SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Suomella hankala päivä Abu Dhabissa

Kilpagolf20. Lokakuuta 2023

Suomen miesten haaveet paikasta kärkikymmenikköön ja automaattisesta pääsystä seuraaviin MM-joukkuekilpailuihin kokivat ison kolauksen kolmantena kilpailupäivänä. Suomi lähtee Eisenhower Trophyn viimeiseen päivään sijalta 30.

Aamun ensimmäisissä ryhmissä perjantaina kentälle lähtenyt Suomen kolmikko Elias HaavistoMarkus LuomaJesse Saareks ei onnistunut tekemään ihmeitä Abu Dhabissa pelattavissa MM-joukkuekilpailuissa. Suomen joukkueen tulos kolmannelta kilpailupäivältä oli par, jonka muodostivat Haaviston 71 (-1) ja Luoman 73 (+1) lyönnin kierrokset.

Joukkueen valmentajat Jussi Pitkänen ja Petteri Nykky harmittelivat miesten esitystä.

”Aikainen lähtö mahdollisti pelaamisen otollisissa olosuhteissa, mutta valitettavasti ei saatu kirveelläkään palloa reikään.”

Eniten kolmantena kisapäivänä päänvaivaa aiheuttivat viheriöt, joilla suomalaispelaajat olivat aseettomia.

”Aika moni joukkue on käynyt iskemässä päätään tuohon bermudaruohoiseen griiniseinään. Huomenna on vielä yksi yritys selättää kenttä ja nousta asialliselle sijoitukselle tuloslistalla”, valmentajat sanoivat.

Pelaajat olivat myös päät painuksissa mollivoittoisesti sujuneen kisapäivän päätteeksi.

”Joukkueelta kehno päivä. Huomenna on vielä kuitenkin mahdollisuus nousta.”

Suomen sijoitus ennen lauantain finaalikierrosta on 30:s. Kilpailun kärkipaikka on Yhdysvaltojen hallussa, kun heillä on vielä muutama reikä kolmannesta kierroksesta pelaamatta.

Suomen joukkue

Miehet 18.–21.10. Eisenhower Trophy

Markus Luoma, Helsingin Golfklubi, 75–75–73
Elias Haavisto, Kymen Golf, 77–67–71
Jesse Saareks, Koski Golf, 74–72–76

Tulokset