SUOMEN
GOLFLIITTO

Kumppaniblogi

Matkamessujen kysytyimmät golfmatkakohteet

Golf Plaisir7. Helmikuuta 2024

Pakkanen paukkui ja lunta tuprutti messuviikonloppuna taivaan täydeltä. Lentohankaluuksista huolimatta saimme Matkamessujen osastollemme vieraiksi pääyhteistyökumppanimme Espanjasta, Kreikasta, Portugalista ja Tunisiasta. Tunnelma oli korkealla torstaista sunnuntaihin.

Jokainen meistä tietää sen tunteen, kun astuu keskellä talvea lentokoneesta ulos jossain lämpimässä kohteessa. Miellyttävä ilmamassa hyväilee kasvoja ja auringonsäteet tanssivat kasvoilla. Kun vieraamme saapuivat Suomeen, he kokivat päinvastaisen. Pureva pakkanen otti tiukan otteen poskipäistä heti lentokentällä ja Suomi näytti pistävän talvisen puolensa. Se oli eksotiikkaa, joka sai heidät hymyilemään vielä entistäkin leveämmin.

Osastollamme kävi kuhina, kun kymmenet tuhannet kävijät vyöryivät messuhalliin. He saivat vastinetta rahoilleen ja yhteistyökumppanimme saivat kertoa omista kohteistaan lähes aamusta iltaan. Jos et päässyt piipahtamaan messuilla, niin ei hätää. Kokoamme tähän artikkeliin mielenkiintoisia nostoja, jotka nousivat esille messuviikonloppuna.

Monta kohdetta, monta eri tarinaa

Matkamessuilla saattaa useasti kohdata ilmiön, missä jokaisen nurkan takana on entistä komeampi kiinnostavampi paketti tarjolla. Tarjonnan määrä voi helposti saada kohteet näyttämään samanlaisilta. Mutta, kun malttaa kuunnella, löytyy jokaisesta paikasta oma uniikki tarinansa.

Golf Plaisirin Jennin haastattelussa Mélia Hotels Internationalin Antonio Abellán Riba.

Mélia Hotels International Espanja

Mélia Hotels Internationalin Antonio Abellán Riba oli mielissään pakkaskelistä, mutta muistutti samalla, että heillä kotona nautitaan tälläkin hetkellä yli 20 asteen lämpötilasta. Mélia Hotelsin portfoliosta Golf Plaisirin valikoimaan kuuluu tällä hetkellä kolme kohdetta. Buenavista Golf Teneriffalla, Villaitana Golf Costa Blancalla ja Sol Marbella Estepona Atalaya Park Costa Del Solilla.

Teneriffalla Buenavista Golfissa majoitutaan Hacienda del Condessa, joka on Adults only -hotelli. Tenerifalla on ympäri vuoden lempeä sää, eikä päälle tarvitse kentällä pakata kesävaatteita enempää. Vaikka kohteessa on vain yksi kenttä, se kestää koko viikon pelaamisen. Rannalla omassa kuplassaan oleva kenttä hurmaa maisemallaan, johon sekoittuu jylhiä rantakallioita ja vihreän metsäistä luontoa. Atlantin valtameri pauhaa aivan kentän vieressä ja kovalla oikeasta suunnasta tulevalla tuulella, aallot saattavat pärskiä griinin kanttiin asti. Vallitsevat sääolot ovatkin se tekijä, jotka muokkaavat peliolosuhdetta eniten. Tuulella on todellakin merkitystä.

Costa Blancalla Villaitanassa ollaan kohteessa, josta on tullut yksi suomalaisten suosion keskipisteistä. Melia Villaitana Resort on golfkentän yhteydessä ja koko isohko alue on kuin pieni kylä, josta ei ole tarvetta poistua. Kaksi kenttää, Campo Levante ja Campo Poniente tarjoavat pelillistä vaihtelua ja pelien jälkeen aktiivista päivää voi jatkaa kuntosalilla tai energiavajetta voi täyttää monissa ravintoloissa. Ja tietenkin uima-altaassa kannattaa pulahtaa. Ja, jos menojalka vipattaa ja yöelämänkutsu käy voimakkaaksi, niin siihen löytyy ratkaisu lähellä sijaitsevasta Benidormista.

Kolmas kohde Villa Padierna ja Sol Estepona Marbella Atalaya Park löytyy Esteponan alueelta. Tämä rantahotelli sijaitsee Costa del Solin ytimessä, josta alueen lukuisat golfkentät ovat nopeasti saavutettavissa. Antonio hehkuttaa alueen omaa mikroilmastoa, joka usein takaa pienemmät sademäärät kuin Esteponassa tai Marbellassa. Myös tässä kohteessa hotellialue on suuri ja kattava, eikä rannalla ilta-auringossa voi koskaan viettää liikaa aikaa. 54 väylän Villa Padierna Golfkeskus sijaitsee vain kuuden kilometrin päässä hotellilta. Flamingos, Alferini ja Tramores kentät takaavat sen, ettei rutinoituminen pääsee yllättämään, vaikka pelaisitkin kaksi kierrosta päivässä.

Golf Plaisirin Jennin haastattelussa Costa Navarinon Eleni Kourelea.

Costa Navarino Kreikka

Eleni Kourelea saapui kylmään Suomeen Kreikan Costa Navarinosta leveä hymy huulillaan. Hymyyn oli syytäkin. Costa Navarino valittiin hiljattain maailman 7. parhaaksi golfkohteeksi. Vuonna 2022 kohde valittiin koko Euroopan ykköskohteeksi. Elenin mukaan valinnat ovat tulleet suosiosta huolimatta yllätyksenä ja ne motivoivat kaikkia työntekijöitä entistä enemmän.

