SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Maja Stark johdatti ruotsalaiset kaksoisvoittoon LET:llä – Emily Penttilä venyi uransa parhaaseen sijoitukseen

Kilpagolf1. Toukokuuta 2022

Ruotsi on saanut Maja Starkista todellisen tähtipelaajan naisgolfin huipulle. Viime vuonna ammattilaiseksi siirtynyt Stark, 22, voitti Australiassa jo uransa toisen Ladies European Tour -kilpailun, kun hän oli ykkönen sunnuntaina päättyneessä Women’s NSW Openissa.

Kierrostulokset 68–69–66–70 (-15) pelannut Stark oli Coolangatta & Tweed Heads Golf Clubilla pelatussa kilpailussa ylivoimainen, sillä ero toiseksi sijoittuneeseen Johanna Gustavssoniin oli viisi lyöntiä. Starkin perässä toisena LET:n rankingissa oleva Magdalena Simmermacher (-9) oli kilpailun kolmas.

Ainoana suomalaisena Australiassa mukana ollut Emily Penttilä venytti sijalle 25, joka on hänen toistaiseksi paras noteerauksensa helmikuussa käynnistyneellä LET-urallaan.

Penttilä oli kilpailun jälkeen tyytyväinen esitykseensä.

”Aika stediä peliä koko viikko. Olin välillä vähän ongelmissa tiiltä, tämä oli tiukka ”tree lined” kenttä tiiltä”, Penttilä kuvaili puiden reunustamia väyliä.

Viimeisenä kilpailupäivänä kilpailun heikoimman kierrostuloksensa (75) pelannut Penttilä harmitteli kehnoa lopetustaan, mutta näki kilpailussa myös paljon hyvää.

”Peli paranee pikkuhiljaa, tästä on hyvä rakentaa seuraavaan kisaan”, Penttilä tuumasi.

”Viikko treeniä, ja sitten Thaimaan kisa.”

Ensi viikolla Madridissa pelattavaan LET-kilpailuun on ilmoittautunut pitkä lista suomalaisia, kaikkiaan seitsemän pelaajaa. Madridin piipahduksen jälkeen suunta on jälleen itään, sillä Thaimaassa pelataan Penttilän mainitsema miljoonan dollarin Aramco Team Series -kilpailu.