SUOMEN
GOLFLIITTO

Kumppaniblogi

Golf Plaisir Suomen tehotiimi matkojen takana

Golf Plaisir7. Marraskuuta 2023

Miten onnistunut golfmatka syntyy? Minkälaista työskentely matkanjärjestäjän palveluksessa on ja kuka siihen asiakaspalvelun sähköpostiin vastaa? Raotetaan Golf Plaisirin toimiston verhoa ja otetaan asiasta selvää.

Odotukset täyttävät ja ne ylittävät golfmatkat vaativat onnistuakseen paljon pohjatyötä jalkatyöstä puhumattakaan. Toisinaan kelloakaan ei kannata katsoa. Golf Plaisirin toimistotiimissä Suomessa työskentelee tällä hetkellä 3 henkilöä. Jenni Vellonen toimii Country Managerina ja vastaa Suomen liiketoiminnasta. Kokemusta golfmatkojen järjestämisestä Jennille on kertynyt 12 vuoden ajalta. Erika Salonaho vastaa asiakaspalvelusta ja tekee paljon myös tuotteistamiseen liittyviä työtehtäviä. Pitkä kokemus golfalalta on karttunut mm. golfvaatteiden ja välineiden myyntiin keskittyneessä perheyrityksessä. Mika Asikainen on tiimin tuorein palanen ja keskittyy opetus- ja ryhmämatkojen myyntiin sekä tuotteistamiseen. Mikalla on pitkä kokemus golfalalta ja moni tuntee hänet myös Kotojärvi Golfin Prona. Mika opettaa edelleen kesäisin ja vetää myös itse opetusmatkoja.

Minkälaisissa tehtävissä tiimin päivät kuluvat?

Jennin työpäivät täyttyvät monipuolisista tehtävistä. Jenni kiirehtii asiakaspalvelusta yhteistyöneuvotteluihin ja sieltä oman tiimin pariin. Myynnin seuraaminen ja raportointi ovat olennainen osa arkea. Markkinointi vie myös paljon aikaa viikkokalenterista. Jenni tekee töitä sekä Helsingin toimistolla, että kotona Pitäjänmäessä. Hybridimalli toimii hyvin, sillä viikko sisältää paljon keskittymistä ja keskeytyksetöntä työaikaa vaativia töitä. On myös paljon asioita, joista on hyvä keskustella kollegoiden kanssa ja käydä läpi toimistolla. Toimistopäiviin kuuluvat usein yhteiset lounaat. Yhteishenki lujittuu ja on helppo jakaa osaamistaan ja auttaa kollegoita omissa työtehtävissä eteenpäin.

Asiakaspalvelusta ja viikkomatkojen myynnistä pääsääntöisesti vastaavan Erikan päivät ovat yleensä täynnä aamusta iltaan. Sähköposti aukeaa jo kello 07 aamulla kotitoimistolla tai junassa matkalla Lahdesta Helsingin toimistolle. Asiakkaille vastaaminen nopeasti on prioriteetti 1. Päivissä riittää vauhtia, vaihtelevuutta ja myös tarkkuutta vaativia tehtäviä. Lentomatkojen varaaminen ja lentolippujen lähettäminen on aikaa vievää, eikä siinä ole virheisiin varaa.

Mikan päivät syksyllä ja talvella kuluvat pääosin puhelimen ja tietokoneen äärellä. Päivittäinen yhteydenpito proiden kanssa koskien käsillä olevia, tulevia ja vielä suunnitteilla olevia matkoja ovat todo -listan kärkipäässä. Keskittyminen on nykyhetkessä, mutta katse on myös tulevaisuudessa. Hybridimalli toimii tiimissä kuin itsestään, niin myös Mikan osalta. Kollegoiden kanssa sparraaminen on tärkeä ja arvokas osa työtä. Kesäkaudella Mika viettää paljon aikaa tien päällä. Erilaiset tapahtumat tulevat tutuksi ja samalla hän pääsee tapaamaan kaikkia yhteistyökumppaneita.

Jenni toimistolla työntouhussa, valmistelemassa viikoittaista uutiskirjettä.

