GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Law naisten Euroopan mestariksi, Penttilä 21:s

Kilpagolf23. Heinäkuuta 2016

Curtis Cup -sankari Bronte Law kiri kaukaa voittoon. 40 parhaan joukkoon ylsi kolme suomalaista.

Emily Penttilä oli paras suomalainen Jönköpingin eteläpuolella Hooks Golfklubbilla pelatuissa naisten henkilökohtaisissa Euroopan mestaruuskilpailuissa. Penttilä päätti neljän kierroksen kilpailunsa tulokseen 74 (+2), mikä pudotti sijalukua lauantaina seitsemällä pykälällä. Par’ia sivunnut yhteistulos 288 riitti jaettuun 21. sijaan.

Ellinoora Moisio jakoi kaksi lyöntiä heikommalla yhteistuloksella 30. sijaa. Päätöspäivänä kilpailun parhaan kierrostuloksensa 69 (-3) pelannut Matilda Castren jäi puolestaan lyönnin Moisiosta päätyen sijalle 37.

Naisten Euroopan mestariksi kruunattiin seitsemän lyönnin takaa voittoon noussut Englannin Bronte Law. Amatöörien maailmanlistan kolmonen pelasi päätöspäivänä 66 (-6) lyönnin huippukierroksen ja nousi viimeisen reiän birdiellään yhteistulokseen 11 alle par’in. Kolmen kierroksen jälkeen johtaneelta Belgian Leslien Clootsilta jäi päätösreiällä birdie tekemättä, mikä jätti hänet lyönnillä EM-hopealle yhteistuloksella -10. Pronssi ripustettiin Irlannin Olivia Mehaffeyn (-9) kaulaan.

Maanosan mestaruus kruunasi huippuvireisen Law’n pelikauden. Kalifornian yliopiston joukkueessa pelaava Law palkittiin aiemmin kesällä Annika Awardilla Yhdysvaltain yliopistogolfin parhaana naispelaajana.

Kesäkuussa Law johdatti Iso-Britannin & Irlannin joukkueen voittoon Curtis Cupissa. Hänestä tuli samalla historian toinen pelaaja, joka on voittanut yhdessä Curtis Cupissa kaikki viisi otteluaan. Ensimmäisenä saavutuksena ylsi maailmanlistan ykkösenäkin käynyt Yhdysvaltain Stacy Lewis.

Amatöörinä jo kaiken voittaneen 21-vuotiaan Law’n odotetaan siirtyvän jonkin ajan kuluttua ammattilaiseksi. Ammattilaiskentillä hänet nähdään joka tapauksessa viimeistään syyskuussa, jolloin hän pelaa Evian Mastersin major-turnauksessa Ranskassa.