SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Suomen hyvä alku ei kantanut koko kierrosta naisten MM-kisojen avauspäivänä

Kilpagolf25. Lokakuuta 2023

Naisten MM-joukkuekilpailut käynnistyivät Suomelta alavireisesti. Suomen tulos ensimmäisen päivän jälkeen on +4, ja sijoitus tällä hetkellä 27:s, kun osa joukkueista on vielä kentällä.

10. tiiltä avauskierrokselle startanneet suomalaiset pelasivat ensimmäiset yhdeksän reikää mallikkaasti, kun Henni Mustosen, Emilia Väistön ja Katri Bakkerin tuloskortteihin kirjattiin 35 lyöntiä. Kierroksen jälkipuolisko sen sijaan oli kaikille haastavampi: Mustonen pelasi sen 38 lyönnillä, Bakker ja Väistö 40 lyönnillä.

Mustonen oli Suomen ykköspelaaja avauspäivänä, mutta parannettavaa hänelläkin jäi.

”Kierros lähti hyvin porteista liikkeelle. Säästyttiin vaikeuksilta ja oli tosi hyvää tekemistä. Loppukierroksesta jäi hampaankoloon, mutta koitetaan saada se huomiseen mennessä karisteltua pois”, päivänsä tuplabogiin lopettanut Mustonen harmitteli.

Väistö oli puolestaan tyytyväinen keskiviikon puttipeliinsä, mutta haasteita oli Abu Dhabi Golf Clubin väylien reuna-alueilla.

”Oli ongelmia raffista lähestyttäessä. Bermuda-raffi tuotti hankaluuksia. Sitä tuossa kierroksen jälkeen treenattiin, että se sujuisi huomenna paremmin.”

Bakker puolestaan ruoti kierrostaan tiukan analyyttisesti.

”Kierros alkoi hyvin. Sain paljon birdie-paikkoja ja putit upposivat. Mutta avausten kanssa oli liikaa ongelmia, kun päädyin bunkkereihin ja raffiin. Sieltä tuli isoja lukuja liikaa.”

Suomen valmentajat Pasi Purhonen ja Jussi Pitkänen näkivät avauspäivän hyvin samalla tavalla pelaajien kanssa. Päivä alkoi mallikkaasti, mutta ei ihan pystytty säilyttämään momentumia koko kierrosta, valmentajat sanoivat.

”Meillä on edelleen teemana pystyä oppimaan kentän osalta ja omasta pelaamisesta lisää päivittäin ja luoda nousujohteista spiritiä.”

Parhaiten Espirito Santo Trophy -turnauksen käynnisti hallitseva Euroopan mestari Espanja. He ovat avauspäivän jälkeen tuloksessa -7.

Naiset 25.–28.10. Espirito Santo Trophy

Katri Bakker, Espoon Golfseura, 75
Henni Mustonen, Tahkon Golfseura, 73
Emilia Väistö, Etelä-Pohjanmaan Golf, 75

Varapelaaja: Anna Backman, Kanava Golf Vääksy
Kapteeni/fysio: Matti Lindholm
Valmentajat: Jussi Pitkänen ja Pasi Purhonen

Tulokset