Ajankohtaista

Maskun Mid Tourilla juhlivat Antinkoski ja Vartiainen

Kilpagolf7. Elokuuta 2022

Haastavat olosuhteet klaarasivat parhaiten kotikentällä Oona Vartiainen, sekä Hyvinkään Golfin Markku Antinkoski

Naisten Mid Tourilla saatiin uusi voittaja tälle kaudelle, kun Kankaisten Golfin Oona Vartiainen nappasi voiton kotiyleisön edessä upean kakkospäivän siivittämänä (75-69, Par). Kyseessä oli myös ensimmäinen kisa, johon Vartiainen osallistui, joten voittoprosentti on tasan 100.

Toiseksi sijoittui ”naapurista” Archipelagia Golf Clubin Nina Katajainen, ollen myös paras N40. Hän pelasi ensimmäisen päivän samaan tulokseen, kun voittaja, mutta ratkaisu nähtiin toisena päivänä (75-77, +8). Kolmossija meni niin ikään kärkiryhmässä pelanneelle Pirkanmaan Golfin Jasmiina Kivinille. Jälkimmäiset mitalistit ovat jo tämän kauden kestomenestyjiä kiertueella.

Vaikka kierroksia on voittaja Vartiaisella tällä kaudella takana huomattavasti normaalia vähemmän, oli peli vakuuttavassa kunnossa. Voiton avain oli varmuus etenkin lähipelissä.

”Puttasin aika hyvin. Sillä pystyi tekemään varmoja pareja”, kommentoi Oona itse.

Peli ei suinkaan ratkennut kotietuun, mutta ei siitä haittaakaan ollut.

”Tiesi mihin voi missata. Kyllä par-tuloksella pärjäisi varmasti useammassakin paikassa”, hymähti voittaja hienosta tuloksesta.

Miesten M40-sarja oli sen sijaan jännitysnäytelmä aina viimeiselle väylälle saakka. Voitosta taistelivat avauspäivän pariin pelanneet kärkiryhmän Markku Antinkoski (72-76, +4), sekä Ruukkigolfin Robert Lindström (72-77, +5).

Uusintareiät olivat enemmän kuin lähellä, kun lopulta pienellä marginaalilla kakkoseksi jäänyt Lindström laittoi eaglechippinsä viimeisellä väylällä aivan kupin juureen, lopputuloksena tap-in birdie.

Voittoon vaadittiin Antinkoskelta huikea noin 8-metrinen birkkuputti. Hyvin erilaiset birdiet käänsivät näin ollen voiton Hyvinkään Golfin miehelle.

Ruukkigolfiin meni hopean lisäksi myös pronssi, kun Hannu Metsola (77-73, +6) jakoi kolmatta sijaa Kimmo Lindbergin kanssa (76-74, +6). Viidenneksi sijoittunut Ville Karhu pelasi päivän kovimman tuloksen pelaten sunnuntain pariin (72).

Keli oli etenkin avauspäivänä myrskyisän haastava. Näin ollen Maskussa otettiin toden teolla pelaajasta mittaa, ja tulokset olivat olosuhteisiin nähden kovia ja pelin taso hyvää, vaikka useita tuttuja kasvoja puuttuikin muun muassa Erkko Trophyn takia.