Ajankohtaista

Ylivoimaiset voittajat Fujitsu Finnish Junior Tourilla Salossa

Kilpagolf24. Toukokuuta 2021

FJT 2.osakilpailu Salo Golfissa 22.-23.5

Fujitsu Finnish Junior Tour ensimmäinen päivä pelattiin puistomaisessa Salo Golfissa. Mukana kisaamassa toisen osakilpailun voitosta oli yhteensä 78 pelaajaa, 56 poikaa ja 22 tyttöä. He urakoivat lauantaina kaksi kierrosta aurinkoisissa, mutta todella tuulisissa ja koleissa olosuhteissa. Kenttä oli koko viikonlopun huippukunnossa.

Sunnuntain finaalikierroksella keli helli pelaajia kuitenkin, kun pelit pelattiin tyynessä ja aurinkoisessa säässä. Voittajat molemmissa sarjoissa kuitenkin nappasivat ja pitivät kärkipaikkansa jo lauantain kahdella kierroksella.

Poikien sarjassa Saku Tuusa, 20, teki huippusuorituksen sunnuntain finaalikierroksella, kun hän löi yhdeksän birdietä. Tuusa edustaa Wiurila Golf & Country Clubia, mutta Salon kenttä on tuttu, koska Salo Golf on entinen kotiseura.

Saku Tuusan avauslyönti finaalikierroksella

“Tänään meni kyllä vähän paremmin kuin eilen”, summasi Tuusa tyynesti birdie-määräänsä. Ylivoimainenyhdeksän lyönnin voitto tuli kuitenkin tasaisella suorittamisella lauantain kierroksilla -8 (70, 70, 65).

“Treenit sujuneet hyvin, ja tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin. Seuraavaksi pelaan Finnish Tourin osakilpailu Lakistossa.”

Toiseksi sijoittui hienosti toisella kierroksella parhaan suorituksen tehnyt Matias Rantala (+1) Tuusulan Golfklubilta ja kolmanneksi kipusi Topias Palin (+2) Master Golf Clubilta.

Tytöissä nähtiin enemmän vaihtelua kärkikolmikossa. Etelä-Pohjanmaan Golfin nuori lupaus Emilia Väistö, 17, oli heti ensimmäisen kisapäivän jälkeen kärjessä. Heti hänen takanaan oli muita pelaajia kärkkymässä Väistön kärkipaikkaa. Väistö ei kuitenkaan säästellyt yhtään viimeisenä päivänä ja pelasi parhaan kierroksensa ja samalla kierrosennätyksensä 67. Finaalipäivän tulos vei hänet loppujen lopuksi 11 lyönnin erolla voittoon -1 (71, 74, 67).

Emilia Väistön 18. reikä meni pariin

“Putti ei tänäänkään niin uponnut, mutta pääsin kuitenkin niin lähelle, että niitä birdietä tuli itsestään”, hehkuttaa Väistö, joka teki finaalikierroksella viisi birdietä.

Toiseksi taisteli kotikentällään pelannut Salo Golfin Ella Mäki-Tanila (+10). Kolmossijan jakoivat tasatuloksin Espoon Ringside Golfista Adeliina Virtanen ja Etelä-Pohjanmaan Golfin Helmiina Rutanen (+14)

Seuraava Fujitsu Finnish Junior Tourilla vuorossa ovat lyöntipelin SM-kilpailut. Nuoremmat 14- ja 16v pelaa Messilässä ja vanhemmat ikäluokat 18 ja 21 Lakeside Golfissa osakilpailu pelataan 30.6 – 2.7. Lakeside Golf Vammalassa.