GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Suomi joutui tyytymään 31. sijaan miesten MM-joukkuekilpailuissa

Kilpagolf21. Lokakuuta 2023

Kilpailujen kehno menestys oli pettymys sekä pelaajille että valmennusjohdolle. Eniten hampaankoloon jäi puttipelistä.

Suomen otteet Abu Dhabi Golf Clubilla pelatuissa amatöörien MM-joukkuekilpailuissa olivat kauttaaltaan varsin tasapaksuja, eikä toivottua kiriä saatu kilpailujen päätöspäivänäkään aikaan. Lauantain ykköspelaajaksi suomalaisista nousi Jesse Saareks 70 (-2) lyönnin kierroksellaan. Myös Elias Haavisto pelasi alle parin, 71 (-1). Markus Luoman peli sen sijaan sakkasi pahasti, lyöntejä kertyi 79 (+7).

Suomen neljän päivän yhteistulos oli lopulta -3, joka oikeutti 31. sijaan 36 maan joukossa.

Pelaajien mietteet nelipäiväisen urakan päätteeksi olivat apeat.

”Kokonaisuutena kilpailu oli epäonnistuminen. Joukkueella oli paljon korkeammat tavoitteet, mutta niitä ei pystytty saavuttamaan. Viimeinen päivä olisi vaatinut isoa nousua kohtuullisille sijoille, mutta jokaisella jäi peli piippuun”, miehet sanoivat.

Samaa piippuun jäämistä harmitteli myös valmentajakaksikko Jussi Pitkänen ja Petteri Nykky.

”Kuti jäi niin sanotusti piippuun koko viikon ajan. 31:s sija tuli pettymyksenä, mutta myöskin muistutuksena siitä, missä mennään tällä hetkellä kokonaisuudessaan. Valmistautuminen kisaan oli mielestämme ihan hyvää, mutta totta kai voidaan miettiä, mitä olisi voitu tehdä paremmin.”

Pitkänen ja Nykky myönsivät, että pallonlyömisen korostaminen otti hieman liikaa valtaa kilpailuun valmistautumisessa, ja se kostautui.

”Jätimme ja aliarvioimme bermudalla puttaamisen osuuden liian pieneksi”, he sanoivat.

Kisat olivat kuitenkin jälleen yksi merkittävä kokemus pelaajien uralla, ja he näkivät Abu Dhabin kilpailun palvelevan heitä tulevaisuudessa monin eri tavoin.

”Hieno kilpailu kaiken kaikkiaan ja loistava kokemus. Tällainen kisa ja kenttä tuovat pelin realiteetit esiin, joista voi ammentaa tulevaisuuden harjoitteluun”, Saareks, Haavisto ja Luoma totesivat.

Valmentajatkin käänsivät katseita tulevaan, mutta hieman kriittisemmin ajatuksin. Sijoitus tuloslistan häntäpäässä laittaa miettimään tulevaa.

”Luulemme, että koko toiminnan linjaus ja tarkennus pitää olla kohdillaan ja vastata odotuksia sekä vaatimuksia mitä näissä kisoissa kohtaamme vuodesta toiseen.”

Eisenhower Trophyn voittoa juhli ylivoimaisesti Yhdysvallat (-36).