SUOMEN
GOLFLIITTO

Kumppaniblogi

Golfia ikuisessa kaupungissa

Golf Plaisir3. Kesäkuuta 2024

Ikuinen kaupunki omaa historiaa enemmän kuin moni kaupunki yhteensä. Tuhansien vuosien ajan Rooman katuja ovat kulkeneet miljoonat ihmiset, ja historian aistii jokaisessa kadunkulmassa ja katukivessä. Rooma on miellyttävä kohde myös golfarille, joka arvostaa helppoutta ja monipuolisuutta golflomassaan. Palloa saa lyödä niin paljon kuin haluaa ja lomaan on mahdollista sisällyttää niin paljon muutakin. Simulaattoreista tuttu vuoden 2023 Ryder Cup kenttä Marco Simone sijaitsee myös kaupungissa ja se mahdollistaa huikean lisäkokemuksen matkalle.

Kun alla on lyhyehkö lento Roomaan, on edessä enää noin 15 minuutin siirtymä Sheraton Parco de’ Mediciin. Roomaan vievän tien varrella sijaitseva 27-reikäinen golfkeskus on lähellä Rooman keskustaa (15 km), mutta silti omassa vehreässä rauhassaan. Suuret puut ja pensaat kätkevät golfkentän sekä ison hotellikokonaisuuden sisäänsä kauniisti. Vesiesteet välkehtivät kentällä vihreän nurmen kanssa ja houkuttelevat jo pelaamaan. Golfloma on alkanut.

Puistokentästä näkee jo ensisilmäyksellä, että se on kohtalaisen tasainen ja hyvin myös käveltävissä. Kuumalla aurinkoisella säällä auton kanssa liikkuminen on kuitenkin miellyttävämpää. Kenttä tarjoaa haastetta ja mielenkiintoa kaiken tasoisille pelaajille. Vesiesteet ja bunkkerit on taitavasti sijoitettu ansoiksi kentälle ja taitavinkin pelaaja joutuu pohtimaan mailavalintojaan. Mestaruuskentällä on neljä eri lyöntipaikkaa, joista pisin on 6417 metriä ja lyhin 5407 metriä. Vesiesteessä uiskentelevat kilpikonnat kääntävät katseen väkisin ja kierros saa uuden mausteensa. Muutakin eläimistöä juoksentelee kentällä peliä piristämässä. Peli etenee ja pallot putoilevat kuppiin. Viimeisellä väylällä on vaarana joutua keskelle Antiikin Rooman hautausmaata. Kun se on vältetty ja viimeinen putti on upotettu, on aika palkita itsensä lasillisella kylmää virvoketta klubitalon ulkoterasilla.

Golf Plaisir tarjoaa kohteessa rajattoman golfin viikkomatkalaisille. Jos pelihaluja täyden kierroksen jälkeen vielä löytyy, voi lyöntiä hioa lyhyemmällä 9-reikäisellä kokonaisuudella. Percorso Rosson Par on 35 ja sen pelaa läpi kätevästi välipalana. Toki voi myös hypätä autoon ja pelata toisen täyden kierroksen. Roomassa kaikki on mahdollista. Kun ollaan historiallisessa kaupungissa, on suuri riski sille, että Colosseum ja muut Antiikin keskustan nähtävyyksistä kutsuvat puoleensa. Roomalle kannattaa antaa mahdollisuus. Ja, kun sen kerran tekee, palaa sinne aina uudestaan. Kaikki tiet vievät Roomaan sanottiin ennen. Hotellin edestä on suora bussiyhteys, joka vie noin 30 minuutissa suoraan Colosseumin eteen. Matka on varattava erikseen ja hintaa tulee n. 15€/hlö/meno-paluu. Vaihtoehtoisesti noin 25-35€/suunta maksavalla taksilla matka keskustaan käy yhtä jouhevasti vapaavalintaiseen kohteeseen, joten Golf Plaisir suosittelee kimppataksilla liikkumista.

Colosseumilta matka vie kävellen pitkin Antiikin Rooman keskustaa. Näkymät joka puolella ovat huikeat. Forum Romanum vie ajatukset kauas ja matka jatkuu Trevin suihkulähteeltä Espanjalaisille portaille ja sieltä Pantheoniin, jonka katossa oleva Oculus on uskomaton. Sateisina päivinä sade ropisee temppelin lattialle noin 9 metrisestä reiästä ja aurinkoisina päivinä valo tekee näkymästä joka kerta erilaisen. Koska ollaan Roomassa, on Vatikaani myös nähtävä. Tiberjoen varrella Pietarinkirkon kupoli tulee näkyviin ja kävelymatka kohti Katolisen kirkon pyhintä sykähdyttää.

