GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Talin Mid Tourin voittajat ovat Hallanoro ja Karhu

Kilpagolf12. Kesäkuuta 2022

Naisissa jatkettiin siitä mihin Lakistossa jäätiin, kun taas miehissä saatiin jälleen uusi voittaja

Pickala Golfin Milla Hallanoro jatkoi voittojen tiellä myös tänä viikonloppuna Talissa naisten Mid Tourin osakilpailussa (77-74, +9). Saldo on tällä kaudella puhdas, kolme kisaa ja kolme voittoa. Tälläkin kertaa voittoa saatiin jännittää aina viimeisille rei’ille saakka. Kisa oli tiukkaa ja naisia oli ilahduttavat 39 kappaletta kilpailemassa Talissa.

Tilanteet kärjessä elivät ensimmäisestä päivästä, kun kärjessä sunnuntaille startannut Tarinagolfin Linda Haara sijoittui lopulta kolmanneksi tuloksella (75-81, +14). Hallanoron lisäksi hänen ohitseen toiselle sijalle nousi Roosa Närhi Viipurin Golfista (76-77, +11).

Samaa tuttua kaavaa noudattaen parhaaksi N40 itsensä selvitti tänäkin viikonloppuna Nina Katajainen. Parhaan hcp-tuloksen palkinnolla palkittiin kotiyleisön edessä Helsingin Golfklubin Kristiina Rönnback.

Lisääntyneen osallistujamäärän ohella myös taso Talin haastavalla kentällä oli aiempia viikonloppuja parempi.

”Vähän parempia tuloksia kun Lakistossa ja oli tiukkaa etenkin tämä viimeinen päivä, joka varmasti paransi pelin tasoa kun erot olivat pieniä”, totesi Hallanoro, joka itsekin toivoi yleistä tulostason nousua. Sitä on varmasti luvassa, kun kentät tästä entisestään paranevat ja kuulemma varmasti enemmän birkkuja nähdään jatkossa, kun edetään kesää eteenpäin.

M40-sarja sai historiansa kolmannen voittajan, kun tällä kertaa voiton nappasi Keimola Golfin Ville Karhu. Voittotulos kääntyi vain yhden lyönnin verran plussalle (70-73, +1). Lähimmät kirittäjät olivat kahden lyönnin päässä, kun toista sijaa jakoivat viime kilpailun voittaja Keijo Jaakola Tapiola Golfista (72-73, +3), sekä Sami Mäenpää Golf Talmasta tuloksella (70-75, +3).

Golf Talman kovaa kokonaispanosta täydensi ensimmäisen päivän jälkeen kisaa johtanut Antti-Pekka Vartiainen, joka päätyi lopulta neljännelle tilalle tuloksella +4 (69-77). Finaalipäivän pelasi pariin vain yksi pelaaja, kun Pickala Golfin Antti Pasanen onnistui kapuamaan viiden joukkoon yhteistuloksella +7 (78-71).

Naisten tapaan myös miespelaajien osallistujamäärä oli noussut kahdesta ensimmäisestä kisasta, ja tänä viikonloppuna jouduttiin miehissä turvautumaan ensimmäistä kertaa cutiin, jonka läpäisi 60 parasta ja tasapisteissä olleet pelaajat.

Voiton ottaneen Karhun mukaan oma peli ei ollut vielä kuitenkaan täydellistä, vaikka tulos olikin erittäin hyvä (+1). Voitto tuntui sitäkin makeammalta.

”Oli vaikea päivä, putteri oli jääkylmä. Löin palloa tosi hyvin ja birkkupaikkoja oli paljon”, kommentoi miesten voittaja, kun kysyttiin miltä tuntui voittaa täällä ja millä voitto oikein irtosi.

Nyt voidaan jo toden teolla sanoa, että kesä on saatu hienosti käyntiin, kun Talissa päästiin vetämään koko viikonloppu hienossa auringonpaisteessa ja pitkät housut vaihtuivat shortseihin ja hameisiin. Toivotaan samanlaista hienoa olosuhdetta jatkossa ja entistäkin kovempia kisoja.