GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Weckman ja Lindström FJT-finaalin voittajiksi Nokialla

Kilpagolf23. Syyskuuta 2024

Molemmilla voittajilla on takana loistokaudet ja nyt on aika hyvästellä junnukentät ja siirtyä isommille areenoille

FJT-kiertue ja sitä kautta myös kotimainen kilpagolfkausi saivat arvoisensa päätöksen Nokia River Golfin huippukuntoisella rock-kentällä pelatussa kisassa. Kentän syyskunto sekä seuran ammattimainen kilpailun järjestäminen saivat kehuja molemmilta voittajilta. Nokialla järjestettiin tänä vuonna myös lyöntipelin SM-kisat ja seura on onnistunut järjestämään kaksi loistavaa kilpailua tälle kaudelle.

Poikien sarjan voitto ratkaistiin uusintaväylillä, kun kilpailukautta saatiin venytettyä vielä kolmen ylimääräisen reiän verran. Kisan voitto näytti jo melko selvältä, kun edellisen osakilpailunkin nimiinsä vienyt Topi Lindström asteli 18. tiille kahden lyönnin johtoasemassa. Avaus päätyi osittain huonon tuurinkin vuoksi kiinni väyläbunkkerin lippaan, josta ulos pääseminen itsessään oli jo hankalaa.

Bunkkerilyönti jäi huonoon paikkaan puun taakse josta Lindström lähti lyömään kohti griiniä, päätyen lipusta katsottuna griinin väärään laitaan. Griinin kallistukset pakottivat Lindströmin kaivamaan wedgen bägistä ja pahoittelemaan kilpailua seuraamaan saapunutta Riverin toimitusjohtajaa Kimmo Siraista. Griiniltä lähtenyt wedgelyönti valui pitkäksi ja hän joutui taistelemaan tuplabogin, joka riitti uusintaan.

Sekä Lindström (70-73-74, +1), että Konsta Jutila (73-73-71, +1) päätyivät tulokseen yksi yli parin ja lähdettiin uusintarei’ille. Aluksi uusittiin väylää 18 kahteen otteeseen ja lopputulos oli sama – tasattiin pareilla. Ratkaisu siirtyi kolmannelle uusintareiälle, joka oli Rockin väylä 1. Molemmat löivät hyvät avaukset noin 50 metriin. Jutilan lähestyminen lipsahti pitkäksi ja tässä vaiheessa Lindström tiesi, että nyt on paikka iskeä. Hän löi wedgen pariin metriin ja upotti birdieputtinsa ja pääsi juhlimaan toista perättäistä voittoa kauden päätteeksi.

Kolmatta sijaa jakoi kolme pelaajaa, jotka jäivät lopulta vain lyönnin kärkikaksikosta. Tämä kertoo finaalin tasaisuudesta, kun kaikki kiertueen huiput olivat paikalla. Parhaimman viimeisen 36 reiän ansiosta Lahden Golf sai toisen pelaajan palkintokorokkeelle, kun Jussi Kumpulainen (73-70-75, +2) oli kisan kolmas.

Neljänneksi samaisella +2 (71-73-74) tuloksella jäi vain yhden juniorikisan tällä kaudella pelannut Lenni Perälä (U21 lyöntipelin SM, T2). Tämän kilpailun pisteet riittivät juuri ja juuri vaadittaviin rankingpisteisiin, että paikka finaaliin aukesi. Viidenneksi niin ikään tuloksella +2 sijoittui kotikentällään ja lahtelaisten kanssa kärkiryhmässä pelannut Lauri Rosendahl (70-70-78).

Toinen perättäinen voitto miellytti lahtelaista, mutta tapa jolla se tuli ei niinkään.

”Ainahan voittoon pitää olla tyytyväinen, mutta mitä se peli tänään oli niin paljon on parannettavaa. Viimeiset 9 väylää 5 yli niin ei sillä välttämättä olisi kuulunut voittaa”, pyöritteli Lindström.

Kuten Lindströmin, myös tyttöjen kisan voittajan June Weckmanin kausi on ollut jälleen loistava. Tulossarake näyttää pelkästään sijoituksia 1 ja 2 juniorikilpailuissa joihin hän on tällä kaudella osallistunut. Se kruunattiin vakuuttavalla tavalla finaalikisan voitolla.

Tulos -3 (74-70-69) ei jättänyt muille mahdollisuuksia kun kaasua painettiin loppuun saakka viimeisen väylän birdien muodossa.

Pääasia ei Weckmanin mukaan ollut kieli poskessa heitetty kysymys viikonlopun kovemmasta voittotuloksesta poikien sarjaan verrattuna. Nokialla nykyään harjoitteleva Weckman oli tyytyväinen ehjään kilpailuunsa ”kotikentällään”.

”Oli kiva saada puhdas kortti ja voittaa kotikisassa”, totesi June kolmesta kierroksesta, jotka eivät sisältäneet yhtään bogia heikompaa tulosta.

Seuraavaksi Weckman panostaa enemmän ulkomailla kilpailuun ja Finnish Touriin – mahdollisesti myös yleisessä sarjassa. Isoa muutosta varsinaisesti ei ole luvassa, sillä FT-kisat ja ulkomaan kilpailut ovat tulleet tutuksi jo tälläkin kaudella. Ensi viikolla hän suuntaa jo Kanadassa pelattaviin tyttöjen MM-kisoihin.

Kakkossijan nappasi toista viikkoa putkeen loistavan syysvireen löytänyt Iiris Ahti (73-73-73, +3). Kotimaan kausi meinaa hänen kohdallaan loppua hieman kesken, mutta onneksi luvassa on vielä pari ulkomaan kisaa kun pelivire on oiva. Kolmanneksi pelasi vasta kauden kolmannen tappionsa kotimaan kisoissa kärsinyt – niitä ahkerasti kiertänyt ja voittanut Sandra Palin (75-73-72, +4).

Hyvän päätöskierroksen pelannut Essi Ekholm nousi lopputuloksissa sijalle 4. Vastaavasti alaspäin oli Sara Pihlajamäen suuntaus kotiyleisön harmiksi, aivan kuten Lauri Rosendahlillakin. Molemmat heistä pystyivät pelaamaan kaksi hyvää kierrosta kotikentällään, mutta finaalipäivä oli liikaa kun kumpikaan heistä ei kyennyt tekemään enää birdieitä sunnuntaille.