Ajankohtaista

Respecta Disabled Openissa tuplavoitto Saksaan

Kilpagolf1. Elokuuta 2018

Yhteensä 23 kilpailijaa osallistui Vaasan kansainväliseen kisaan

Erityisgolfin kauden huipentuma Respecta Disabled Open pelattiin upeissa kesäkeleissä Vaasan Golfissa. Kahden päivän helteisen urakan jälkeen voittajiksi selviytyivät Timo Klischan Saksasta sekä Kanavagolf Vääksyn Timo Pessi.

Kilpailu pelattiin kolmessa eri sarjassa – Cross eli tasoitukseton lyöntipeli, Nett eli tasoituksellinen lyöntipeli ja Stableford eli pistebogey-sarja.

Tasoituksella 3 pelaava Klischan kruunattiin tuplavoittajaksi, sillä hän vei voiton kuninkuusluokka Crossissa ylivoimaiseen tyyliin pelaamalla kierrokset 73-73 (+2). Jaetulle toiselle sijalle ylsivät Lasse Miettinen (80-82/+18) ja Tero Peltola (77-85/+18). Tasoituksellisessa Nett-sarjassa Klischan veti myös pisimmän korren, mutta vain niukasti yhden lyönnin erolla Pessiin. Kolmanneksi sijoittui Lasse Miettinen.

Timo Klischan ja Timo Pessi pokaaliensa kanssa.

Ensimmäistä kertaa Suomessa ollut Klischan kiitteli puheessaan loistavakuntoista Vaasan kenttää ja koko maan ystävällistä vastaanottoa.

”Tämä oli ensimmäinen kansainvälinen EDGA-voittoni, mikä tekee tästä vieläkin erityisempää. Haluan ehdottomasti tulla takaisin ensi vuonna”, saksalainen kertoo.

Timo Pessi vei nimiinsä Stableford-sarjan. Jaetulle toiselle sijalle päätyivät Oili Satokangas ja kisan kolmannen mitalikorokepaikkansa napannut Lasse Miettinen.

Respecta Disabled Open oli E-tourin viimeinen osakilpailu, ja tulosten ratkettua selvisivät myös kauden parhaat. Cross-sarjan rankingin vei Tero Peltola, ja sekä Nett- että Stableford-sarjan ykkönen oli Jarmo Leväinen.

Kauden aikana E-tourin kilpailuihin osallistui 35 suomalaista pelaajaa, joista kolme oli naisia. Ensi vuoden suurin tavoite onkin pelaajamäärien nostaminen.

”Kehitämme toimintaa ja sarjoja ensi kautta varten, mutta prioriteettina on houkutella lisää erityisgolfareita mukaan kilpailutoimintaan”, kiertuepäällikkö Teemu Toivonen kertoo.

”Respecta Disabled Openin järjestelyt toimivat hyvin. Pelaajat pitivät kahdesta kisapäivästä yhden sijaan, joten näin varmaankin jatketaan.”