Matkustatko työssäsi paljon?

Jenni matkustaa säännöllisesti Golf Plaisirin Tukholman toimistolle, jossa työskentelee n. 20 Golf Plaisirin työntekijää ja valtava määrä sisaryhtiö Apollon työntekijöitä. ”-Tukholman työmatkat ovat hyvin intensiivisiä ja sisältävät joka toinen kuukausi ohjausryhmän palaverin. Palaverissa käsitellään paljon koko pohjoismaisen yrityksemme toimintaa ja teemme toimintaa koskevia päätöksiä.”, kertoo Jenni. Toki Jennin tie vie välillä myös eteläisempiin kohteisiin. Viime kuussa hän kävi esimerkiksi parin päivän tutustumismatkalla Tunisiassa.

Erika matkustaa mielellään sekä kotimaassa, että ulkomailla. Kotimaanmatkailussa tavoitteena on joka kesä bongata ainakin kaksi uutta golfkenttää sekä myös edustaa Golf Plaisiria tapahtumissa. Golf Plaisirin matkatarjonnassa on vielä paljon kohteita, joissa Erika ei ole päässyt käymään ja niissä hän haluaa ehdottomasti vierailla. Kun kaksi intohimoa ovat matkailu ja golf, tietää olevansa oikeassa paikassa. Erika matkaili viimeksi Rooman kohteessamme Parco de Medicissä, yhdessä 15 muun ladygolfarin kanssa.

Mika liikkuu maailmalla pääsääntöisesti keväisin ja syksyisin. Välillä kohteesta kohteeseen, eikä edes kotona ehdi käymään. D-vitamiinivarastot pysyvät hyvin täynnä. Kesäaika menee pääsääntöisesti aurinkoisen kotimaan kamaralla. Tekemistä riittää kotoisilla viheriöillä mielenkiintoisten tapahtumien ja kohtaamisten parissa. Marraskuussa Mika on puolet päivistä ulkomailla työmatkoilla. Ensin Kreikan Costa Navarinossa proiden kanssa tutustumismatkalla. Sieltä matka jatkuu Espanjaan, jossa hän toimii matkanjohtajana Montecastillon opetus- ja pelimatkalla ja vielä kuun lopussa takaisin Kreikkaan Golf Plaisirin koko henkilöstön yhteiselle vuosittain järjestettävälle matkalle, johon myös Jenni ja Erika ovat osallistumassa. 

Erika tekee viikoittain etätyötä myös kotoa käsin. Keskittymisen takaa oma työhuone, jossa seurana toisinaan ovat vain lemmikkikissat.

Mikä työssäsi motivoi eniten?

Jennin motivaatio tulee kokonaisvaltaisesta halusta ja palosta tehdä omaa työtään. Ammattitaitoinen, motivoitunut ja positiivinen työyhteisö antavat Jennille valtavasti. Oman osaamisen hyödyntäminen ja samalla uusien asioiden oppiminen ovat Jennille tärkeitä asioita. Se on helppo kuulla puheesta.

Tunnollisen Erikan motivaation lähde on yksinkertainen ja toimiva. Asiakkailta tai kollegoilta tulleet kiitokset ja positiiviset palautteet onnistuneista matkoista palkitsevat joka kerta ja ne vievät myös eteenpäin. Aito halu onnistua ja täyttää asiakkaiden toiveet kantavat pitkälle.

Mika syttyy tiimin onnistumisista ja nauttii jokaisesta päivästä ammattilaisten kanssa, jotka kaikki tekevät työtään rakkaudesta lajiin. Kansainvälinen toiminta ja jatkuva uusien ihmisten tapaaminen ovat rikkaus, jota Mika arvostaa korkealle. Ja vaikka kiire välillä painaa päälle ja haasteitakin riittää, pystyy Mika tiimin tuella aina vastaamaan niihin. Ja vielä hymyssä suin.

Mikä on haastavinta työssäsi?

