SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kullo isännöi ensimmäisenä Suomessa GJG-juniorikilpailua – seuraavana Nordcenter

Kilpagolf16. Kesäkuuta 2024

Paikalla oli runsas edustus junioreiden maajoukkue- sekä haastajaryhmän pelaajia

GJG eli Global Junior Golf- kiertue rantautui Suomeen ensimmäistä kertaa, kun osakilpailu pelattiin Kullo Golfissa 12.-14.6. Kiertueen tapojen mukaisesti samassa maassa pelataan perään toinenkin kilpailu, ja ensi viikoksi kiertue siirtyy Nordcenteriin. Tapahtuma oli onnistunut, ja kiitosta sateli järjestäjäorganisaatiolta siihen malliin, että tulevaisuus Suomen kisan suhteen näyttää valoisalta.

Onnistuneen kokemuksen uskotaan lisäävän myös kilpailun kiinnostavuutta ulkomaalaisille pelaajille. Kulloossa nähtiin noin kymmenen pelaajaa kotimaan ulkopuolelta ja toiveissa olisi, että jatkossa heitä nähtäisiin enemmänkin. Kisakokemus junioreille on hyvin erilainen, kun pelataan kansainvälistä kisaa ja samassa lähdössä ei välttämättä ole vuosien ajan tuntemia  hyviä ystäviä, ja kaikki kommunikointikielestä lähtien muuttuu.

Kilpailu oli menestys Suomen juniorimaajoukkueen ja haastajaryhmän pelaajille, kun voitot nappasivat Joel Himanen (73-73-65, -5)  ja Katariina Hallikas (73-81-73, +11). Molemmat pelaajat kuuluvat U18-maajoukkueen haastajaryhmään.

Jo toisen GJG-osakilpailuvoittonsa tähän kauteen ottanut Himanen oli vakuuttava etenkin viimeisellä kierroksella. Hän aloitti kierroksensa bogilla, jota seurasi par, eagle ja kolme perättäistä birdietä. Bogeista ei ollut tietoakaan loppukierroksella ja voitto tuli selvällä viiden lyönnin erolla.

Tytöissä ykköshaastaja tuli Saksasta, kun joka päivä 76 lyöntiä lyönyt Krausse jäi vain lyönnin Hallikaan taakse lopputuloksissa.

Molemmat voittajat korostivat kansainvälisten mahdollisuuksien tärkeyttä jo juniorivuosina.

”Olisi hienoa saada jatkossa näitä kisoja ja vielä enemmän ulkomaalaisia pelaajia, nimenomaan kovia pelaajia”, totesi Himanen voittoisan kisan jälkeen.

Maajoukkueryhmän kanssa treenaaminen on myös auttanut molempia voittajia omalla urallaan eteenpäin.

”Parasta on kun pääsee treenaamaan oman ikäluokan parhaiden kanssa ja siinä näkee missä menee se taso, ja miten sitä oikeasti pitäisi treenata”, kertoi Hallikas maajoukkueen mukana vietetystä kaudesta.

Pelaajien kommentit olivat hyvin linjassa sen kanssa, miten U15-maajoukkueen valmentaja Ville Sirkiäkin asian näkee. Hän painotti pelillisten asioiden lisäksi maajoukkueryhmien vaikutusta tulevien huippugolfareiden arkeen ja siihen miten arkea opetellaan elämään ja harjoittelemaan mahdollisimman hyvin. Esimerkiksi maajoukkueleirien tehtävä ei välttämättä ole kehittää pelaajan swingiä paremmaksi, vaan enemmänkin henkiseen kasvamiseen liittyviä asioita.

Sekä haastaja- että maajoukkueryhmän pelaajille tarjotaan kisatukea yhteen ulkomaan kisaan vuodessa, joka madaltaa kynnystä lähteä kokeilemaan rahkeitaan ulkomaan juniorikisoihin. Suurimpiin kisoihin on usein vaikea päästä edes osallistumaan Suomesta, joten Sirkiä painotti niin ikään tämänkaltaisten kisojen merkitystä, joista kertyy myös tärkeitä amatöörirankingpisteitä (WAGR).

Hän toivoi myös kisan kasvavan tulevaisuudessa sen verran, että jokaiseen lähtöön olisi tarjolla yksi ulkomaalaispelaaja, sillä junnut ovat niin tottuneita pelaamaan ja höpöttelemään keskenään. Tilanne muuttuu täysin, kun henkilö samassa lähdössä onkin tuntematon ja kommunikointikielikin vaihtuu.

GJG Kullo lopputulokset

Pelaajille, jotka ovat hakemassa ensi kauden U15 Team Finland maajoukkue-/haastajaryhmään on tarjolla kisamatka Hollantiin syksylle. Kisamatka ajoittuu 18.-23.10.2024 Tulip Golf Challenge- kilpailuun, jonne on vielä muutama paikka vapaana, mikäli kilpailussa on tilaa. Kilpailusta jaetaan normaaliin tapaan FJAR-pisteitä. Lisätietoja matkasta kiinnostuneille antaa Ville: ville.sirkia@golf.fi
Virallisena matkanjärjestäjänä toimii Golden SG Oy