SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

LET-kilpailua ei pelata Suomessa 2024

Pelaajalle1. Joulukuuta 2023

Kolmen vuoden kisaputki katkeaa, kun Golfliiton hallitus vahvisti marraskuun kokouksessaan, että taloudellisia edellytyksiä Ladies European Tour -kiertueen osakilpailun järjestämiselle ei onnistuttu varmistamaan yhdessä aiesopimuksella sovitun kenttäyhteisön ja potentiaalisten pääyhteistyökumppaneiden kanssa. Päätöksenteon yhteydessä todettiin myös selkeästi, että kyseessä on lähtökohtaisesti välivuosi. Katseet suunnataan tulevaan ja tehdään kaikki mahdollinen kisatapahtuman toteutuksen eteen ainakin vuosille 2025-2027.

”Olemme onnistuneet viemään kunnialla läpi kolme hienoa tapahtumaa erittäin haasteellisen ajanjakson aikana. Ensimmäistä vuoden 2021 Aura Golfin kisaa varjosti korona, kaksi seuraavaa vuotta Ahvenanmaalla 2022 ja Pickalassa 2023 menoa häiritsi järjestelyjen osalta erittäin epävakaa yleismaailmallinen ja taloudellinen tilanne. Sekä urheilullisuuden että lajimarkkinoinnin näkökulmasta onnistuimme kuitenkin erinomaisesti, mikä näkyi myös laajalti saaduissa palautteissa”, kertaa Golfliiton promoottori ja kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen.

Päätöksenteon yhteydessä todettiin myös selkeästi, että kyseessä on lähtökohtaisesti välivuosi.

Tehdyn päätöksen taustalla ovat kylmät talousluvut. Kohonneet vaatimukset palkintopottiin ja myyntityön kannalta oleellisen televisioinnin toteuttaminen vaativat resursseja, joita ei saatu ajoissa varmistettua. Myös Golfliiton yleisen toiminnan varainhankinnan varmistaminen asetettiin nyt etusijalle, mutta Juvonen rohkenee toivoa jatkossa järeämpiä panostuksia kaikilta osapuolilta LET-kisan tulevaisuuden varmistamiseksi.

”Ymmärrän toki tilanteen sekä liiton kannalta että kaikkien kumppanitahojen näkökulmasta. Ajat ovat haastavat monelle yritykselle, markkinointiresursseja kohdistetaan melko varovaisesti ja entistä tiukemmalla harkinnalla. Liiton osalta on tietysti selvää, että perustoiminnot ja niiden kehittäminen pitää ensisijaisesti varmistaa, onhan kyse pitkälti myös jäsenistöltä kerättävien resurssien kohdistuksista. Toki harmi, että emme näiltä osin pääse hyödyntämään tulevaa olympiavuotta, mutta tämä antaa toisaalta sopivan hengähdyshetken ja sopivan etukenon tulevien kilpailujen valmisteluille.”

Pientä lisäharmia voi Juvosen mukaan tulla vielä julkaisemattomien tulevien kalentereiden suhteen. Kisaviikosta luopuminen antaa uusille potentiaalisille yrittäjille mahdollisuuden ja siksi Juvonen pitää tärkeänä toimivaa yhteyttä Tourin organisaation kanssa.

”On selvä, että Ladies European Tourin näkökulmasta tämä on pieni pettymys. Suomi on osaava, vastuullinen ja luotettava järjestäjä, josta halutaan pitää kiinni. Kiertue on pelaajien, ja pelimahdollisuuksien väheneminen ei tietenkään ole positiivinen asia. Tunne on kuitenkin, että välivuodesta huolimatta meihin luotetaan edelleenkin ja kalenteripaikka löytyy tuleville vuosille. Meillä on myös jo nyt osoittaa erittäin kiinnostuneita kumppaniehdokkaita ja hyviä kenttävaihtoehtoja, joten näiltä osin tulevaisuus näyttää edelleen valoisalta. Työ jatkuu”, Juvonen summaa.