SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kuurojen MM-kisoissa vahva suomalaisedustus 18.-21.10.

Kilpagolf17. Lokakuuta 2022

Kuurojen golfin MM-kisat pelataan 18.-21.lokakuuta Yhdysvalloissa, eksoottisella Kauain saarella Havaijilla. Suomea kisoissa edustavat Andre Pasuram (Ålands Golfklubb), David Barber (Hirsala Golf), Robin Herlin (Hirsala Golf) ja Valtteri Waris (Pielis-Golf) sekä joukkueenjohtaja Sami Vuorenheimo.

Joukkue starttasi pitkälle matkalle jo hyvissä ajoin viime viikolla, ja on viikonlopun ajan keskittynyt toipumaan 13 tunnin aikaerosta sekä tutustumaan kisakenttä Wailua Golf Courseen. Viimeinen harjoituskierros on edessä maanantaina. Joukkuehengen hitsautuminen on myös ollut tärkeässä osassa jo lentokentältä lähtien, mitä helpottaa se että kaikki pelaajat tuntevat toisensa hyvin jo ennestään.

”Odotukset ovat korkealla, kun kauan odotettu h-hetki viimein lähestyy. Hyvä ryhmähenki tuo ehdottomasti lisäboostia, mutta muistetaan kunnioittaa myös yksilöitä. Nautitaan hetkestä ja olosuhteista!”, Robin Herlin summaa.

Kuurojen MM-kilpailut pelataan kahden vuoden välein, ja tänä vuonna jo 13. kerran. Koronapandemia peruutti edelliset kisat, joten viimeksi MM-tasolla on pelattu Irlannissa vuonna 2018. Silloin suomalaisten paras tulos oli David Barberin 19.sija yksilösarjassa.

Havaijilla mukana on 116 pelaajaa 14 eri maasta. Pelimuoto on 72 reiän lyöntipeli. Sarjoja on kaikkiaan 12, mutta Suomi ottaa osaa miesten joukkue- ja yksilökisaan. Joukkuekisassa kaikkien neljän pelaajan tulokset lasketaan päivittäin joukkuetulokseen.

Ennakkoon Suomen vahvimpana lenkkinä on jälleen kokenut konkari David Barber. Hän tavoittelee sijoitusta lähelle kärkisijoja.

”Kokemusta jo on, toivottavasti vähän viisauttakin sen kautta. Lokakuu on meille loistava ajankohta, kun takana on kokonainen pelikausi. Itseluottamus on hyvä, vaikka kauden aikana taso heittelikin. Joukkueesta saa aina positiivista fiilistä”, Barber kertoo.

Herlin komppaa ja kertoo tähtäävänsä 10-20 sakkiin tuloslistalla, vähintään puolenvälin paremmalle puolelle.

”Alkusyksy on ollut hyvää treeniaikaa, ja koen olevani loistokunnossa. Menestys tulee vain kovan treenin kautta, ja siihen olen panostanut kaiken käytettävissä olevan ajan. Toki meillä on pientä sisäistä kisailuakin, sillä jokainen haluaa olla paras suomalainen”, Herlin nauraa.

Golfliitto osallistuu kilpailumatkan tukemiseen vaatettamalla suomalaiset yhteistyökumppaninsa Catmandoon tiimiasuilla.

”Golfliitto pyrkii omassa toiminnassaan näyttämään lajin soveltuvuutta kaikille. Olemme lähentyneet ja tiivistäneet yhteydenpitoa SKUL:in kanssa ja vaihtaneet avoimesti ajatuksia kuulovammaisten golfin harrastamisesta. Olemme saaneet mukavasti kuulovammaisia mukaan myös järjestämällemme Respecta Tourille. Respecta Tour on kilpailukiertue, joka on avoin kaikille liikunta-, kehitys-, näkö-, aivo-, tai kuulovammaisille ja elinsiirron saaneille”, Golfliiton erityisgolfin asiantuntija Johanna Ahti kertoo.

MM-kilpailujen tulospalvelu kisasivuilla ja lisää tunnelmia myös Golfliiton sekä Suomen Kuurojen Urheiluliiton kanavissa.

Robin Herlin ja David Barber kävivät Golfliiton toimistolla noutamassa edustusvaatteet koko joukkueelle ja kertomassa viime hetken tunnelmiaan juuri ennen MM-matkaan lähtöä.