Kaikkea ei ehdi kokea kerralla, eikä ole tarkoituskaan. Rooman kattaus on niin valtava, että kaiken ahmiminen saa aikaan ähkyn. Ja tilaa on jätettävä myös italialaisen keittiön herkuille. Pasta, Saltimbocca, Osso Buco Vino Rosson kera vievät kielen mennessään. Ja tilaa pitää vielä jättää perinteiselle gelatolle. Rooman illan pimentyessä on aika siirtyä takaisin hotellille seuraavan päivän pelejä odottamaan. Jos pieni näläntunne ilmoittaa itsestään, talttuu se aidolla roomalaisella pizzalla.

Colosseumin näkeminen veti taas sanattomaksi ja koko matkan ajan ruoka oli loistavaa, Erika Salonaho tiivistää Rooman kokemukset.

16 henkisen ryhmän kanssa lokakuussa Roomassa ollut Golf Plaisirin Erika Salonaho on ihastunut Rooman tarjoamiin mahdollisuuksiin. Helppous ja monipuolisuus ovat adjektiiveja, jotka Salonaholla nousevat ensimmäisenä mieleen. Golf oli osa elämystä lahtelaisella Takkula Golfin ryhmällä ja yhtä tärkeäksi osaksi nousi Rooman nähtävyyksien kokeminen. Keskustan ja hotellin välinen yhteys toimi loistavasti ja se keräsi koko ryhmältä kiitosta. Kaikki oli helppoa ja vaivatonta. Salonahon matkan yksi huippuhetkistä oli pastakurssi, johon hän osallistui ystävänsä kanssa. Lopputuloksena oli itsetehty pasta-annos tiramisulla ja punaviinillä höystettynä. Kokonaisuus vei kielen mennessään ja nyt Salonahon kotikeittiöstä löytyy oma pastakone, jolla tehty Pasta Carbonara on täydellistä.

Rooman yksi kiistattomista golfhelmistä on tällä hetkellä vuoden 2023 Ryder Cup kenttä Marco Simone. Rooman toisella laidalla sijaitsevalle kentälle matkaa Parco de’ Medicistä tulee matkaa noin 40 kilometriä. Golf Studiosin omistaja ja PGA Pro Petri Halme oli opetusmatkalla keväällä Roomassa ja matkaan kuului odotetut pelit myös Marco Simonessa. Kenttä löytyy simulaattoreista ja ryhmän jäsenet olivat päässeet tutustumaan kenttään talven aikana reilusti. Kokonaisuuden livenä näkeminen oli silti kaikille upea kokemus.

Kenttä itsessään oli haastava, mutta silti anteeksiantava. Halme kuvailee yleiskuvaa silmäkarkiksi ja se on helppo uskoa. Pelattu Ryder Cup näkyi kentällä ja sen virityksissä. Simulaattoreiden kanssa itse paljon touhuava Halme oli tullut tutuksi kentän kanssa virtuaalisessa maailmassa ja sitä kautta kenttä tuntuikin osittain tutulta myös tosielämässä. Mutta raffit asettivat yllätyksen.

Kerran elämässä pelattava kenttä, joka kannattaa kokea. Sellaisilla raffeilla ei Suomessa pääse pelaamaan, Halme naurahtaa.

Golf Roomassa on loistava vaihtoehto, kun sää syksyllä kylmenee ja illat pimenevät aikaisin Suomessa. Viikko Italian ytimessä antaa mahdollisuuden nauttia rajattomasta golfista auringonpaisteessa, lämmössä ja loistavan ruokakulttuurin keskellä. Viikossa ehtii pitämään myös välipäivän pelaamisesta, eikä se aika mene hukkaan. Svingi pysyy uomissaan, vaikka sen antaakin levätä päivän ajan. Lähellä olevaan kaupungin keskustaan liikahtaa nopeasti ja historialliset tarinat vievät hetkessä mukanaan.

***

Golf Plaisir järjestää Rooman Parco de Mediciin viikkomatkoja syksyisin ja keväisin. Matkat toteutetaan Finnairin suorilla reittilennoilla Helsingistä, mutta voit pyytää tarjouksen Finnairin kotimaan esim. Kuopion liittymälennoista asiakaspalvelustamme. Finnair lentää Roomaan kaksi kertaa päivässä ja kohde sijaitsee hyvin lyhyen matkan päässä lentokentältä, joten saavutettavuus on todella hyvä.

Lähde mukaan Roomaan Golf Plaisirin matkassa:

Pyydä tarjous kotimaan liittymälennoista:

Osallistu kesän 2024 arvontaan, jossa voit voittaa lahjakortin Golf Plaisirin matkoille tai tusinan golfpalloja.