SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

24h golfissa kerätään jälleen rahaa junnujen hyväksi

Pelaajalle2. Heinäkuuta 2024

Lahden Golfissa mukana nähtiin tubettajat Golfaijat, sekä lukuisia seuran alumneja, jotka kokoontuivat yhteen samana päivänä 24h golfin kanssa

Golfliiton konseptoima 24h junnugolfille -tempaus on jälleen käynnistynyt! Seurat voivat ottaa osaa läpi kesän, ja lauantaina 15.6. rahaa hyvään tarkoitukseen kerättiin ainakin neljässä paikassa samaan aikaan – Lahden Golfissa, Kankaisten Golfissa, Rauma Golfissa ja Salo Golfissa. Lukuisia seuroja on osallistumassa tapahtumaan myöhemmin kesän aikana. Lisätietoa tempaukseen osallistuvista seuroista ja itse konseptista löydät linkin takaa 24h junnugolfille -tapahtumasivulta.

Lahdessa tubettajakaksikko Golfaijoille ajatus lähteä mukaan hyväntekeväisyystapahtumaan urakoimaan vuorokauden ajaksi sai alkunsa, kun he osallistuivat Golfmessujen yhteydessä 24h simulaattorigolfiin. Kutsu kävi uudestaan 24h junnugolfille -tempauksen yhteydessä, eikä päätöstä tarvinnut liiemmin miettiä.

Juuso Hartikainen ja Esa Turkia (Golfaijat) halusivat ehdottomasti lähteä tekemään hyvää omalla panoksellaan sekä tukijoidensa voimin. Konseptissa on ideana saavuttaa mahdollisimman hyviä reikätuloksia, kun jokainen par-tulos tai parempi kasvattaa ”palkintopottia”. Mukaan kaksikkoa saapui vauhdittamaan myös useampi vieras eri kierroksille.

Kentällä nähtiin muun muassa Lahden Golfin junioreita, seuran puheenjohtaja Ilkka Kaarna sekä muita aktiivisia toimijoita seuran ja Golfliiton puolesta. 24 tunnin urakka sujui omien sanojen mukaan ehkä jopa helpommin, kuin simulaattorissa eikä pidemmille tauoille ollut tarvetta, muuta kun pimeyden vuoksi noin puolen tunnin verran.

”Jos verrataan simulaattorin niin paremmin pysyi hereillä. Toki niihin aikoihin, kun yöllä normaalisti menisi nukkumaan alkoi hieman painaa. Oikeastaan se rankkuus tuli vasta seuraavana päivänä, mutta kyllä viimeisillä kierroksilla oli osittain vaikea keskittyä” , kertasi Golfaijojen Juuso suoritusta.

Mikäli kutsu käy, voisi kaksikko harkita lähtevän tapahtumaan uudestaan. Kyllä sitä vuorokauden jaksaa kaverin naamaa katsoa, joten kokoonpanokin voisi pysyä samana totesi Juuso naurahtaen. Hauskoista tapahtumista kierrosten aikana hän nosti tilanteen, jossa kaksikko kuvasi Instagramiin livelähetystä kentältä, ja eräs seuraaja halusi tulla piristämään kaksikkoa tuomalla kentälle kahvit yön pitkille tunneille.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön golfaijat (@golfaijat) jakama julkaisu

Lahden Golfin 24h keräyksessä saatiin hieno 2375 euron kokonaispotti, joka ajoi mukavasti kohti miljoonan euron haamurajaa. Tällä hetkellä miljoonajahti on käynnissä, kun 10 vuoden aikana hyväntekeväisyystempauksella on kerätty kasaan jo huikeat 931 000 euroa, joten miljoonan rajan oletetaan rikkoutuvan tänä kesänä!

Potti on mahtava, kun tuotot menevät suoraan junioritoiminnan kehittämiseen tukijoiden rahallisella avustuksella. Varoilla on kustannettu esimerkiksi kismatkoja, leirejä, mailoja ja perustettu junioriryhmiä sekä hankittu ohjaajia niihin.

Rahallisen hyödyn lisäksi tällainen extreme-tapahtuma  nostaa juniorigolfin  näkyvyyttä, aktivoi toiminnassa mukana olevia ja lisää yhteisöllisyyttä.

Samana päivänä Lahden Golfissa järjestettiin myös alumnitapaaminen, kun seuran entiset kilpapelaajat ja aktiiviset toimijat kokoontuivat yhteen toista vuotta putkeen yhteisten kisailuiden merkeissä. Tapahtumapäivä oli nimenomaan haluttu 24h-tapahtuman yhteyteen korostamaan junnugolfin merkitystä seuratoiminnassa.

Alumnien tavoite on pyrkiä saamaan eri ikäistä porukkaa yhteen yli sukupolvirajojen. Viime vuonna tapaamista järjestettiin ensimmäistä kertaa Mikko Ilosen ja kumppaneiden johdolla. Porukassa oli mukana paljon entisiä Suomenmestareita ja maajoukkuepelaajia, muun muassa Mikael Mustonen. Päällimmäisenä jäi mieleen lausahdus: ”Pääasia että oli hauskaa!”

Junioriaikoja he muistelivat hyvillä fiiliksillä ja niistä on jäänyt mukaan elämänvarrelle ystäviä. Etenkin junioreiden SM-joukkuekisoja muisteltiin lämmöllä ja se onkin monelle juniorille vuoden kohokohtia.