SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Reilun pelin golf

Kilpagolf6. Kesäkuuta 2024

Golfissa rehellisyys, kunnioitus kanssapelaajia kohtaan ja urheilullinen käytös ovat keskeisiä elementtejä, jotka tekevät lajistamme erityisen. Golfliitto on sitoutunut edistämään reilua peliä ja kunnioittamaan lajin perusarvoja. Haluamme varmistaa, että nämä arvot välittyvät kaikille pelaajillemme, erityisesti nuorille, jotka vasta aloittavat kilpailu-uransa.

Edistääksemme tätä tavoitetta Golfliitto on jo parin vuoden ajan velvoittanut kaikkia kansallisella tasolla kilpailevia junioreita suorittamaan Käyttäytymis-, sääntö- ja yhdenvertaisuus -verkkokurssin. Interaktiivisessa koulutuksessa kerrataan keskeisimmät golfsäännöt sekä reilun pelin mukaiset toimintatavat kilpailutapahtumissa ja niiden ulkopuolella harrastaessa. Kurssi toimii hyvänä muistutuksena kaikille golfareille, ja sitä voi suositella kaiken ikäisille ja -tasoisille pelaajille sekä taustajoukoille.

PÄÄSET TÄSTÄ KOULUTUKSEEN

Tulevissa kansallisissa kilpailuissa reilu peli nostetaan entistä vahvemmin esille tuomarien ja kilpailunjohtajien puolesta. Reiluun peliin kuuluu myös keskittymismahdollisuuden takaaminen kaikille. Junioreiden korkeimmille kansallisille kiertueille, FJ Finnish Junior Tourille ja FJT Challengelle, on päivitetty kesäkuussa uusi kilpailumääräys, jonka mukaan katsojien on pidettävä kentällä kilpailutilanteessa 30 metrin etäisyys pelaajiin. Muutos tulee voimaan välittömästi, ja on siten käytössä ensimmäisen kerran junioreiden SM-lyöntipelikilpailuissa 26.-28.6.

Yhdessä voimme varmistaa, että reilun pelin henki säilyy ja että golfissa vallitsee rehellisyyden ja kunnioituksen ilmapiiri.

PÄIVITETYT KILPAILUMÄÄRÄYKSET