikki golfin tunnusluvut kasvoivat, mikä on äärimmäisen tärkeää lajin elinvoiman kannalta. Toimialan monipuolinen yhteistyö varmistaa kasvun tulevaisuudessakin”, toiminnanjohtaja Juha Korhonen summasi.

Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen ja talouspäällikkö Teemu Savolainen olivat viimeistä kertaa parivaljakkona liittokokouksessa.

Talouspäällikkö Teemu Savolainen esitteli Golfliiton tilinpäätöksen. Maailman tilanteesta johtuva voimakkaasti noussut inflaatio vaikutti osin toimintasuunnitelman toteuttamiseen ja vaati sopeuttamista. Golfliiton tuotoista yli 70 prosenttia tulee jäsenmaksutuotoista, jonka vuoksi toimintaedellytysten, toiminnan kehittämisen ja vaikuttavuuden kannalta jäsenmäärän kehitys on kriittinen. Julkisen rahoituksen määrä tulee varmuudella laskemaan ja sen jatkuvuuteen liittyy epävarmuutta.

Golfliiton tulos oli 134,27 euroa ylijäämäinen ja Golfliiton kassatilanne säilyy vakaana. Aiempien vuosien kertynyt ylijäämä on vahvistanut omaa pääomaa ja mahdollistaa investoinnit lähitulevaisuudessa.

Sekä Golfliiton vuosikertomus että tilinpäätös hyväksyttiin.

Esityslistalla ei ollut muita päätettäviä asioita. Liittokokous loppui kuuluviin aplodeihin, kun talouspäällikkö Savolainen poistui viimeisen kerran lavalta. Aiemmin tällä viikolla ilmoitettiin hänen jatkavan uusiin haasteisiin ja uuden talouspäällikön rekry on aloitettu.

Kokousta johti tutun jämäkällä tavalla Suur-Helsingin Golfin Pekka Lindroos.

Pääkuva: Juha Korhonen, Antti Tiitola ja Teemu Savolainen