GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Noora Komulainen paras suomalainen Linn Grantin dominoimassa yhteiskilpailussa

Kilpagolf12. Kesäkuuta 2022

Ruotsin Linn Grant laittoi muut pelaajat statistin rooleihin Ladies European Tourin ja DP World Tourin yhteiskilpailussa Ruotsin Halmstadissa. Tuloksen -24 pelannut Grant otti ylivoimaisen voiton Scandinavian Mixed -kilpailusta, ja voiton myötä hänestä tuli ensimmäinen LET:n ja DP World Tourin yhteiskilpailussa voittoon yltänyt nainen.

Grant hankki mukavan etumatkan kolmen kierroksen aikana pelattuaan tulokset 66–68–66. Paras oli kuitenkin vielä tulematta, sillä Grant löi sunnuntaina luut lopullisesti kurkkuun 64 lyönnin suorituksellaan.

Voittomarginaaliksi tuli lopulta yhdeksän lyöntiä Marc Warreniin ja kilpailua yhdessä Annika Sörenstamin kanssa isännöineeseen Henrik Stensoniin.

Grantin, 22, peliesityksen tasosta kertoo omaa kieltään sekin tilasto, että hän selvitti kaksi viimeistä kierrosta kokonaan ilman bogeja. Voiton myötä Grant nousi aivan maannaisensa Maja Starkin kannoille LET:n kokonaispisteissä.

Scandinavian Mixedissä suomalaisedustus kahdella viimeisellä kierroksella oli Noora Komulaisen hartioilla. Yhteistulokseen -4 lopulta päätynyt Komulainen sai viimeiselle kierrokselle unelma-alun, kun hän nakutti birdiet rei’ille 1, 2 ja 5, sekä eaglen väylälle 3. Sen jälkeen alkoivat haasteet.

”Muutamat bogit raffiin menneiden lähestymisten takia ja pari huonoa lähipelilyöntiä. Tänään oli kova tuuli, joka vaikeutti peliä. Harmittaa, että en saanut puristettua hyvää loppuun asti” Komulainen pohdiskeli par-tulokseen päätyneen kierroksensa jälkeen.

Kilpailussa oli mukana 78 naista ja saman verran miehiä, ja he pelasivat yhteisestä kahden miljoonan dollarin palkintopotista. Komulaiselle pelaaminen miesten kanssa oli mieluisaa.

”Mulla oli koko viikon ihan huippufiilis. Oli hieno kisa ja kiva pelata miesten kanssa”, hyvillä mielin ensi viikon Aramco Team Series -kilpailuun Lontooseen suuntaava Komulainen sanoi.

Tuloslistalla sijalle 37 päätynyt Komulainen kuittasi uurastuksestaan noin 11 300 euroa.

Kilpailussa oli Komulaisen lisäksi mukana kuusi suomalaista, mutta kaikille heille cut-raja osoittautui tällä viikolla liian kovaksi palaksi.