GOLFLIITTO

Ajankohtaista

LET:n ja Asian Tourin pistekilpailussa nähtiin tiukka kamppailu voitosta

Kilpagolf16. Huhtikuuta 2022

Toista viikkoa peräkkäin Asian Tourin miesten kanssa yhteiskilpailussa pelanneet Ladies European Tour -pelaajat eivät onnistuneet tälläkään viikolla venymään voittoon, vaikka lähellä se jo oli. Ruotsalainen Maja Stark jäi vain yhden birdien päähän voittoon pelanneesta Yhdysvaltojen Sihwan Kimistä.

Siam Country Clubilla Thaimaassa pelatussa kilpailussa pelimuotona oli muunnettu pistebogi, jossa albatrossista sai 8 pistettä, eaglesta 5, birdiestä 2, parista 0, bogista -1 ja tuplabogista tai huonommasta tuloksesta -3 pistettä.

Voittoon pelannut Kim keräsi neljän kierroksen kilpailussa yhteensä 49 pistettä, ja Majan pistesarakkeeseen tuli 47 pistettä. Kolmas oli Thaimaan Budsabakorn Sukapan 42 pisteellä.

Kilpailuun startanneista seitsemästä suomalaispelaajasta ainoana cutin selvittänyt Ursula Wikström pelasi avauspäivänä upeasti kerättyään peräti 13 pistettä, mutta kolmen viimeisen kierroksen aikana pistetili karttui yhteensä vain kuudella pisteellä. 19 pisteellään Wikström jakoi lopulta 65:ttä sijaa. Palkintorahaa Thaimaasta kertyi noin 2000 euroa.

Kauden neljännen kilpailunsa pelannut Wikström selvitti cutin toista kertaa tällä kaudella. Kilpailun päätyttyä hän kertoi tunnelmiaan Pattayalla sijaitsevalta kentältä.

”Aikamoiset keli oli täällä. Tämä viikko oli yksi kuumimmista ja kosteimmista, missä on tullut vähään aikaan pelattua”, Wikström kertoi hikisistä tunnelmista, joissa päivälämpötila nousi lauantainakin 34 asteeseen.

Tasainen par-peli ei johda mihinkään tällaisessa pistekilpailussa, vaan tulosta pitää tulla etenkin viheriöillä, mutta siellä Wikströmin suurimmat haasteet viikonloppuna juuri olivat.

”Lyönti alkaa jo ajoittain olemaan vähän parempaa, mutta varsinkin kaksi viimeistä päivää oli griineillä vaikeuksia.”

Ladies European Tour jatkaa matkaansa Thaimaasta Australiaan, jonne suomalaisista on ilmoittautunut vain Emily Penttilä. Australiassa pelataan kaksi kilpailua peräkkäin, jonka jälkeen on vuorossa kauden ensimmäinen osakilpailu Euroopan maaperällä.

Wikström pelasi Thaimaassa molemmat yhteiskilpailut, mutta Australian sijaan hän matkustaa Suomeen.

”Nyt pariksi viikoksi kotiin lepäämään ja treenaamaan”, tuumasi Wikström.