Kun vastuu kasvaa, joutuu itsensä johtaminen koetukselle. Eikä tekeminen helposti lopu kesken. Työtehtävät ovat mielekkäitä ja Jenni heittäytyy tehtäviin usein intohimoisesti. Monesti hän huomaakin katsovansa kelloa tietokoneen ruudulta vielä erittäin myöhään illalla. Ajantaju katoaa. Puheluita voi tulla pitkin iltaa ja niihin on hankala olla vastaamatta. Irrottautuminen arjesta onnistuu kuitenkin hyvin ryhmäliikuntatunneilla, joogassa, tanssiessa tai ruokaa laittaessa ja äänikirjan kanssa.

Kiireiset ajankohdat aiheuttavat suurimmat haasteet Erikan työhön. Päällekkäiset, tärkeät asiat vaativat huomioita ja aiheuttavat aikataulupaineita. Se on opettanut priorisoinnin tärkeän taidon, jonka avulla kaikki tehtävät tulevat hoidetuiksi laadukkaasti ja oikeassa järjestyksessä. Sähköpostimassat saattavat odottaa aamulla lukijaansa ja silloin päivän kalenteria on syytä hieman sorvata. Paras lopputulos syntyy pureskelemalla palasen kerrallaan.

Ensimmäinen vuosi golfmatkojen parissa on opettanut Mikalle paljon. Kiireet eivät kasaudu vuosikelloon tasaisella rytmillä ja hallittu ajankäyttö tulee vain kokemuksen kautta. Kokemus karttuu hetki hetkeltä, ja jo nyt Mika liikkuu muuttuvien kiireiden keskellä luontevasti. Liikkumaan tottunut Mika tietää parhaat keinot päästä irti työarjesta ja omasta jaksamisesta huolen pitäminen on tärkeyslistan kärjessä.

Mika lähdössä toimistolta Planmeca Golf Areenalle esitteitä viemään ja kotiin pakkaamaan Costa Navarinon matkaa varten

Nähdäänkö sinut usein viheriöllä putteri kädessä?

Työpaikka golfalan yrityksessä voi tarkoittaa jonkun mielikuvissa jatkuvaa oman lyönnin hiomista upeilla kentillä. Tekemistä ainakin tällä kolmikolla tuntuu riittävän ilmankin. Mutta miten on?

Jennillä ei golfin pelaamiseen ole jäänyt juurikaan aikaa kotimaassa. Ulkomailla matkustaessa ja etenkin toisessa kodissa Espanjan Costa Blancalla aikaa viettäessä tulee käytyä pelaamassa. Svingi pysyy ketterässä kunnossa ja putit päätyvät kuppiin. Tulos ei ole tärkein vaan golfin sosiaalinen puoli ja elämyksellisyys.

Erika pelaa aina, kun on mahdollista! Erikasta paljastuu intohimoinen ja kilpailuhenkinenkin golfari. Kesällä kierroksia tulee viikossa ainakin neljä ja ulkomaille lähdettäessä mailat ovat lähes poikkeuksetta matkassa mukana.

Mika pelaa omien sanojensa mukaan jonkin verran, mutta kierrosmääriä on hankala määritellä. Koti golfkentän vieressä ja oma poika, joka kilpailee lisäävät läsnäoloa kentällä. Isä onkin usein iltaysillä kirittämässä poikaa ja yhdeksästä reiästä on tullut Mikalle sopiva kesäinen iltapala ja pallo lentää komeasti.

Golf Plaisirilla asiakkaat ovat osaavan tiimin käsissä, jotka laittavat itsensä täysillä likoon. Pienen tiimin vahvuus on monialainen kokemus ja hieno yhteishenki, joka kantaa monen tukalan tilanteen yli. Ja mikä parasta, hyvä fiilis näkyy. Auttavat kädet ovat lähellä ja asiat tehdään yhdessä suurella sydämellä onnistuneen golfmatkan vuoksi.

***

Tutustu Golf Plaisirin matkavalikoimaan>>

Katso ajankohtaiset kampanjat>>

Artikkelin pääkuvassa Golf Plaisirin toimistotiimi viime kevään golfmessuilla apunaan muutama suomalainen golfisäntä, jotka työskentelevät Golf Plaisirin matkakohteissa.