GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Virkkala ja Salama voittajina FJT-avauksessa Kulloossa

Kilpagolf8. Toukokuuta 2022

Finnish Junior Tour polkaistiin käyntiin 78 pelaajan voimin Kullo Golf Clubissa viikonlopun aikana 7.-8.5.2022. Poikien sarjan ratkaisu venyi jatkorei'ille.

Finnish Junior Tour pelattiin Kulloossa keväisen vaihtelevissa olosuhteissa. Lauantaina nähtiin voimakasta tuulta, vesisadetta ja myöskin aurinkoa. Finaalipäivän ratkaisut saatiin jännittää hyvissä tasaväkisisissä olosuhteissa. Kelin lisäksi myös peli kentällä vaihteli ja aaltoili ja nähtiinkin äärimmäisen jännittävät kilpailut sekä tyttöjen että poikien sarjoissa.

Ensimmäisenä päivänä urakoitiin kaksi kierrosta, jolloin johtajana kentältä poistui Vierumäen Golfseuran Veikka Viskari (69-70, -5). Kärkipaikka oli hänen hallussaan käytännössä koko viikonlopun ajan, ja Viskari teki jo ensimmäiselle kierrokselle hurjat kuusi birdietä. Viimeisen päivän 16. väylälle tultaessakin tukevan tuntuinen viiden lyönnin johto kuitenkin mureni. Ville Virkkala  kykeni toisella kierroksella viiteen birdieen lyöden oman parhaan kierroksensa pöytään (69, -3) ja nousi tasoihin Viskarin kanssa.

Ratkaisu eteni jatkorei’ille. Kisa ratkesi ensimmäiseen jatkoreikään, joka sai heti alkuun ikävän käänteen, kun Viskarin avaus kantautui petollisen 18. väylän veteen, joka sijaitsee käytännössä keskellä väylää. Kyseisestä ”joesta” voi löytää itsensä onnistuneellakin draivilla huonolla tuurilla. Lopulta par riitti voittoon jatkoreiältä, ja Virkkala kruunattiin voittajaksi.

Avainroolissa oli Virkkalan tasaisuus, joka kantoi loppuun saakka. Romahtamisia ei nähty ja jokainen kierros menikin vähintään pariin (72-69-72, -3).

”Kyllä se oli puttipeli, kun putit rullaa sisään niin on paljon helpompi pelata ja saa itseluottamusta oikeastaan mihin vaan”, kommentoi Virkkala, kun kysyttiin voiton avainta kolmen kierroksen mittaisessa kilpailussa.

Itseluottamus ja rentous huokuivatkin voittajan peli-ilmeestä ja yleisestä olemuksesta etenkin viimeisenä kisapäivänä. Putit toden totta rullasivat hyvin, kun vielä muutamalle viimeiselle reiälle Virkkala upotti pari upeaa pidempää puttia.

Espoon Golfseuran voittaja Ville Virkkala ja toiseksi tullut Veikka Viskari Vierumäeltä.

Jos oli poikien sarjassa tapahtumia niin draamaa ei puuttunut myöskään tyttöjen voittotaistelusta. Viimeiseen päivään lähdettiin jo melko selkeän tuntuisista asetelmista, kun Aurinko Golfin Ella Salama lähti päivään yhdeksän lyönnin etumatkalta, takanaan hyvä ensimmäinen päivä (72-70, -2). Adeliina Virtasen viimeisen päivän loistava tulos (73, +1) oli lopulta lähellä riittää jopa voittoon saakka.

Avaimet kärkitaisteluun tarjoutuivat viimeisen päivän aikana, kun Salaman otteet alkoivat hieman herpaantua muutamalla väylällä ja tuloksena oli jopa tuplabogi ja tuplapari siihen saakka erittäin vakuuttavan viikonlopun loppupuolella.

”Annoin oman mielen tulla hieman mukaan peliin, mutta sitten muistin edetä yksi lyönti kerrallaan ja hieman rauhoittua. Näin päästiin siitä säädöstä yli”, Salama summasi.

Parin väylän kömmähdykset saatiin siis unohdettua nopeasti ja oma hyvä peli löytyikin ratkaisuhetkillä. Isossa kuvassa voiton syyt olivat pitkälti samat, kun poikien sarjan voittaja Virkkalalla. Salaman kokonaistulos oli +6 (72-70-70).

”Lähipelissä ja puttaamisessa oli tosi paljon itseluottamusta ja lyönti kulki. Näiden yhdistelmänä tulokseen päädyttiin.”

Viikonlopun hienoimmasta yksittäisestä suorituksesta vastasi Etelä Pohjanmaan Golfin Helmiina Rutanen, joka pääsi hieman kärjen takaa kaikessa hiljaisuudessa tempaisemaan unelmalyönnin ja hole-in-onen! Holari syntyi Kulloon 15. väylällä ja seuraavalla Porvoon visiitillään Rutanen voikin käydä ihailemassa omaa nimeään klubitalon seinällä kultaisen laatan koristamana.

Molemmissa sarjoissa palkintopallille noustiin melko pitkän matkankin takaa finaalipäivänä. Pojissa Teemu Mattila pelasin terävän viimeisen päivän nousujohteisen viikonlopun pääteeksi (75-73-71, +3). Päivää säesti kolme birdietä ja yksi eagle, joka syntyi 14. väylälle. Tyttöjen puolella taas Salo Golfin Ella Mäki-Tanila nousi finaalipäivänä jopa viiden lyönnin takamatkalta jakamaan kolmatta sijaa. Painotus oli kuitenkin viimeisellä 36. reiällä, joten Tanila nousi näin ollen lopputuloksissa kolmanneksi.