Ajankohtaista

Ruotsin Stefan Idstam voitti Finnish Openin

GolfliittoKilpagolf1. Syyskuuta 2018

Loistokautta pelaava Alex Hietala tykitti kenttäennätyksen ja nousi toiseksi.

Timberwise Finnish Open hosted by Jaakko Mäkitalo -kilpailun voittotaistelusta tuli todella tiukka vääntö, ja kilpailun kärkipaikka vaihtui lauantaina moneen kertaan. Nordic Liigaan kuuluvan 54 reiän kilpailun voittoon pelasi lopulta Ruotsin Stefan Idstam (69–70–66, -11), joka peittosi Alex Hietalan (75–66–65, -10) yhden lyönnin turvin. Molemmat pelurit pelasivat päätöspäivänä huippupeliä, ja Hietalan 65 lyönnin kierros on myös Alastaro Golfin uusi kenttäennätys.

Kärkikaksikon takana Tanskan Christian Gløët (-9) ja Roope Kakko (-7) olivat lähimpinä uhkaajina, ja suomalaisista myös Henri Satama (-4) ja Aleksi Myllymäki (-3) olivat kymmenen parhaan joukossa.

Tukholmasta kotoisin oleva Idstam otti Alastarolla kauden ensimmäisen Nordic Liiga -voittonsa. Tiukan väännön jälkeen saavutettu voitto maistui Idstamille, joka paljasti myös voitokkaan reseptinsä.

”Löin todella hyviä wedgejä, ja puttasin todella hyvin. Ne toimivat koko kilpailun ajan. Tein niiden ansiosta paljon birdiejä. Ja vaikka en lyönyt kovinkaan hyvin tiiltä, sain kuitenkin palloni peliin, mikä on tällä kentällä aivan ehdotonta”, 9 000 euron palkintoshekin kuitannut voittaja kertoi.

Alastaron kenttää on kehuttu monessa käänteessä, ja myös tuore voittaja antoi oman näkemyksensä kisa-areenasta.

”Tämä on todella hyvä testi pelaajille. Toivottavasti saan tulla tänne uudelleenkin pelaamaan”, ensimmäistä kertaa Suomessa pelannut Idstam toivoi.

Alex Hietalan seuraava tähtäin on Euroopan Tourin karsinnoissa. Finnish Open oli hyvä kenraaliharjoitus ennen karsintoja. Kuva Juha Hakulinen.

Kilpailussa toiseksi sijoittuneella Alex Hietalalla oli viimeisellä viheriöllä vajaa kaksimetrinen birdieputti, mutta putti lipsahti ohi. Se ei kuitenkaan saanut Kullo Golf Clubia edustavaa Hietalaa katkeralle mielelle.

”Ei noita auta jäädä murehtimaan. Ajattelen enemmänkin niin, että tämä oli hyvä nousu sen ensimmäisen päivän jälkeen”, yhteensä 13 alle parin kaksi viimeistä kierrosta tykittänyt Hietala järkeili.

Vielä amatöörinä pelaavan Hietalan kausi on ollut täynnä menestystä, mutta tavoitteita riittää vielä kauden jälkipuoliskollekin. Seuraavaksi hän kilpailee Itävallassa.

”Osallistun siellä Euroopan Tourin karsintoihin”, 20-vuotias nuorukainen paljasti.

”Kyllä tässä jännitti ennen kilpailua, että kuinka kaikki sujuu”, Jaakko Mäkitalo myönsi hyvin sujuneen kilpailun jälkeen.

Kilpailun isäntänä toiminut Jaakko Mäkitalo oli huojentunut mies kilpailun jälkeen. Pelikavereilta kuultu palaute kilpailun järjestelyistä ja kentästä olivat olleet pelkästään positiivisia.

”Voin olla ylpeä kotikentästäni ja klubin henkilökunnasta. Olen saanut pelkästään positiivista palautetta. Eli todella onnistuneen tapahtuman olemme saaneet tehtyä. Ja jos se on meistä kiinni, niin järjestämme tämän kilpailun ehdottomasti uudestaan. Täällä tykätään järjestää kilpailuja, ja nyt todistimme itsellemme, että pystymme järjestämään myös tämän kokoluokan tapahtuman”, Mäkitalo sanoi huojentuneena.

Mäkitalo oli kilpailun isäntänä, mutta hän oli myös numerolappu rinnassa kilpailemassa. Pelit sujuivat tasaisesti, sillä jokaisen päivän päätteeksi tulostaululla komeili luku 73. Tulokseen jäi selvästi parantamisen varaa.

”Minun vahvin osa-alueeni, eli draivaaminen, vähän sakkasi tämän kilpailun aikana. En osunut väyliin niin hyvin kuin olisi pitänyt. Ja itse vielä käskin kasvattaa raffeja ja kovettaa griinejä, mutta se puri tällä kertaa vähän omaan nilkkaan”, Mäkitalo harmitteli.