Vuodesta 2010 alkaen Costa Navarino on noussut kohti golfmaailman kärkeä. Neljä kenttää, laadukkaat hotellit, alueen historia, kreikkalainen kulttuuri ja tietenkin ruoka ovat tehneet kävijöihin vaikutuksen. Kun Eleniltä tiedusteltiin syytä kreikkalaiseen sydämelliseen tapaan kohdata ihmisiä, oli vastaus yksinkertainen. Se tulee verenperintönä. Monet Costa Navarinon työntekijöistä ovat paikallisia ja ylpeys siitä, mitä alueella tapahtuu, näkyy heistä.

Suorat lennot Kalamatan lentokentälle (45 min matka) ovat parantaneet alueen saavutettavuutta. Vaikka Costa Navarinon alue on keskittynyt golfin ympärille, pääsee siellä tekemään paljon muutakin. Aktiviteettimahdollisuudet tenniksestä alkaen ovat todella kattavat ja läheisessä Pýloksen pienessä autenttisessa rantakaupungissa pääsee aistimaan aitoa kreikkalaista elämää. Ja, kun Costa Navarinoon matkustaa, jää numero 1828 väistämättä mieleen. Miksikö? Silloin käytiin Navarinon taistelu ja sillä oli suuri merkitys koko Kreikan itsenäistymiseen.

Golf Plaisirin Jennin haastattelussa Praia D’El Reyn Tiago Monteiro.

Praia D’El Rey Portugali

Tiago Monteiro saapui Suomeen viivytysten kera, mutta portugalilaisella asenteella se ei ollut ongelma! Nopeasti päästiin perille siitä, mistä golfista Portugalissa on kysymys. Noin tunnin päässä Lissabonista sijaitseva alue tunnetaan Suomessa Praia D’El Reysta. Vuonna 2017 avattu West Cliffs on hyvä syy tehdä Portugaliin uusi matka, jos Portugalissa on jo kerran käynyt. Tiago on mielissään toisesta kentästä. Praia D’El Rey on leppoisampi ja helposti pelattavissa myös kävellen. Huikeat väylät merenrannalla tuovat tyrskyt niin lähelle, että jopa poskelle saattaa ilmaantua meren suolainen pisara. Tiagon mukaan puttia on mieletöntä upottaa, kun samaan aikaan Atlantin aallot jylisevät rantaan. West Cliffs puolestaan on haastavampi ja se kannattaa pelata kaksi kertaa. Ensimmäisellä kierroksella tutustutaan ja toisella sitten pelataan.

Vuosi pitää Praia D’El Reyssa sisällään noin 300 aurinkoista päivää ja keväällä lämpömittari kohoaa päivisin 23 asteeseen. Puhutaan siis Suomen kesäkeleistä. Ruokakulttuurissa vahvaa roolia näyttelee kala, joka on tuoretta, usein samana päivänä merestä nostettua. Pelaamisen jälkeen kannattaa käydä tutustumassa historialliseen Òbidosin kylään ja rannalla sijaitsevaan Penichen kaupunkiin. Molemmissa pääsee aistimaan aitoa portugalilaista elämää, vaikka portviini -lasillisen kanssa.

Golf Plaisirin Monan haastattelussa The Sinbad hotellin Mohamed Antit.

Citrus Golf Tunisia

Afrikan mantereelta Matkamessuille saapui Citrus Golfin  lähellä sijaitsevan hotellimme The Sinbadin edustaja Mohamed Antit. Tunisia on palannut matkakohteiden kartalle ja on tehnyt sen tyylikkäästi. Eikä golfareita ole unohdettu, päinvastoin. Kaksi rannan läheisyydessä olevaa hotellia, Sindbad ja Sentido Phenecia sijaitsevat vain noin 15 minuutin matkan päässä golfkentiltä. Kentät Les Oliviers ja La Foret tarjoavat laadukkaat peliolosuhteet ja palvelu on ensiluokkaista. Citrus Golfissa vieraillessa kannattaa ehdottomasti vierailla myös Hammametin kaupungissa. Tunnelmallinen kaupunki basaareineen tarjoaa kävijälleen hienon kokemuksen illallisen tarjoamia makuelämyksiä unohtamatta.

Matkamessuilla tapasimme myös suomalaisia golfareita, jotka olivat vierailleet Citrus Golfissa viime vuoden marraskuussa. Tunisia matkakohteena sai varauksettomat kehut. Luonnehdinnat palvelukulttuurista olivat merkittäviä. Vieraanvaraisuus ja ystävällisyys ovat läsnä joka hetkessä, eikä mikään ole mahdotonta. Turistien hyvinvointi ja viihtyminen ovat todella isoja asioita Tunisiassa. Myös paikallinen ruoka sai estottomat kehut. Tarinaa kuunnellessa se oli helppo uskoa ja se sai jopa oman vatsan kurnimaan.

Golf Plaisirin matkoihin näihin ja muihin suosittuihin kohteisiin, voit tutustua parhaiten sivujemme kautta. Huomaathan, että ensimmäiset syksyn matkat ovat myös jo myynnissä esim. Portugalin Praia D’El Reyhin. Halutuimmat syksyn matkat lokakuun puolivälissä kannattaa varata ajoissa, jos mielii syyslomalla etelän lämpöön golfaamaan!

Tutustu tästä Golf Plaisirin matkavalikoimaan >>