SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Emilia Ottela kouluttautumassa Sveitsissä ja vierailulla EGA:ssa

Pelaajalle3. Toukokuuta 2018

Matka oli osa Olympiakomitean koordinoimaa kansainvälisen urheilujohtamisen koulutusta

Suomen Golfliitossa talouspäällikkönä työskentelevä Emilia Ottela vieraili koulutusmatkalla Lausannessa, ja pääsi samalla tutustumaan myös Euroopan Golfliiton, EGA:n toimintaan.

Ottela valittiin viime syksynä yhtenä viidestä suomalaisesta Olympiakomitean koordinoimaan kansainväliseen urheilujohtamisen Nordic International Leadership Education -koulutukseen. Koulutuksessa keskitytään kehittämään johtajataitoja, kuten viestintää ja retoriikkaa, joita kansainvälisissä urheilun johtotehtävissä tarvitaan.

Kolmen päivän aikana Lausannessa koulutettavat pääsivät perehtymään suurimpiin kansainvälisiin urheiluorganisaatioihin ja niissä toimiviin ihmisiin.

Lisäksi opiskelijoilla oli mahdollisuus vierailla itse valitsemissaan kattojärjestöissä. Ottela valitsi luonnollisesti golfin, ja piti vierailua EGA:ssa yhtenä reissun ehdottomista kohokohdista.

”Pääsin kertomaan Suomi Golfin kuulumisia, ja EGA oli todella tyytyväinen siihen, miten golfilla tällä hetkellä Suomessa menee. Keskeisimpiä aiheita keskustelussa olivat golfin digitalisoituminen ja vuonna 2020 voimaan tuleva maailmanlaajuinen tasoitusjärjestelmä. Euroopan Golfliiton pääsihteeri totesi keskustelun jälkeen pitävänsä Suomea edelläkävijänä valmistautumisessa lajin muutoksiin, erityisesti digitalisoitumisen kanssa. Hän oli myös jopa yllättynyt siitä, kuinka hyvää yhteistyötä golfin toimialajärjestöt Suomessa tekevät”

Myös amatööri- ja ammattilaisgolfin tulevaisuuden näkymät puhuttivat. Golfin jatkoasema olympialaisissa vaikuttaa lupaavalta, ja Kansainvälinen Olympiakomitea oli todella tyytyväinen siihen, miten golf pärjäsi Rion Olympialaisissa 2016.

Amatöörien ja ammattilaisiksi tähtäävien asemaa halutaan myös parantaa, jotta kilpagolf jatkaisi vahvana rintamana.

”Yhtenä ehdotuksena nousi amatööriyden ja ammattilaisuuden rajan hämärtäminen. Voisi esimerkiksi olla jokin euro- ja aikaraja, johon asti ammattilaisuutta voisi kokeilla ja tehdä päätöksen vasta sen jälkeen. Myös maajoukkuetoimintaa voisi jatkaa pidemmälle tässä välivaiheessa, kun amatööristä siirrytään ammattilaiseksi. Kovatasoisia kisoja pitäisi yleisesti saada enemmän Eurooppaan.”

Viisiosainen urheilujohtamisen koulutus päättyy kesäkuussa.

”Ollut todella mielenkiintoinen vuosi. Olen oppinut paljon, erityisesti teoriaosuudet ovat olleet todella opettavaisia. Käytännössä tutustuessa ja kuullessa kansainvälisissä positioissa olevia ihmisiä olen nähnyt sekä hyvää ja toisaalta myös todistanut useita kehityskohteita, esimerkiksi johtamisen tasa-arvokysymyksissä”, Ottela kertoo.