SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Suomen miehillä heikko avauspäivä Abu Dhabin MM-viheriöillä

Kilpagolf18. Lokakuuta 2023

Amatöörien MM-joukkuekilpailut alkoivat Suomelta mollivoittoisesti. Suomen joukkueen tulos Abu Dhabissa pelattavien kilpailujen avauspäivänä oli +5.

Keskiviikkona Suomen joukkueen parasta peliä esitti tulokas Jesse Saareks, jonka kierrostulos Abu Dhabi Golf Clubin kentällä oli 74 (+2). Toinen Suomen joukkueen yhteistulokseen laskettu kierrostulos oli Markus Luoman 75 (+3). Elias Haavisto pelasi 77 (+5).

Pelaajat olivat heikosti sujuneen ensimmäisen kisapäivän jälkeen allapäin.

”Heikko päivä joukkueelta kaiken kaikkiaan. Päivä lähti huonosti käyntiin, emmekä saaneet kelkkaa käännettyä missään vaiheessa”, kolmikko harmitteli.

”Taso on kova, mutta vaikka mitä on vielä saavutettavissa hyvällä kolmella viimeisellä päivällä.”

Suomen valmennuskaksikko Jussi PitkänenPetteri Nykky mietti keskiviikon pelien jälkeen, että pelaajien otteissa saattoi olla pientä yliyrittämistä, joka johti heikkoon starttiin.

”Rentous puuttui alussa, ja loppu meni taisteluksi”, valmentajat sanoivat.

Suomen sijoitus on tässä vaiheessa jaettu 33:s, kun kilpailussa on mukana 36 maata. Avauskierros on iltapäivän ryhmien osalta vielä kesken.

Nelipäiväisessä turnauksessa ensimmäinen päivä ei missään ratkaise kaikkea, vaan isojakin nousuja on mahdollista tehdä. Suomen valmennusjohdolla on ainakin uskoa siihen.

”Viime vuoden kilpailu opetti, että me pystymme nousemaan kolmen päivän aikana paljonkin tuloslistalla. Se vaatii nousujohteista tekemistä. Uutta matoa koukkuun huomenna”, Pitkänen ja Nykky sanoivat päättäväisesti.

Eisenhower Trophyn kärkipaikalla ovat tässä vaiheessa Ranska ja Yhdysvallat. He ovat tuloksessa -9.

Suomi pelaa torstaina keskellä kuuminta päivää, kun joukkueen lähtöajat ovat kello 11.00 eteenpäin.

Suomen joukkue

Miehet 18.–21.10. Eisenhower Trophy

Markus Luoma, Helsingin Golfklubi, 75
Elias Haavisto, Kymen Golf, 77
Jesse Saareks, Koski Golf, 74

Tulokset