GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Mitalipelit karkasivat suomalaisilta EM-kisoissa

Kilpagolf12. Heinäkuuta 2017

Tyttöjen EM-kilpailuissa Suomi kohtaa reikäpelivaiheessa Sveitsin. Pojat saavat vastaansa Skotlannin. Molemmat maajoukkueet pelaavat sijoista 9–16. Miehet aloittivat urakkansa Unkarissa mallikkaasti.

Golfin joukkueiden EM-kilpailuiden toinen lyöntipelipäivä pelattiin keskiviikkona. Lohjalla ST. Laurence Golfissa pelattavassa U18-tyttöjen kilpailussa Suomi oli lyöntipelivaiheessa 15:s. Torstaina vastaan asettuu Sveitsi.

Suomi pelaa kisoissa sijoista 9–16. Kahden kierroksen yhteistulos oli +36.

Suomen valmentaja Mikael Mustonen oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen ja yhteishenkeen, mutta peräänkuulutti huomenna tarkempaa otetta kentällä.

”Meidän pitää pikkaisen keskustella pelaamisesta. Meidän on pystyttävä lyömään mahdollisimman paljon griiniosumia, jotta pääsemme puttaamaan useammin usein birdietä. Varmempaa peliä ja tietyissä paikoissa pitää olla valmius hyökätä”, Mustonen sanoi.

Tyttöjen kilpailussa kärkikolmikon muodostaa Ruotsi, Italia ja Englanti.

Suomalaisista parhaiten onnistui tiistain tapaan Anna Backman, joka teki keskiviikkona tuloksen -2/70.

”Peli oli kokonaisuudessaan ihan hyvää. Yksi vähän turha tupla sinne tuli ja se söi tulosta. Lyönnissä on kuitenkin tosi hyvä tunne ja putissa myös”, Backman kommentoi.

Suomalaisten tulokset keskiviikkona:

Anna Backman 70/ -2, Matilda Svahn 80/ +8, Elina Saksa 79/ +7, Daniella Barrett 80/ +8, Erika Danielsson 76/ +4 ja Kerttu Hiltunen 76/ +4.
Kuusihenkisen joukkueen tuloksessa huomioidaan viisi parasta tulosta.

Miehet aloittivat vahvasti Unkarissa

Suomen miehet avasivat kilpailunsa 2. divisioonassa Unkarissa vahvasti tuloksella +2. Suomi on kilpailussa avauspäivän jälkeen toisena, neljä lyöntiä Portugalista jääneenä.

Miesten maajoukkue Unkarissa pelattavissa EM-kilpailuissa: Santeri Lehesmaa, Aleksi Myllymäki, Sami Välimäki, Kim Koivu, Eetu Isometsä ja Rasmus Karlsson.

Joukkue onnistui laajalla rintamalla ja kaikki viisi Suomen yhteistuloksessa huomioitua kierrostulosta olivat 71–73 lyöntiä. Parhaasta kierroksesta (71/-1) vastasi Sami Välimäki.

”Etuysi meni pari alle ja takaysille tuli yksi bogi ja loput sitten pareja. Hyvää tekemistä tänään tiiltä ja raudoilla paljon griiniosumia. En kuitenkaan pystynyt lyömään niin lähelle, että olisin saanut enemmän birdieitä”, Välimäki tiivisti.

”Uskon, että pystytään kyllä parempaan. Kaksi alle joukkueella ei ole huono, mutta kyllä me halutaan enemmän. Olisihan se kiva voittaa lyöntipelivaihekin”, Santeri Lehesmaa kertoi.

Pojat saavat torstaina vastaansa Skotlannin

Suomen poikien maajoukkue ei pystynyt puristamaan itseään mitalitaistossa jatkavien kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon. Lyöntipelivaiheen tulos +27 riitti jaettuun 11. sijaan.

Torstaina Suomi kohtaa reikäpelivaiheen ensimmäisellä kierroksella lyöntipelivaiheessa 14. sijoittuneen Skotlannin. Poikien kilpailun lyöntipelivaiheen ykkönen oli Espanja ja kakkonen Ruotsi.

Petra Salko naisten ykköspelaaja myös keskiviikkona

Suomen naiset sijoittuivat Montadossa Portugalissa pelattavan EM-turnauksen lyöntipelivaiheessa 17:nneksi. Paikka kakkoskorissa jäi kuuden lyönnin päähän, ja Suomi pelaa sijoista 17–19 Islannin ja Portugalin kanssa.

Suomen paras pelaaja oli eilisen tavoin Petra Salko (73/ +1). Myös Ellinoora Moisio (74/ +2) onnistui keskiviikkona hyvin.